Established Member of the

HuGBC

Fenntartható építészet - haladó továbbképzés

Egyesületünk a Budapesti Építész Kamarával közösen egy egyedülálló, 11 videóanyagot tartalmazó online képzés-sorozatot készített.

Közös célunk az építész-tervezők szemléletformálása, szakmai továbbképzése volt a fenntartható építészet témakörében. A képzést az elérhető legfrissebb tudásanyaggal valósítottuk meg. A résztvevő tervezők - és azok a szakemberek, akik szeretnének mélyebb tudásra szert tenni a témában - olyan tudást kapnak, amelyet a napi munka során alkalmazni tudnak, formálja a gondolkodásukat. A képzéssel fenntarthatósági alapelveket lehet elsajátítani a tervezésben, valamint valós, megfontolt, ismételhető gondolatmeneteket.

A tananyagot azoknak az építészeknek szánjuk, akik a környezettudatos szemléletet az átfogónál részletesebben szeretnék megismerni, és akik már rendelkeznek alapismeretekkel.

Az alapok megszerzésére egy jelen pillanatban is elérhető, 12 alkalmas videós tananyaggal van lehetőség (MÉK akkreditáció (2020/115): 1 pont/ tananyag).

A képzés anyagát magas szintű elméleti és gyakorlati tudással is rendelkező szakértők, egyetemi oktatók és a fenntarthatóság területén jártas szakemberek írták és adják elő. Az alapkoncepciót Dr. Reith András, PhD, a BÉK korábbi alelnöke állította össze, valamint ő végezte a szakmai lektorálást is.

Örömmel osztjuk meg tehát a „Fenntartható építészet” című 11 videóanyagból álló, egyenként kb. 60 perces mp4 formátumú előadásokat Önökkel.

A képzési anyagot úgy építettük fel, hogy azok egyenként is alkalmasak a megtekintésre és az elsajátításra.

 

Fizetendő díj tananyagonként (1 videó)

HuGBC és BÉK tagoknak: 1.250 Ft + áfa (1.588 Ft)
Nem HuGBC tagoknak: 1.500 Ft + áfa (1.905 Ft)

 

A megrendelés beérkezése után díjbekérőt küldünk, a díj beérkezése után pedig elküldjük a linket a megrendelt előadáshoz. Az előadások csak megtekinthetők, nem tölthetők le.

MÉK továbbképzési pontérték (2021/193) 1 pont/2 tananyag.

Amennyiben MÉK továbbképzési kreditpontot szeretne jóváíratni a képzés teljesítéséért, kérjük, az Építész Továbbképző honlapján rendelje meg az adott tananyagot, ne itt!

 

Szakmai partnereink

                   

Támogatók


            

 

Megrendelem a tananyagokat itt 

Mi az építész szerepe a fenntarthatóságban? Milyen új kihívásokkal, felelősséggel és feladatokkal jár a fenntartható gondolkodás?

A klímaváltozás és az épített környezet összefüggései a környezetterhelésben. A körforgásos gazdaság és az építész felelőssége. Általános nemzetközi trendek és az építés szerepe a klímaváltozásban.

 • Részletes információk

  Előadók

  Serban Tiganas

  Építész (RO), a Dico&Țiganaș, egy multidiszciplináris vezető tervezőiroda alapítója, amely számos díjat kapott, és projektjei nemzetközi szinten ismertek. A Kolozsvári Műszaki Egyetem professzoraként jelenleg elméletet és projekttervezést oktat, új kurzusa kommunikáció és marketing építészek számára. 2010-2018 között a Román Építészkamara elnöke volt, jelenleg az International Union of Architects titkára.

  Csapó Balázs

  Számos nagy léptékű budapesti projekt vezető építész tervezője, a Paragram Építész Stúdió alapítója, ügyvezetője. A Palatium Stúdióban Erő Zoltán mellett kezdte pályáját, majd 2008-tól tíz évig ügyvezetője volt az M4 metróvonal kiviteli tervezésére alapított projektcégnek, a Palatium M4 Projekt Kft.-nek, amely vezetése alatt vált a közlekedésépítészet meghatározó tényezőjévé. 2016-2022 között a Budapesti Építész Kamara elnöke.

