Established Member of the

HuGBC

Green Talk 2024 június - AI és fenntarthatóság

Folytatódik a Green Talk 2024-es sorozat, június 27-én, 15:00-16:30 óra között.
1

Az AI és a fenntarthatóság kérdése ma már kulcsfontosságú tényező minden iparágban. Különösen igaz ez az építőiparra, ahol a fenntartható fejlesztések és innovatív technológiák integrálása elengedhetetlen a környezeti terhelések csökkentése és az erőforrások hatékonyabb felhasználása érdekében. Az építőipar számára kritikus, hogy alkalmazkodjon a gyorsan változó technológiai környezethez, miközben fenntartható megoldásokat integrál projektjeibe. Az AI technológiák, mint az adatelemzés, gépi tanulás és generatív design, forradalmasítják az építészeti tervezést, építési folyamatokat és az épületgazdálkodást, lehetővé téve a tervezők, mérnökök és beruházók számára, hogy új szintre emeljék az energiahatékonyságot, csökkentsék a hulladékot és javítsák az épületek teljesítményét.

A júniusi Green Talk során két szakértő, Kovács Ádám és Kiss Gergely, fogja bemutatni, hogyan járulhatnak hozzá az AI technológiák az építőipar fenntarthatóságához. Megismerhetjük azokat a fejlesztéseket, melyek már ma is jelen vannak és megvizsgáljuk azokat az új lehetőségeket, amelyek a közeljövőben megjelenhetnek. Kovács Ádám a 2018-as építészeti jövőkutatás aktualitásait elemzi, és bemutatja az AI jelenlegi és jövőbeli szerepét az építőiparban, beleértve a digitális fenntarthatóságot és a BIM képességeit. Kiss Gergely az AI alapjaitól indulva, a generatív AI-ig terjedő tudását osztja meg velünk, különösen az OpenAI megoldásaira fókuszálva, bemutatva azokat az eszközöket, melyek az ingatlan szektorban már ma is jelentős előnyöket biztosítanak.

Az eseményt Kolossa József DLA, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének vezető fenntarthatósági tanácsadója moderálja.

A beszélgetés fő témái:

  • Mi az AI? AI - gépi tanulás - neurális hálózatok – mélytanulás - generatív AI
  • Az AI szerepe az építőiparban
  • Hogyan használjuk a generatív AI eszközöket?
  • Jövőkép és lehetőségek

 

Időpont: 2024. június 27., csütörtök, 15.00-16.30.

Regisztráljon itt: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_EvQ7chPKS8aaWLrlZ45tsQ

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A max. létszám 100 fő. Regisztráljon még ma!

Helyszín: online

Ne maradjon le erről az inspiráló beszélgetésről, ahol gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be, hogyan tehetjük élhetőbbé és fenntarthatóbbá környezetünket. Várjuk szeretettel!

Időpont: 2024. június 27. - 2024. június 27.
Helyszín: online

<< Vissza a főoldalra