Established Member of the

HuGBC

Kármentesítés és rehabilitáció

Rozsdaövezetek és barnamezős beruházások című konferencia

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége kétévente nemzetközi szakmai konferenciát szervez a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására, valamint a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére. Idén november 29-30-án kerül sor erre a nemzetközi konferenciára Budapesten.

A kétnapos konferencia résztvevői megismerhetik a szennyezett területek kármentesítésének globális trendjeit, a hazai programok kereteit és fejleményeit.

Bemutatjuk a megszűnő vállalkozások felszámolásánál jelentkező környezeti problémák kezelésének lehetőségeit taglaló – az Agrárminisztérium megbízásából ez év elején elkészült – útmutatót.

Megismerhetjük a legújabb technológiai megoldásokat a szennyezőanyag-mérés és mintavétel módszereiről, mentesítési eljárásokról, lehetőséget adva az elhagyott, szennyeződött ipari területek, a környezeti és egészségügyi kockázatok felmérési és fenntartható rehabilitációs eredményeinek, bemutatására is: https://kszgysz.hu/re-brown

A konferencián a szennyezett területekkel kapcsolatos helyzetfeltárással, kivitelezéssel foglalkozó szakmai szervezetek, szakértők és vállalkozások, a tudomány jeles képviselői mellett az ilyen területekkel rendelkező vállalatok, állami szereplők, hatósági és jogalkotási szakemberek mutatják be a roncsolt, szennyezett területek mentesítésének, majd rehabilitációjának korszerű módszereit.

A nemzetközi és hazai kutatási és fejlesztési eredmények, jó példák ismertetése mellett egy aktuális rozsdaövezeti akcióterület helyszíni bejárásán is szembesülhetünk a rehabilitáció érdekében szükséges teendőkkel.

Részletes program és regisztráció

 

Időpont: 2022. november 29., - 2022. november 30.,
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2.

<< Vissza a főoldalra