  dr. Horváth Bálint

  Gazdálkodás és menedzsment területen szerzett doktori fokozatot, disszertációját körforgásos üzleti modellekből írta. A szakmai tevékenysége során több kelet-közép-európai országban megfordult, és személyes ambíciója támogatni e régió fenntartható fejlődését. Jelenleg a budapesti és pozsonyi Holland Nagykövetségen dolgozik körforgásos gazdasági szakértőként. A munkája során fő célja, hogy előmozdítsa Magyarország és Szlovákia Hollandiával folytatott együttműködését a körforgásos gazdaság megvalósításának terén.

  dr. Hartvig Lajos

  Okl. építészmérnök, a Bánáti + Hartvig Építész Iroda egyik alapítója és tulajdonosa. Irodája 25 éve meghatározó szereplője a magyarországi építészetnek. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végzete, majd a Magyar Építészkamara Mesteriskolájának XI. ciklusát mester diplomával zárta. DLA fokozatát a Pécsi Tudományegyetemen szerezte, disszertációjának címe Analóg, bináris és digitális architektúrák. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szoft technológiai szaktanácsadó képzését is elvégezte, valamint a KÜRT Akadémia Agilis vezetés a digitális korban képzésén szerzett oklevelet. 2016 óta oktatója a BME Lakóépülettervezési Tanszékének. Rendszeresen tagja a központi, illetve kerületi tervtanácsoknak. Aktív érdeklődést mutat jelenünk építészetének egyik elsődleges kihívása, a fenntarthatóság iránt.

  További támogatók

                                                       
   
   
   

Új kihívások és új válaszok a fenntarthatóság kapcsán II. Energia design, design thinking, EU Taxonómia: új fogalmak, új tervezési módszerek, melyek néhány éven belül alapjaiban fogják megváltoztatni az építészeti tervezést.

 • Részletes információk

  Előadók

  prof. dr. Kistelegdi István

  A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának kutató professzora. Okl. építészmérnök, gyakorló építész, épületfizikai szimulációkkal foglalkozik. 

  Boros Judit

  Design kutatással és stratégiai tanácsadással foglalkozik. Terméktervező mérnök háttérrel, kutatási és üzletfejlesztési projekteken edződött; több évet töltött független service design tanácsadóként nagyvállalati és non-profit ügyfelekkel szolgáltatástervezés projekteken dolgozva. A design rendszerszemléletű megközelítését támogatja, leginkább interdiszciplináris projektekben és oktatási tevékenységekben érzi otthon magát. 2017-től a Ph.D. tanulmányaira fókuszál a CEU Környezettudományi és Politikai Tanszékén, ahol a design szerepét vizsgálja a ‘természet-alapú megoldások’ városi alkalmazásában. Gyakorlati tudását és tapasztalatait jelenleg arra szeretné felhasználni, hogy bármely területen dolgozva, az ügyfél és emberközpontú hozzáállást minél inkább természet-központúvá lehessen alakítani.

  Wolfgang Lukaschek

  Ügyvezető és alapító, OTEREA (A). A fenntartható ingatlanok szakértője, nagy tapasztalattal rendelkezik az építéstudomány, az energia és környezetvédelem, az intelligens városok és a zöld épületek tanúsítása terén. A blueauditor.com digitális fenntarthatósági menedzsmentplatform feltalálója és az OTEREA, egy nemzetközileg működő mérnöki tanácsadó cég társalapítója. Nemzetközi egyetemi és ipari tapasztalatokkal rendelkezik Közép-kelet Európában, az USA-ban. LEED AP, DGNB-tanácsadó, BREEAM-értékelő, tanúsított energiaauditor, Kitüntetéssel végzett mérnökként építési technológia és menedzsment szakon, valamint Master of Arts nemzetközi üzleti tanácsadás területén.

  További támogatók

   
   
   

Léptékfüggő szemlélet – települési szint. A településtervezés szerepe a környezettudatosságban. Nemzetközi példák a területhasználatra. Európai Uniós célok és követelmények. Hazai jogszabályi környezet.

 • Részletes információk

  Előadók

  Beleznay Éva

  Fő szakterülete az épített környezet fenntarthatósága. A HuGBC munkáját tanácsadással, kutatással és szakmai munkákkal segíti. Saját praxisában városi klímastratégiák és akciótervek készítését vezeti és kapcsolódó szemléletformálási programokat bonyolít. Értékrendjét Kate Raworth „doughnut economy” modellje jelenti, amelyet városi szinten elkötelezett megvalósítani. Korábban köztisztviselőként, tervezőként és kutatóként végzett széleskörű szakmai munkát városi léptékben. 2005-2010-ig Budapest főpolgármester-helyettesi iroda vezetőjeként, majd Budapest megbízott főépítészeként a főváros településtervezési feladataival, az épített környezet alakításával és védelmével, fővárosi projektekkel kapcsolatos szakmai feladatok ellátásának, döntéselőkészítésének felelőse volt.

