Established Member of the

HuGBC

Nemzetközi Aktívház díj beadási határidő

A Nemzetközi Aktívház Szövetség (a HuGBC társult tagja) idén is meghirdeti pályázatát, melynek beadási határideje szeptember 10.

Pályázatot nyújthat be olyan kivitelező, fejlesztő, építész, tervező vagy diák akinek elkészült vagy tervezett aktívház projektje van. A jelentkezési lap kitöltése után a pályázatokat az aktívház megfelelési szempontok szerint a zsűri értékeli és több kategóriában díjazza.

Részletek és a jelentkezési lap itt érhető el.


 

Hogyan nyerjük meg a pályázatot – kulisszatitkok a tavalyi Aktívház Díj győztesétől


Az idei aktívház díj pályázat beadási határidejének közeledtével, a tavalyi győztessel Dr. Kistelegdi Istvánnal beszélgettünk. 

Mit nyújt a pályázat az Önhöz hasonló projekt fejlesztőknek/lakás tulajdonosoknak? Miért ajánlaná a részvételt?   
Először is a pályázat nagyszerű lehetőség a megmérettetésre egy nemzetközi, elismert zöld díj versenyen. Az Aktívház Díj és különdíjak a legmagasabb nemzetközi és szakmai elismerést jelentik, valamint az adott projekt széleskörű népszerűsítését. “Egyik díj hozza a másikat”: Az én esetemben körülbelül 6 hónappal a 2017-es Aktívház Díj után, nekem ítéltek egy másik nagyszerű díjat: az Energy Globe Magyarország díjat (elterjedt nevén az Energia Oscar-t). A díjak nagy pubicitása természetesen siker és új, további megbízásokat hoz. 

 Mit gondol, mi a titok, ami a zsűri figyelmét felkelti?
Egyedinek kell lenni. Mind technológiában, mind megjelenésben. Eredetiség az alap épületkoncepcióban (tér és geometria elrendezés), a zöld elemek ésszerű használatában, a hatékony gépészeti, villamos és csőhálózati (MEP) rendszerekben, és nem utolsó sorban a hatékony és komfortos szezonális működtetésben. Másrészt a szépség és esztétika is fontos, hiszen a külső- és belsőépítészetnek is autentikusnak és egyedinek kell lennie. A vizuális megjelenés és a terek bevilágítása/benapozása alapvető fontosságú. A prototipus-jellegű jegyek mindig megragadják a zsűri figyelmét. 

Mint tavalyi győztes, mit javasolna az idei pályázóknak? Van valami különleges szempont amire figyeljenek? 
Leginkább a holisztikus szemléletre fókuszáljanak, ebbe beletartozik a magas energiahatékonyság, a vizuális- és hőkomfort ugyanúgy, mint a környezettudatos anyagok és fűtési-, szellőztetési-, légkondicionáló-rendszerek (HVAC) használata. Minél jobbak az eredmények e három aspektus tekintetében, annál nagyobb az esély a díjra! Nagy előny az is, ha a projekt rendelkezik mért eredményekkel. Végül, de nem utolsó sorban a pályázat prezentációja is legyen a legjobb minőségű (tervek, fotók), ajánlom az infografikák használatát is. Kulcsfontosságú a bemutatkozás is a jelentkezés során. Tartalmaznia kell egy tömör, kiegyensúlyozott, a figyelmet valahogyan jól felkeltő szöveget a fent említett három kritériumról és a projektdizájnról. 

Forrás: www.activehouse.info
 

Időpont: 2018. szeptember 10., - 2018. szeptember 10.,
Helyszín: Aktívház Pályázat

Forrás: http://activehouse.info

<< Vissza a főoldalra