Established Member of the

HuGBC

Öko Home Expo - konferencia és kiállítás

A környezet- és egészségtudatos építés napja
1

Napjainkra sajnos odáig jutottunk, hogy az építőipar lett az egyik legkörnyezetterhelőbb iparágak egyike. Nem elég hogy az építőanyagok előállításához jelentős energiát használunk fel, gyakran országokon át kamionon szállítják azt, amíg a végfelhasználóhoz megérkezve beépítésre kerül az épületbe. A mai gyors  építési technológiák és az építtetők részéről egyre komolyabb esztétikai elvárások egyre több vegyi anyag alkalmazását eredményezték a korábbi évszázadokon keresztül használt és jól bevált természetes anyagok helyett. Ennek következményeként mára egy átlagos épület életciklusa végén nagyrészt újrahasznosíthatatlan hulladékként végzi, melynek jelentős utólagos költségei jelentkeznek.

De van itt még valami: egy olyan rejtett veszélyforrás, amelyre  sem építésze, sem pedig kivitelezője nem hívja fel eléggé a figyelmet.

A mai légtömör építési módok következtében  megszűnt az épületek „természetes szellőzése”, és a modern építőanyagokból kipárolgó egészségkárosító vegyi anyagok, valamint a magas páratartalom következtében megjelenő penészedés komoly veszélyt jelent saját magunk és családunk egészségére.

Egészséges otthonok c. tanulmányunkat két nemzetközileg is elismert épületbiológus kollégámmal közösen készítettünk el, melyből megtudhatja mi az a 4 terület, melyre ha kellő gondot fordít, otthonának levegője egész évben egészséges levegőjű, allergénektől mentes lesz. A tanulmány a www.valyogvakolat.hu /egeszseges-otthonok oldalon ingyenesen igényelhető.

Azoknak pedig, akik ennél többet szeretnének megtudni a környezet és egészségtudatos építés témájában, az Öko Home Expo konferencia és kiállítás remek lehetőséget kínál arra, hogy megvalósult példákon keresztül megismerhessék a legújabb európai újdonságokat, szakemberekkel konzultáljanak a különböző környezetbarát építési technológiákról.

Idén olyan elméleti és gyakorlati szakemberek lesznek előadóink között, akik szerte a világban építettek ökologikus épületeket vályogból, szalmából és favázas technológiával: középületeket, egyszerűbb és luxuskategóriás családi házakat, irodaházakat és szállodákat. A kiállítók között olyan gyártók, kereskedő cégek és nagy tapasztalattal rendelkező kivitelező cégek és szakmai szervezetek lesznek, akik segítségére lehetnek ha elindul saját ökoházának megvalósításában. Jelentkezés és bővebb információ: http://ökohome.hu

A rendezvény szakmai védnöke a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)

Időpont: 2018. október 04., - 2018. október 04.,
Helyszín: Lurdy Ház
Cím: Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

<< Vissza a főoldalra