  Chris Brown

  MA, MBA, FRICS. Alapítója és ügyvezető elnöke a felelős ingatlanokkal foglalkozó Igloo Regeneration nevű cégnek, amely az Egyesült Királyság első ingatlanos profilú B-Corp-ja. 2021-ben Chris az Egyesült Királyság klímanagykövete volt a COP26-on. Ezenkívül alapítója, elnöke vagy igazgatója az alábbi szervezeteknek: Igloo Regeneration Fund, Creative Space, Chrysalis Fund, Dataloft.

   

  További támogatók

   
   
   

Léptékfüggő szemlélet – épületszint I. A zöld és kék infrastruktúra elemeinek kapcsolódása a városi léthez. A klímaváltozás hatásainak ellensúlyozása gyakorlati példákon keresztül.

 • Részletes információk

  Előadók

  Francisca Tapia

  Fenntarthatósági tanácsadóként leginkább a természetalapú megoldások és a zöld-kék infrastruktúra megvalósítása, valamint a városi kültéri komfortot szolgáló mikroklíma stratégiák integrálásával foglalkozik, a H2020 keretében európai projektekben. Végzettsége és tapasztalata az építészeti területek széles skáláját fedi le, a mérnöki pályától a szociális lakásépítésig és a fenntartható tervezésig. Az ABUD Mérnökiroda fenntarthatósági tanácsadójaként dolgozik Budapesten.

  Davide Caspani

  Tájépítész és tervező, aki környezetépítészeti múlttal rendelkezik. Hollandiában szerzett tudományos tapasztalata formálta a természeti és épített környezet megértését, miközben különböző összetettségű projekteken dolgozott, a városi léptéktől a regionális tervezésig. Számos projektben dolgozott a koncepciótervezéstől a pályázati szintű benyújtásig Németországban és Szingapúrban projektmenedzserként. 2019-ben csatlakozott a LAND-hoz, és 2021 óta igazgatóként irányítja a LAND Italia egyik üzleti egységét. A multidiszciplináris csapat számos projektet fejleszt Olaszországban és nemzetközi szinten a főtervtől a kerti méretig.

   

  További támogatók

   
   
   

Lépték függő szemlélet – épületszint II.  Környezettudatos és fenntartható anyaghasználat. A híres-hírhedt 7/2006 TNM rendelet előírásai. Életciklus szemlélet és a One Click LCA szoftver gyakorlati bemutatója.

 • Részletes információk

  Előadók

  Viszló Dezső

  Okl. építőmérnök, ingatlanszakértő szakmérnök, MBA. Több mint 20 év vasbeton szerkezetépítéshez, hídépítéshez kötődő mérnöki tevékenységet követően 2012 óta bio és ökologikus építőanyagokkal, szerkezetekkel, korszerű fa tartószerkezeti megoldásokkal foglalkozik. Cégével, az AD Tectum Kft-vel e terület több neves gyártójának magyarországi képviseletét látja el. Számos ökologikus szemléletű épület kivitelezésében, felújításában vett részt projektvezetőként, felelős műszaki vezetőként, tanácsadó mérnökként.

  dr. Szalay Zsuzsa Phd

  Okl. építészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőanyagok és Magasépítés Tanszék egyetemi docense. Kutatási területe az épületenergetika, épületfizika, épületek életciklus-elemzése, alacsony energiájú épületek és fenntarthatósági értékelések. Számos hazai és európai uniós épületenergetikai kutatási projektben vett részt, például a hazai épületenergetikai szabályozás módszertanának megalkotásában. Az épületek életciklus alapú optimalizálásával foglalkozó OTKA kutatás vezetője. Hazai és nemzetközi konferenciák előadója és felkért szekcióvezetője, több mint 140 tudományos publikáció szerzője.

