Established Member of the

HuGBC

Korábbi projektjeink

A BUILD UPON a világ legnagyobb, épületfelújítással foglalkozó együttműködési projektje, amelyet a World Green Building Council és 13 európai zöld építés egyesület valósított meg 2015-17-ben.

A résztvevő országokban épületfelújítási stratégiákat dolgoztak ki, amelyek kulcsfontosságúak Európa energiafelhasználásának csökkentése és az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése szempontjából.

Tovább a projektre >>

 

Zugló győztes projektje az Urban Innovatív Actions pályázaton. Az Urban Innovative Actions (UIA) program keretén belül Zugló Önkormányzata egy innovatív, fenntartható, önkormányzati bérlakásokat tartalmazó ház (E-Co Housing) építésére nyert pályázatot. A támogatás mértéke 4,5 millió euró (közel 1,5 milliárd forint). A nyolc partner között a HuGBC kommunikációs és PR feladatokat lát el, valamint a digitális kommunikáció munkaprogram vezetője lesz a következő három évben. 

Tovább a projektre >>

 

Napjainkban egyre több szó esik a klímaváltozásról, mely nem pusztán a jövő fenyegetése, mivel hatásait már a ma is érezhetjük, legyen szó akár az egyre gyakoribb és hosszabb hőhullámokról vagy éppen egyre extrémebb viharokról. Zugló Önkormányzata a klímaváltozás mérséklése és a várható kihívásokra való felkészülés érdekében elindította átfogó éghajlatvédelmi projektjét.

A több mint másfél évig tartó munka során az itt élőkkel közösen egy olyan stratégia megalkotását tűztük ki célul, amely helyi válaszokat tud adni a kerületben fellépő, klímaváltozással összefüggő kihívásokra, legyen az a kibocsátások mérséklésével vagy az alkalmazkodóképesség növelésével összefüggő feladat.

A kerületben tapasztalható problémák feltárása során nagyban támaszkodunk a helyi lakosság, valamint civil és gazdasági szereplők tapasztalataira. A középtávú alkalmazkodási és éghajlatvédelmi célokat ezekre a helyi kihívásokra reagálva jelöljük ki. Végül a zuglói adottságok és a helyi közösség szempontjai szerint meghatározzuk azokat az intézkedéseket, amelyek hozzájárulnak a hatásokkal szembeni ellenállóképesség növeléséhez, és segítik mérsékelni a klímaváltozást okozó káros kibocsátásokat is.

Minden kerületi polgár, civil szervezetet, intézmény és gazdasági szerepelő aktív részvételére szükség van ahhoz, hogy közösségi együttműködéssel létrehozzuk egy klímabarát és zöld Zugló jövőképét.

Tovább a projektre >>

 

<< Vissza a főoldalra