Established Member of the

HuGBC

HuGBC Green Brunch - A nagy energiajátszma

Az energia megfizethetőségének és az energiafelhasználás optimalizálásának kérdése nemcsak az idei fűtési szezonban lesz fontos téma. Hogyan csökkenthetik az építésgazdasági szereplők az épületek energiafüggőségét és kiszolgáltatottságát? Erre keressük együtt a választ reggeli közben.
1

Green Brunch üzleti reggelink - melyet első alkalommal május végén rendeztünk meg - új formában teremt networking és közös gondolkodási, együttműködési alkalmat tagjaink és a fenntartható épített környezet iránt érdeklődő szakemberek számára. 

A kapcsolatépítési lehetőségen túl az eseményt olyan aktuális témakör mentén szervezzük, melyet egy felvezető előadás után közösen, egymást inspirálva és a tapasztalatokat kicserélve gondolunk tovább.

December 1-jei eseményünk témája "A nagy energiajátszma"
 

Véleményünk szerint a jelenlegi energiakrízisben olyan energiahatékonysági stratégiákra, akciótervekre van szükség, amelyek támogatják a klímaváltozás mérséklését is, és amelyek érintik az új építéseket, az épületfelújításokat, a meglévő épületek üzemeltetését, az építőanyagok és az építési technológiák szegmenseit.

Gondolkodjunk rendszerben és hangoljuk össze a különböző szakmák terveit és tetteit!

Milyen lehetőségeink vannak? Melyek a preventív és a reaktív "gyógymódok"? Mekkora beruházások szükségesek?

Miért érdemes eljönnie?

  • Új formában, egy kellemes brunch keretében találkozhat és építhet kapcsolatot HuGBC tagokkal és a fenntartahtóság iránt elkötelezett szakemberekkel
  • Tisztábban láthatja az építésgazdaság helyzetét, a lehetőségeket és a kihívásokat
  • Együtt gondolkodhat, formálhat véleményt és ötletelhet az energiakrízis és a klímaváltozás megoldásainak témakörében más szakemberekkel
  • Inspiráló, előremutató és jövőformáló ötletekkel gazdagodik

 

A program

8.30 - 9.00
Érkezés, kötetlen beszélgetés

9.00 - 9.15
Gondolatébresztő beszélgetés
Prof. Dr. Boros Anita (Greenology Tudásközpont) és Ditróy Gergely (Portfolio)

9.15 - 10.30
Vezetett közös ötletbörze, tapasztalatcsere, jövőformáló együttgondolkodás van der Meer Gabriella coach vezetésével

10.30 - 11.00
Kötetlen beszélgetés, networking

A program alatt brunch hideg/meleg fogásokkal, kávé és üdítő fogyasztással.

 

Előadók

Prof. Dr. Boros Anita
egyetemti tanár, központvezető
Greenology Tudásközpont

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen igazgatásszervezőként végzett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogász diplomát szerzett. Később jogi szakvizsgát tett, ezzel egyidejűleg a Károli Gáspár Református Egyetem Doktori Iskolájában az Állam és Jogtudományok Doktoraként PhD tudományos fokozatot szerzett. 2019 és 2021 között az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára volt. Jelenleg aMagyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet Körforgásos Gazdaság Elemző Központjának egyetemi tanára és a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont vezetője.

 

Ditróy Gergely
ingatlandivízió-vezető
Portfolio

A BME-n közgazdászként diplomázott. Diplomamunkáját a budapesti rozsdaövezetek ingatlanfejlesztési lehetőségeiről írta az Ecorys Magyarországnál, ahol később ingatlanpiaci tanácsadóként dolgozott, fél évet a cég manchesteri irodájában. 2010 elejétől a Portfolio.hu ingatlanpiaci elemzője, valamint a Net Média Zrt.-hez tartozó REsource Ingatlaninfo állandó szerkesztője. Gergely 2013-ban csatlakozott az először az FHB Bank, majd a CEMP, végül a Mapsolutions Zrt. alá tartozó Otthontérkép projekthez mint vezető elemző. Majd a Mapsolutions Zrt. bővülése után a piacvezető kereskedelmi ingatlanokat listázó termékek (irodahaz.info, raktar.info) üzletágvezetője lett. 2017 elejétől visszatért a Portfolio-hoz, ahol az ingatlan divíziót vezeti.

 

Időpont és helyszín

2022. december 1-én 9.00-11.00 között a Hemingway Étteremben
(1113 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 2., a Feneketlen-tónál)

 

MINDEN HELY ELKELT! A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT.

 

REGISZTRÁCIÓ

Időpont: 2022. december 01., - 2022. december 01.,
Helyszín: Hemingway Étterem
Cím: 1113 Budapest Kosztolányi Dezső tér 2.

<< Vissza a főoldalra