Established Member of the

HuGBC

Green Future Conference 2019

Az építőipar – amely évente a világ erőforrásainak csaknem felét fogyasztja és hatalmas környezeti lábnyomot hagy – alapvető ágazat a lineárisból a körforgásos, fenntarthatóbb gazdaságra való átállásban. A körforgásos szemlélet felé való elmozdulás hatalmas lépés, hiszen az érdekeltek szerepeinek és üzleti modelljeinek alapvető megváltoztatását jelenti olyan környezetben, ahol a kulturális, szabályozási, piaci, technológiai, edukációs és egyéb akadályok jócskán lassítják a folyamatot.

PROGRAM

ELŐADÓK

TÁMOGATÓINK

REGISZTRÁCIÓ

Mind a versenyszférának, mind az állami szektornak óriási a felelőssége abban, hogy a körforgásos anyagok, termékek és szolgáltatások váljanak az új normává. Ez mind a vállalatvezetők, mind a politikai döntéshozók részéről merész hozzáállást igényel. Olyan hosszú távú megoldásokat kell bevezetniük, melyek új szokásokat, új együttműködési kereteket és új kreatív módszereket jelentenek. És ez nem könnyű.

Az épített környezetünk tekintetében a szabályozók, a beruházók, a fejlesztők, a tervezők, a kivitelezők, az építőanyag-gyártók és leendő bérlők szerepe ugyanolyan fontos, hogy a körforgásos gazdaság elmélete valódi gyakorlattá váljon.

Lényegében egy – az ipari forradalom előtti – természetes folyamathoz kell visszatérnünk, a folyamatos megújuláshoz. A természet semmit nem dob el, mert nincs olyan hely, hogy „el”.

A HuGBC célja, hogy élére álljon e gazdasági és társadalmi kihívásnak az épített környezet tekintetében, és kellő tudással vértezze fel a szakmát.

A Green Future Conference idei előadásai e cél érdekében külföldi és hazai jó gyakorlatokat vonultatnak fel, ötleteket és megvalósítható stratégiákat mutatnak minden érdekelt számára. Vendégünk, Hollandia egyike azoknak az európai országoknak, melyek élen járnak a körforgásos szemlélet megvalósításában és számtalan követendő példát tudnak bemutatni.

A konferencia végén rövid workshopra várjuk a résztvevőket, hogy együtt gondolkodással térképezzük fel és tegyünk ajánlást az építőipari szereplőknek az értéklánconk mentén kiaknázható körforgásos lehetőségekre.

 

REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSON IDE

 

A konferencia tervezett programja

8.30-
9.00
Regisztráció
9.00

Köszöntő és bevezető gondolatok
Barta Zsombor fenntarthatósági szakértő, a HuGBC elnöke

 

Köszöntő a konferencia vendégétől
Efstathios Andreou nagykövet-helyettes, Holland Királyság Nagykövetsége

 
A körforgásos gazdaság tudományos és gyakorlati összefüggései, relevanciája az épített környezeti ágazatban
Dr. Horváth Bálint egyetemi adjunktus, Kodolányi János Egyetem
 

Circularity in Buildings, how two principle Client types rule
Designing and creating circular buildings and business models for transition towards a circulair construction economy
Remko Zuidema, founder of BRIQS Foundation (NL)

10.50
Kávészünet
11.30 The CIRCL building in Amsterdam as pilot project
Circularity brought into practice. Lessons learned from designing and building a circular project. Integration of architecture and circular building principles.
Hans Hammink Architect Associate, Architekten Cie B.V. (NL)
  Körforgásos Gazdaság Platform célok, tevékenységek
Márta Irén, ügyvezető igazgató, BCSDH
 

Jó gyakorlatok - Körforgásos innovációk, megoldások
- Nyílászárók és függönyfalak a körforgásos építőipari folyamatokban - Tornóczky Mónika, okl. építészmérnök, termékmenedzser, Alukönighstahl, HuGBC tag
- A körforgásos gazdaság a Saint-Gobain mint építőanyag-gyártó szemével - Szentesi Mária, műszaki és termékfejlesztési vezető (HuGBC alelnök)
-
Circular solutions and climate-neutral operation at Irota EcoLodge - Lennard de Klerk, tulajdonos, Irota Ecolodge (NL), HuGBC tag

 
Jó gyakorlatok - Körforgásos innovációk, megoldások

- A Skanska programjai a nettó nulla karbonkibocsátásért - Schmidt András, fenntarthatósági vezető, Skanska
- Lépéskényszerből valódi értéket, avagy a Daikin vállalatcsoport válasza a fenntartható fejlődés kihívásaira - Zuggó Balázs ügyvezető igazgató, Daikin Hungary Kft.
- The better effect - Sebestyén Diána üzletfejlesztési vezető, Kinnarps Hungary Kft.

13.15 Vegetáriánus büféebéd a karboncsökkentés jegyében és networking
14:15 Körkörös gazdaság: fenntartható világítási megoldások és kihívások
Schwarcz Péter főmérnök, Tungsram (alelnök, Világítástechnikai Társaság)
  Építési-bontási hulladékok a körforgásos gazdaságban
Petrovszki Krisztián ügyvezető, Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft.
 
