Established Member of the

HuGBC

Oktatás

A HuGBC jelenleg nem tart zöldépület-minősítésekkel kapcsolatos vagy kifejezetten akkreditált minősítői képzéseket. Ha szeretne részt venni ilyen jellegű oktatásokon az alábbi információk hasznosan lehetnek.

LEED

A LEED képzésekről itt tájékozódhat: https://www.usgbc.org/education

Megszerezhető végzettségek:

  • LEED Green Associate (Olyan személy, aki dokumentáltan és naprakészen érti a legújabb zöldépítési elveket és gyakorlatokat. Sokak számára ez az első lépés, mielőtt speciális hitelesítő végzettséget, pl. LEED AP kvalifikációt szereznek). A vizsga díja 250 USD. Előképzettség nem szükséges.
  • LEED AP with specialty (Professzionális hitelesítő, aki szakértője a zöld épületeknek és a LEED minősítési rendszernek). A vizsga díja 550 USD együttesen (Green Associate + LEED AP), a különbözeti vizsga 350 USD. Munkatapasztalat LEED regisztrált projektekkel erősen ajánlott.

Vizsgázni számos teszt centerben lehet. https://www.prometric.com/gbci

A HuGBC az alábbi céggel áll kapcsolatban, aki online kurzusokat szervez: http://www.greenlivingeducation.com/leed-courses/

Itt van egy alapozó képzés is a LEED Green Associate és a LEED AP with specialty kurzusok előtt, mely a LEED Core Concepts. Ára 150 USD (kedvezmény nélkül). HuGBC tagok 20% kedvezményt kapnak a részvételi díjakból. A vizsga nem képezi a képzések részét.

 

BREEAM

A BREEAM képzésekről itt tájékozódhat: https://bre.ac/sustainability

Többféle online tanfolyam közül lehet választani a tájékoztatótól a minősítő képzésig. A kurzusok ára az ingyenestől 2000 GBP-ig terjed.

Megszerezhető végzettségek:

  • Associate: olyan egyén, aki általános ismeretekkel rendelkezik a rendszer alapelveiről és folyamatairól
  • Assessor: olyan egyén, aki jogosultsággal rendelkezik a projektek minősítési folyamatát végig vinni.
  • Advisory Professional (AP): olyan egyén, aki magasszintű ismeretekkel rendelkezik a minősítési folyamatról. Tapasztalattal bír, hogy projektcsapatokat támogasson a BREAAM minősítés folyamatában.

A tanfolyamoknak online és tantermi része is van.

 

DGNB

A DGNB képzésekről itt tájékozódhat: https://www.dgnb-akademie.de/academy-international/events/ 

Megszerezhető végzettségek:

1. International DGNB Registered Professional (Fiatal szakembereknek, hallgatóknak és az építő- és ingatlaniparban dolgozóknak, valamint azon túl aktív érdekelt feleknek szól, akik szeretnének ismereteket szerezni a fenntartható építésről és a tervezésről.

Előfeltétel: Befejezett egyetemi tanulmányok - várostervezés, területrendezés, építészet, mérnök, természettudományok, a közgazdaságtan , épületfizika vagy kapcsolódó tudományágak területén.

2. International DGNB Consultant

Előfeltétel:

  • International DGNB Registered Professional végzettség
  • 1 év releváns szakmai tapasztalat a posztgraduális diploma megszerzését követően
  • 2 év releváns szakmai tapasztalat egyetemi diploma megszerzése után
  • 5 éves szakmai tapasztalattal rendelkező ingatlan- vagy építőipari képzés

Nincs online képzés, illetve csak konzulensi szintű képzés létezik. Tanfolyamok nagyobb német városokban indulnak. A képzés 3 napos, ára nagyságrendileg 1100 EUR. Az online vizsga a tanfolyam elvégzését követően 24 hónapon belül lehetséges.

 

WELL

A képzésről itt tájékozódhat: https://www.wellcertified.com/well-ap/

Megszerezhető végzettség:

WELL AP: Képes az emberi tapasztalatokat az épülettervezés, az üzemeltetés és az irányítási stratégiák és döntések középpontjába helyezni. Szakértő az emberi egészségre és jólétre összpontosító témák körében.

Előfeltétel: Nincs előfeltétel, de WELL projektek és a WELL Building Standard ismerete ajánlott.

Online kurzus és vizsga ára 385 USD.

<< Vissza a főoldalra