Established Member of the

HuGBC

A jó gyakorlatoké és az egészségé volt a főszerep az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetén

Szeptember 21-25. között 5 napon át zajlott a Nemzetközi Zöld Építés Hete, melyet 11. alkalommal rendezett meg világszerte a World Green Building Council. Idén az #ActOnClimate szlogen jegyében arra koncentráltunk, hogy megmutassuk, a környezet iránt elkötelezett vállalkozások mit tesznek azért, hogy 2050-re épített környezetünk karbonegyenlege nulla legyen.
1

Több mint 500 szakembert és érdeklődőt sikerült mozgósítanunk főként ingyenes, személyes és online programjainkon, melyet sikernek könyvelünk el.

Köszönjük Hollandia nagykövetének, René van Hell úrnak, aki a hét magyarországi programjait védnökként támogatta, és segítette, hogy követendő holland gyakorlatokat oszthassunk meg a magyar építési szektorral. Köszönet a Saint-Gobainnek és az Alukönighstahl Kft-nek is az anyagi támogatásért!

De mi is történt a héten?

 

Green Walk

A szakmai vezetésű sétákat 2013 óta rendezi meg az Egyesületünk. A budapesti zöld minősített irodaházak mellett a programban idén bevásárlóközpont, légtechnikai bemutatóépület és passzív társasház is szerepelt. 5 napon át 12 épületbe tekinthettek be az érdeklődök, ahol a maguk a házakat tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők vezették mutatták meg fizikai valójában a legújabb és leginnovatívabb megoldásokat.

Nézze meg pillanatképeinket a Green Walkról és a többi programunkról!

 

Vitruális Green Walk

Szeptember 24-én hazánk eddig egyetlen klímasemleges szálláshelyére látogathattunk el a technika segítségével. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irotán két holland üzletember 2016 óta dolgozik a szálláshely környezettudatos fejlesztésén. Folyamatosan monitorozzák ökológiai lábnyomukat, évente elkészítik és publikálják a karbon-lábnyom elemzésüket. A hely unikuma egy, a nyaralóházakhoz tartozó klórmentes, természetes (bio) úszómedence, ami a maga nemében szintén az első és eddig egyetlen ilyen "közfürdő" az országban.

Ha lemaradt az élő virtuális sétáról, nézze meg felvételről!

 

Green Talk

A holland Footprint cég jóvoltából szeptember 23-án vitruális Green Talk keretében ismerkedhettünk meg a keresztrétegelt faanyaggal (CLT), mely úttörő építési megoldás. Karbonsemleges alternatívaként átveheti a beton helyét az épületekben kívül és belül egyaránt. A vállalat célja, hogy az építtetők alaposabb információval rendelkezzenek a különböző építési anyagok környezeti és pénzügyi előnyeiről, mellyel fenntarthatóbb, reziliensebb városokban élhetünk, és fejlődhetnek a vidéki közösségek is.

Ha lemaradt az eseményről, nézze meg felvételről!

 

WELL Building Standard™ Workshop

Szeptember 24-én délelőtt félnapos, intenzív workshopunkon az egészséges munkakörnyezettel foglalkoztuk, mely a jelen kihívásai által még inkább előtérbe került, és fokozott figyelem kíséri. A résztvevők áttekintést kaptak a WELL Building Standard™ minősítésről: a történetéről, a kategóriákról, a pontrendszerről, a minősítés menetéről.

Jó hangulatú csoportmunka keretében a workshop végére érvekkel tudtuk alátámasztani, miért éri meg egy WELL minősített iroda/irodaház a bérbeadónak, a bérlőnek és a munkatársaknak. A workshop végén bejártuk az AGORA Budapest épületét, hogy élőben is megmutassuk, miről beszéltünk.

<< Vissza a főoldalra