  Megújuló építészet - A Hungarian Nest+ (Solar Decathlon innovatív házépítő verseny 5. helyezett) 
Dr. Kondor Tamás DLA, megbízott általános és stratégiai dékánhelyettes és Juhász Hajnalka, doktorandusz PTE Breuer Marcell Doktori Iskola
  Kerekasztal beszélgetés a blokk előadóival
A beszélgetést vezeti: Radványi Gábor főépítész, Futureal (HuGBC elnökségi tag)
15.45-
16.45
Workshop
Munkaasztalokhoz várjuk a konferencia résztvevőit, hogy a közös gondolkodás után ajánlást fogalmazzunk meg együtt az építőipar számára a körfogásos gazdaságra való átállás lehetőségeire. Tesszük ezt a Gyártás, a Tervezés, az Építés és a Használat területein.
   

A programváltozást jogát fenntartjuk.

Angol-magyar, magyar-angol szinkrontolmácsolást biztosítunk Hans Hammink előadásának végéig.

Helyszín: Jarl Tréning- és Konferenciaközpont (Kinnarps House)

Cím: 1133 Budapest, Váci út 92.

 

REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSON IDE

 

Keynote előadóink

Remko Zuidema a BRIQS Alapítvány alapítója és elnöke
Számos olyan könyv szerzője, amely a klímapozitív és a körforgásos épületekről szól, előadásokat tart a fenntartható építésről, tanít és kutatásokat végez a fenntartható építési világ szervezeti és üzleti modelljeiről. Különösen a körforgásos építésgazdaságra való áttérés a szakterülete az újrahasznált anyagokra fókuszálva. Főként Hollandiában és Flandriában tevékenykedik.

Hans Hammink Architect Associate, de Architekten Cie B.V.(NL)
2004 óta dolgozik a Cie Építészirodában. A delfti Műszaki Egyetemen építészként diplomázott, majd néhány évig Londonban dolgozott, és az amszterdami M3H cég egyik alapítója volt.
Általában nagy, összetett projekteken dolgozik Hollandiában és külföldön. Szenvedélyes és lelkes építész, és különösen érdekli a technológia és az építészet kombinációja, különösen az építészet integrálása a fenntartható és körforgásos elvekkel. Ennek egyik példája az amszterdami CIRCL projekt.
Az épület-útlevél egyik megalkotója, mely egy olyan adatplatform, ami az épülettel kapcsolatos összes adatot tárolja a tervezéstől a bontási szakaszig. Az amszterdami építészeti akadémián tanít és rendszeresen tart előadásokat.

Dr. Horváth Bálint egyetemi adjunktus, Kodolányi János Egyetem
Felsőoktatásbeli tanulmányait 2009-ben kezdte a Szent István Egyetemen, ahol 2019-ben doktori fokozatot szerzett a gazdálkodás- és szervezéstudományok területén. Ezen idő alatt egy alapszakos „double-degree” program keretein belül gazdasági agrármérnökként diplomázott itthon és Hollandiában, a mesterszakot pedig okl. közgazdászként teljesítette.
2015-ben az NFM megbízásából részt vett olyan klímapolitikai koncepciók kidolgozásában, mellyel hazánk a Párizsi Klímacsúcson képviseltette magát. Ekkor foglalkozott először az épület szektor környezeti és gazdasági kérdéseivel. Tudományos érdeklődése a környezeti problémák gazdasági kezelésére fókuszál. Az elmúlt három évet főként a körforgásos gazdasággal kapcsolatos üzleti modellek és ágazati stratégiák kutatásával töltötte.

A konferencia főtámogatója

Támogatóink

               

            

 

 

 

Regisztráció


Ön mely szakma képviselője? (kötelező mező)

ingatlanfejlesztő
építészmérnök
szakági mérnök
ingatlan vagy más tanácsadó
kivitelező
épületüzemeltető
egyéb

Általános adatok (kötelező mezők)

Megadási mód: Irányítószám(szóköz)város(vessző)(szóköz)út/utca/tér neve(szóköz)házszám(pont). Ha nem megfelelően van kitöltve, a rendszer nem engedélyezi a regisztrációt.


Részvételi kategória (kötelező mező)

Teljes árú jegy - 25.000 Ft + áfa
HuGBC magánszemély
és céges tagok (1 fő jelentkezése esetén) jegy
- 10.000 Ft + áfa
HuGBC céges tagok (2. főtől) és társult tagok jegy - 20.000 Ft + áfa
Egyedi kuponos jegy
Sajtó jegy
VIP jegy


Tolmács (angol-magyar) (kötelező mező)

Igen
Nem

Zöld Hírlevél

Feliratkozom a HuGBC havi Zöld Hírlevélre.


Adatkezelési hozzájárulás (kötelező mező)

Az adatkezelési szabályzatban foglaltakat elfogadom, és nyilatkozom, hogy az itt megadott adatokat a HuGBC adatbázisában eltárolhatom.
Elolvastam és elfogadom az általános szerződési feltételeket. (A sikeres regisztrációt követő lemondást 2019. november 10. 24.00 óráig fogad el a Szervező térítésmentesen. Azt követő lemondás esetén az ingyenes részvételre jogosult regisztrálók számára 10.000 Ft + áfa adminisztrációs költséget számláz ki a Szervező, a térítéses jeggyel rendelkezőknek a részvételi díjat nem áll módjában visszatéríteni.)


Időpont: 2019. november 19. - 2019. november 19.
Helyszín: Jarl Tréning- és Konferenciaközpont
Cím: 1133 Budapest, Váci út 92.

<< Vissza a főoldalra