Established Member of the

HuGBC

Nagy érdeklődés a HuGBC képzésen

2015. április 03., Hazai hír 2627

Március 24-én aktívház, passzívház, környezettudatos minősítés és életciklus elemzés volt terítéken.
4

35 fő részvételével zajlott a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) és az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. közös képzés sorozatának idei első előadása. Az új kialakult struktúra az elmúlt időszakban hazánkban megvalósult kisebb-nagyobb, esetenként városi léptékű környezettudatos szemlélettel létrehozott új épületek és épületfelújítások tervezésének és megvalósításának tapasztalatait igyekszik az érdeklődők elé tárni, kiegészítve azt a hozzájuk tartozó elméleti és tudományos háttérrel is.

Március 24-én Dr. habil Kistelegdi István, a Pécsi Tudományegyetem Energiadizájn tanszékének vezetője az aktívházak témaköréről beszélt, felhasználva a Rati épület energetikai modellezésére és valós idejű mérésére szolgáló szoftvereket az előadása során.

Nagy Csaba, vezető tervező a már megvalósult XIII. kerületi 100 lakásos passzívház és egy tervezés alatt álló passzavház szinten felújítandó óvoda tervezési tapasztalatairól beszélt.

Barta Zsombor, a nemzetközi épületminősítő rendszerek szakértője áttekintést adott a környezettudatos minősítések működéséről és a hazai minősített épületekről.

Dr Szalay Zsuzsa a BME adjunktusa a teljes életciklus elemzés folyamatáról és jelentőségéről tartott átfogó előadást.

A sorozat következő eseménye május 28-án, további két témakör pedig ősszel várja az érdeklődőket. A HuGBC elismerő oklevelet nyújt át azoknak, akik mind a négy alkalommal részt vesznek a képzésen.

A program minden alkalommal 14.00 órától 18.00 óráig tart egy különleges és inspiráló helyszínen, a Kinnarps House-ban, ahol egy forradalmian új munkavégzési koncepcióval, a tevékenység alapú munkavégzés tereivel is első kézből ismerkedhetnek meg a látogatók.

 

<< Vissza a főoldalra