Established Member of the

HuGBC

Fertődi kastély, balatonfüredi villa és ajkai idősotthon a Média Építészeti Díja idei nyertesei

2013. november 08., Saját hír 3109

A budapesti Katona József Színházban kilencedik alkalommal rendezték meg a díj nyilvános zsűrizését és díjátadó rendezvényét 2013. november 7-én.

Terv kategóriában a zsűri pontszámai alapján pontegyenlőség alakult ki Varga Noémi Tivadari ártér hasznosítása című diplomamunkája és Gyürki-Kiss Pál, Dévényi Márton, Dévényi Sándor őrmezői intermodális csomópontra készült terve között, azonban a 10 fős zsűri végül Varga Noéminek (MOME) ítélte a Média Építészeti Díját terv kategóriában. Épület kategóriában a Média Építészeti Díját a Molnár Csaba és csapata tervezte fertődi Esterházy kastélyegyüttes rekonstrukciója nyerte.

A Média Építészeti Díja Közönségdíját az index.hu-n lezajlott internetes szavazás eredményeképpen épület kategóriában Reisz Ádám, Fernezelyi Gergely, Basa Péter (1964-2009) építészek munkája, a balatonfüredi Villa nyerte. A Közönségdíjat terv kategóriában az epiteszforum.hu oldalán lezajlott szavazáson Nagy Eszter Anna (BME), Széleskert Idősotthon, Ajka döntős terve nyerte.

Az idei alkalommal másodszor az eseményhez kapcsolódóan a Holcim a „Fenntartható Építészetért” címmel különdíjat adományozott, melyet Fegyverneky Sándortól, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány kuratóriumának elnökétől vehetett át Puhl Antal DLA és Dajka Péter az ÉMI Tudásközpont tervezéséért.

További részletek az epiteszforum.hu beszámolójában.

Forrás: http://epiteszforum.hu

<< Vissza a főoldalra