Established Member of the

HuGBC

FISSAC Fórum II. - Építési- és bontási hulladékok a körforgásban és az ipari szimbiózisban

Miért fontos felkészülnie a vállalatoknak a körforgásos gazdaságra? Az Európai Unió elkötelezett a hulladékhierarchia alapelveinek végrehajtása mellett, amely elsősorban a hulladékképződés megelőzését, a képződött hulladék hasznosítását, ezen belül újrahasználatra előkészítését, újrafeldolgozását jelenti, és csak abban az esetben az energetikai hasznosítást, ha az előbbiek nem jöhetnek szóba. Mindez új piaci kapcsolatokat jelent, öko-innovatív megoldásokat és erőforrás-hatékony termékeket, folyamatokat és szolgáltatásokat igényel.

Melyek a körforgásosság felé történő elmozdulást jelenleg gátló hazai tényezők?
Miként nyújthat az ipari szimbiózis megoldást a hazai érintettek, szereplők számára?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat fórum sorozatunk második rendezvényén. Megvitatásra kerülnek az építőipari vállalkozások közötti együttműködési lehetőségek, az építőanyagok körforgásban tartásának módszerei, az információ-csere és a kapacitásépítés, az oktatás és a kutatás jelentősége, a kitermelők, a feldolgozók és a felhasználók közötti építési-bontási értékláncra épülő kapcsolati háló kialakítása, a más ágazatokkal kialakítható kapcsolatok előnyei. Mindezek kapcsán szóba kerülnek a megvalósítás eszközei is, a jogi, gazdasági és technikai feltételek és igények, szemléletbeli változtatások.

A rendezvény célja, hogy feltárja, azonosítsa a gyakorlat szempontjából azokat a kritikus témákat, amelyek további, részletes megvitatására a 2019. őszére tervezett következő rendezvényeinken kerülne sor.

Milyen előnyökkel jár, ha részt vesz Ön is a FISSAC hazai fórum sorozatán?

Szakmai találkozók szervezésével és jó gyakorlatok bemutatásával indítunk párbeszédet az építő- és bontóipari szereplők, jogalkotók és a tudományos élet szereplői között annak érdekében, hogy az ágazatokat érintő összetett kihívások jobb megértését, és az azokra adott válaszok könnyebb meghozatalát közös gondolkodással, nem üzleti jellegű, semleges környezetben segítsük elő. Új nézőpontokat kaphat cége környezetvédelmi megítéléséhez és új üzleti kapcsolatokat teremthet.

Fórum sorozatunk első rendezvényén több aktuális példán keresztül, jó gyakorlatok bemutatásával vizsgáltuk meg, hogy az erőforrás hatékonyságot miként lehet elősegíteni a hazai építőiparban. 

A program szervezője a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (HuGBC társult tag).

Részletes program és regisztráció itt.

Időpont: 2019. június 20., - 2019. június 20.,
Helyszín: FKF Nonprofit Zrt., Szemléletformáló és Újrahasználati Központ
Cím: XV., Károlyi Sándor u. 166

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra