Established Member of the

HuGBC

Minden, amit a fenntartható településfejlesztésről tudni kell: konferencia a HuGBC szervezésében!

2015. július 22., Hazai hír 5432

Szeptember 16-án várja az önkormányzatok vezetőit, képviselőit és a klímapolitikával foglalkozó szakembereket az egész napos rendezvény.
1

Korunk egyik legfontosabb kihívása a helyi döntési rendszerek fenntarthatósági irányba állítása. A települések aktív részvétele az Európai Uniós és hazai fejlesztéspolitikai elvárások elérése érdekében elvitathatatlan, de sajnálatosan még alulértékelt. A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban számos hazai elosztású és közvetlen brüsszeli forrás áll rendelkezésre a környezettudatos célok elérésére, különösen az energiahatékonyság növelése érdekében kifejtett tevékenységekre.

Egyesületünk, mint a magyar környezettudatos építés szakembereit tömörítő szervezet szakmai segítséget ajánl fel az önkormányzatok számára, településük fenntartható, klímabarát és energiatudatos akcióprogramjának kidolgozásában.

Ennek jegyében rendezzük meg szeptember 16-án a Fenntartható településfejlesztés konferenciát, amelyen a terület mértékadó szakemberei elméleti és gyakorlati szempontból is körüljárják a témát. Beleznay Éva építész, várostervező, HuGBC alelnök az önkormányzati energiahatékonyság programjavaslatról beszél a hallgatóságnak, Ongjerth Richárd, MUT, HuGBC tag a Polgármesterek Szövetsége által kezdeményezett Fenntartható Energia Cselekvési Terv (SEAP) részleteibe vezeti be a hallgatóságot, de a számos további prezentáció során hallhatunk az energiahatékonysági beruházásokról éppúgy, mint az autonóm településekről vagy fenntartható óvoda- és iskolafelújításokról. Meghívott településvezetők pedig saját gyakorlati tapasztalataikról számolnak be a hallgatóságnak.

A konferencia fővédnöke Dr. Hoffmann Tamás, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda polgármestere.

A konferencia időpontja: 2015. szeptember 16.
A konferencia helyszíne: Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata

Cím: 1113 Budapest, Zsombolyai utca 5. Földszinti nagyterem
Szervező: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztráció itt.
 

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra