Established Member of the

HuGBC

Green Future Conference 2019

A HuGBC éves konferenciánk, amely tavaly óta a Green Future Conference nevet viseli, idén november 19-én Budapesten, a Jarl Konferencia- és Rendezvényközpontban megrendezésre. Témája a Körkörösség az épített környezetben.

Az építőipar kritikus ágazat az átállásban

Az építőipar – amely évente a világ erőforrásainak csaknem felét fogyasztja és hatalmas környezeti lábnyomot hagy – alapvető ágazat a lineárisból a körkörös, fenntarthatóbb gazdaságra való átállásban. A körkörösség felé való elmozdulás hatalmas lépés, hiszen az érdekeltek szerepeinek és üzleti modelljeinek alapvető megváltoztatását jelenti olyan környezetben, ahol a kulturális, szabályozási, piaci, technológiai, edukációs és egyéb akadályok jócskán lassítják a folyamatot.

Gyökeresen új gondolkodás

Mind a versenyszférának, mind az állami szektornak óriási a felelőssége abban, hogy a körforgásos anyagok, termékek és szolgáltatások váljanak az új normává. Ez mind a vállalatvezetők, mind a politikai döntéshozók részéről merész hozzáállást igényel. Olyan hosszú távú megoldásokat kell bevezetniük, melyek új szokásokat, új együttműködési kereteket és új kreatív módszereket jelentenek. És ez nem könnyű.

Minden szereplő egyformán felelős

Az épített környezetünk tekintetében a szabályozók, a beruházók, a fejlesztők, a tervezők, a kivitelezők, az építőanyag-gyártók és leendő bérlők szerepe ugyanolyan fontos, hogy a körkörös gazdaság elmélete valódi gyakorlattá váljon.

Gyakorlatilag egy – az ipari forradalom előtti – természetes folyamathoz kell visszatérnünk, a folyamatos megújuláshoz. A természet semmit nem dob el, mert nincs olyan hely, hogy „el”. Az anyag nem vész el, csak átalakul.  

Megmutatjuk, hogyan

A Green Future Conference idei előadásai főként külföldi és hazai jó gyakorlatokat vonultatnak fel, ötleteket és megvalósítható stratégiákat mutatnak minden érdekelt számára. A HuGBC célja, hogy élére álljon e gazdasági és társadalmi kihívásnak, és kellő tudással vértezze fel a szakmát.

A konferenciának idén Hollandia lesz a vendége mint a témában élen járó európai ország.

A programot hamarosan közzétesszük.

 

Időpont: 2019. november 19., - 2019. november 19.,
Helyszín: Jarl Konferencia- és Rendezvényközpontban
Cím: Budapest, XIII. Váci út 92.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra