Established Member of the

HuGBC

Öko-logikus Építészet 2020 [élő közvetítés]

A hazai környezettudatos konferenciák egyik legszínvonalasabb sorozatán, a HuGBC és az Artifex Kiadó Öko-logikus Építészet sorozat 2020-as évadán a „Lakóépületek, felújítások – közel nulla követelményszinten” témájával foglalkozunk.
1

A korábbi években a sorozat keretében már áttekintettük az elvi, alaprajzi és elrendezési megfontolásokat, foglalkoztunk a csomópontok, hőhidak kérdéseivel, mintatervekkel és azok elemzésével.

Renzo Piano egyik épülete is terítékre kerül a 2020-as Öko-logikus Építészet konferencián, de a Pécsi Egyetem Solar Decathlon csapata eredményeivel is megismerkedhetünk: ők azok, akik tavaly is és jövőre is bekerültek az egyetemek közötti környezettudatos építési verseny döntőjébe. Dr. Kondor Tamás, a pécsi, és Frauke Rottschy, a wuppertali egyetem oktatója ad elő. Hajnal Zsolt és Kendelényi Péter a „pesti Bosco Verticale” zöldített lakótornyait mutatja be, Matolcsy Károly pedig a Solar Decathlon kapcsán a kockaházak felújításáról ad elő.  Ezen kívül szó lesz még az okos városokról, rengeteg jó hőszigetelési és épületszerkezeti megoldásról.

Délután videófelvétel formájában mutatjuk be a zuglói Több mint lakóház projektet, melyben a HuGBC a 8 konzorciumi partner egyike.

15.00–15.15 Fenntartható szociális bérház Zuglóban
Szabó Rebeka (Zugló), Dr. Reith András és Bukovszki Viktor (ABUD), Miran Rožman (Energy&Environment) a HuGBC támogatásával 


A május 28-i online távoktatásért 2 továbbképzési pont jár (az oktatást felvételről is meg lehet néhány napig nézni). A résztvevők ajándékba megkapják (postán) nyáron az Építési Megoldások, illetve a Metszet folyóirat egy-egy példányát, mely kifejezetten az alkalomhoz kapcsolódva jelenik meg. A webináriumon a szakértőktől közvetlenül is lehet kérdezni, és elektronikus háttérinformációk, a hozzászólásokhoz kapcsolódó elektronikus prospektusok is érkeznek.

INTERNETEN KÖZVETÍTJÜK A KONFERENCIÁT!

Időpont: 2020. május 28., 9 óra

Építészkamarai akkreditáció: 2 pont (MÉK 2020/54)

Részvételi díj:
Építészkamarai tagoknak, kreditpont-igényléssel: 2000 Ft + áfa (2540 Ft)
Kreditpont-igénylés nélkül: 1000 Ft + áfa (1270 Ft)

Regisztráció itt.

Időpont: 2020. május 28., - 2020. május 28.,
Helyszín: online

<< Vissza a főoldalra