Ha ez az email nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide az online változat megtekintéséhez!
 
Zöld hírlevél
2017. május

Megjelenik havonta a www.hugbc.hu portál gondozásában.

Kedves Olvasó!

Megtisztelő volt számunkra, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett Nordic Green Light konferencia „Fenntartható épületek és környezettudatos építés” című panelbeszélgetését egyesületünk szervezhette meg. Beszámolónkat most olvashatják. E hírlevelünkben több program és információ is megjelenik a WELL minősítési rendszerről, melynek gyors elterjedése hazánkban is várható. Ugyanígy Budapest smart city koncepciója is előtérbe került, melynek programokkal való feltöltésében egyesületünk is szerepet vállal.
Kellemes olvasást kívánunk!

Közelgő események

Május 25. - Öko-logikus konferencia Budapesten

A HuGBC szakmai védnökségével összesen 7 városban megvalósuló esemény-sorozaton egyesületünk “A hazai zöld építés helyzete, kilátások, trendek” címmel tart előadást, illetve egyesületünk tagja, az USA-ban elő Márfi József a legújabb, WELL minősítési rendszerrel ismerteti meg a hallgatóságot (felvételről).
További információ és jelentkezés itt

Június 29. - HuGBC & RICS Green Talk: Bevezetés a WELL minősítési rendszerbe (angol nyelvű)

A nyári szünet előtti utolsó Green Talkon Márfi József, WELL Faculty egyórás előadásában áttekintést nyújt a WELL minősítési rendszer ideológiájáról, szerkezetéről és tanúsítási folyamatáról.
További információ és jelentkezés itt

Július 6. - WELL Rating System Review Workshop (angol nyelvű)

Erre a napra tervezzük azt a 8 órás workshopot, mely a WELL minősítési rendszer alapos megismertetését célozza. A workshop mély ismereteket nyújt az egyes WELL koncepció- és funkció-kategóriák céljairól és követelményeiről, beleértve az egyes funkciók egészségügyi alapjainak megértését, valamint tervezési és kivitelezési stratégiákat a koncepciók és követelmények megvalósításához. A résztvevők már megvalósult projektek példáit is megismerhetik. A részvételről az International WELL Building Instutite oklevelet állít ki. Részvételi díjak és jelentkezési lehetőség később. Előzetes érdeklődésüket a sieto.andrea@hugbc.hu email címen várjuk.

Barta Zsombor fenntarthatósági szakember a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) új elnöke

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) tisztújító közgyűlésén Barta Zsombort, korábbi elnökségi tagot választotta meg a szervezet tagsága új elnökül, aki 3 év után Baross Pált váltja fel. Részletek itt.

A HuGBC volt a gazdája az egyik panelbeszélgetésnek a Nordic Green Light üzleti fórumon

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén először szervezte meg a Nordic Green Light elnevezésű, angol nyelvű fenntarthatósági üzleti fórumot május 8-án. A délelőtti plenáris előadásokat ebéd után négy – egyidőben tartott – panelbeszélgetés követte, melyek közül a „Fenntartható épületek és környezettudatos építés” címet viselő szekció moderálására Baross Pált, a HuGBC korábbi elnökét kérték fel a szervezők. Részletek itt.

A budapesti irodaházakban is hódít a WELL

A zöld minősítő rendszerek egyik legújabb képviselője a WELL Building Standard, amely Budapesten is elterjedőben van. Az első minősített épület a Futureal Advance Tower irodaháza lesz. A minősítés a dolgozók jóllétére, kényelmére helyezi a hangsúlyt. Zöld parkok, egészséges ételek, jó kondi, jó hangulat, mi kell még egy irodaházban. Részletek itt.

‘Budapest okos város’ az áprilisi HuGBC&RICS Green Talkon

Barta Zsombor, a HuGBC frissen megválasztott elnöke és Ludvig László, a Siemens Mobility divizíójának igazgatója tartottak előadást április 26-án Budapest okos város jövőképéről. A rendezvényt Noah M. Steinberg, az RICS elnöke nyitotta meg. Részletek itt.

Itt olvashatja a Smart Budapest - Budapest okos város jövőképe koncepciót

Az anyagot Finta Sándor építészeti és városfejlesztési igazgató, Barta Zsombor fenntarthatósági vezető és a HuGBC újonnan megválasztott elnöke, valamint Balogh Samu Márton készítették. A Fővárosi Közgyűlés 2013-ban fogadta el a Budapest 2030 Hosszú Távú Városfejlesztési Koncepciót, amelyhez illeszkedik ez az új smart stratégia. Részletek itt.

További híreink

Okos város megoldások egy helyen

Nemzetközi szinten is egyedülálló Okos Város weboldalt indított a Lechner Tudásközpont. A térképes felületen több száz konkrét hazai és nemzetközi jó példa között lehet böngészni, különböző szűrési kategóriákkal.

Napelemet a háztetőre! - Összefog az E.On és a Google

Az első számú német közműtársaság és a keresőóriás a Sunroof napenergia adatplatform Egyesült Államokon kívüli bevezetése érdekében fog együttműködni, amelynek segítségével a felhasználó megítélheti, hogy megéri-e napelemet telepítenie otthona tetejére.

Európa készen áll a smart épületek forradalmára?

A Buildings Performance Institute Europe (BPIE) tanulmánya a smartra való felkészültségről innovatív esettanulmányokkal illusztrálva.

Európának csökkentenie kell az épületekhez köthető gázkibocsátást – sürgeti a 300 vállalkozást tömörítő koalíció

A városokat, hatóságokat, ingatlanfejlesztőket, gyártókat és energiaellátókat, valamint szakmai szövetségeket, civil szervezeteket és egyetemeket tömörítő koalíció olyan ambiciózus "nemzeti felújítási stratégiák" szükségességét támogatja, amelyek egyértelmű célkitűzéseket, mérföldköveket és intézkedéseket fogalmaznak meg a meglévő épületek átalakítására vonatkozóan.

Energiaszegénység: az Európát égető probléma

Az európaiak több mint 10%-a nem tudja melegen tartani az otthonát, míg 15%-uk egészségtelen körülmények között él energiaszegénység miatt. A Meszerics Tamás európai parlamenti képviselő irodája által szerkesztett Kézikönyv az energiaszegénységről című kötet az energiaszegénység összetett jelenségének felszámolását sürgeti.

Az ideális munkahely nyomában

Iroda, amely játszótérre, butikhotel lobbijára, máskor meg komfortos otthonra emlékeztet? Ha magunk elé idézzük a Google, a Yahoo, az Airbnb vagy éppen a Prezi designmagazinokban is felbukkanó irodáit, könnyen beláthatjuk, hogy a munkakörnyezet világában valódi forradalom zajlik.

Kövesse az aktuális és várható eseményeket egyszerűen, honlapunk eseménynaptárában!

Iratkozzon fel "Heti hír és rendezvény feltöltések" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz.

Jogi közlemény: Az Ön e-mail címéhez cégünk egy nyilvánosan megvásárolható marketing adatbázisból jutott hozzá, vagy feliratkozott a hírlevelünkre, vagy cégünk munkatársával személyes kapcsolatban áll. Tiszteletben tartva az 1997. évi LVIII. törvény 15. paragrafusát, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, ezúton szíves hozzájárulását kérjük, hogy tájékoztassuk ajánlatainkról. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni, az alábbi linken leiratkozhat.

Alapító partnerek:

Copyright 2009-2017 HuGBC. Minden jog fenntartva. - kapcsolat                                           Kövessen minket:

Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: hírlevél leiratkozás.