  Klopfer András

  Okl. környezetmérnök és környezetgazdálkodási agrármérnök, BREEAM International New Construction Assessor és AP. Az elmúlt 8 évben számottevő tapasztalatra tett szert a tanácsadás, a környezetvédelmi tervezés, környezetvédelmi hatásvizsgálat és engedélyeztetés, valamint zöldépület minősítés területén. Jelenleg is több fenntartható épület BREEAM minősítésében is aktívan rész vesz mint tanácsadó, illetve minősítő. Ezen kívül számos épület kapcsán készített életciklus elemzést, valamint életciklus költségelemzést (LCC).

  További támogatók

   
   
   

Lépték függő szemlélet – alkotói szint I. Passzív rendszerek. Áttekintés a gépészeti és a villamos rendszerekről, melyek a fenntartható tervezés részét képezhetik. Gyakorlati példák.

 • Részletes információk

  Előadók

  Pólus Károly

  Ügyvezető, tulajdonos, vezető tervező ARCHIKON. Jelentősebb munkái: Párisi Udvar, Pesterzsébeti Gyógyfürdő, Hotel Moments, LÁNG Művelődési Központ, Millenium Háza, Hagyományok Háza, Palatinus Strandfürdő, Vizafogó tagóvoda, Meséskert tagóvoda, 100 lakásos passzívház, Il Bacio üzletház, Richter Gedeon Nyrt. raktárépület, Szabadság tér 14. irodaház, Pannónia Általános Iskola, Richter Gedeon Nyrt. uszoda, Napiskola – Zangla, India. Számos díj tulajdonosa, többek között: Pro Architectura Díj, Budapest Építészeti Nívódíj, Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj, FIABCI World Prix d' Excellence. Munkái során az innovatív és környezettudatos megoldásokon van a hangsúly, kiemelve az ország első 100 lakásos passzív társasházát.

  Virág Zoltán

  Macskásy-díjas okl. épületgépész mérnök, okleveles energetikai szakmérnök, a Duoplan Kft. ügyvezetője.

   

  További támogatók

   
   
   

Lépték függő szemlélet – alkotói szint II. Aktív rendszerek. Gyakorlati példák egy Kádár-kocka felújításán keresztül.

 • Részletes információk

  Előadók

  prof. dr. Kistelegdi István

  A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának kutató professzora. Építészmérnök, gyakorló építész, épületfizikai szimulációkkal foglalkozik. 

  dr. Szalay Zsuzsa Phd

  Okl. építészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőanyagok és Magasépítés Tanszék egyetemi docense. Kutatási területe az épületenergetika, épületfizika, épületek életciklus-elemzése, alacsony energiájú épületek és fenntarthatósági értékelések. Számos hazai és európai uniós épületenergetikai kutatási projektben vett részt, például a hazai épületenergetikai szabályozás módszertanának megalkotásában. Az épületek életciklus alapú optimalizálásával foglalkozó OTKA kutatás vezetője. Hazai és nemzetközi konferenciák előadója és felkért szekcióvezetője, több mint 140 tudományos publikáció szerzője.

   

Lépték függő szemlélet - alkotói szint III. Anyaghasználat. Gépészeti és villamos rendszerek. Épülethasználói magatartás.

 

 • Részletes információk

  Előadók

  Deme-Bélafi Zsófia

  A BME Építészmérnöki Karán diplomázott, melyet követően fenntarthatósági tanácsadóként dinamikus épületenergetikai szimulációkkal és környezettudatos minősítő rendszerekkel foglalkozott. Doktori fokozatát a BME Csonka Pál Doktori Iskolában szerezte, melynek során az épülethasználók energiafogyasztásra gyakorolt hatásával foglalkozott. A doktori képzés második évében lehetősége nyílt a Fulbright ösztöndíj támogatásával a kaliforniai Lawrence Berkeley Nemzeti Laborban a tudományterület talán egyik legkiemelkedőbb alakja, Tianzhen Hong mentorálásával kutatni a témában. Egyetemi adjunktusként a BME GPK Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika tanszéken helyezkedett el, ahol az oktatás mellett Bólyai kutatását jelenleg is folytatja az emberközpontú tervezés témájában.

  Kántor Zoltán

  Villamosmérnök. 1992-ig speciális HW és SW fejlesztéssel foglalkozott különféle egyedi eszközök számára. Azóta épületautomatizálás és épületfelügyelet területén dolgozik (Landis & Gyr, Landis & Staefa, Siemens). Az évek során különböző területeken szerzett gyakorlatot: projekt kivitelezés (DDC és felügyelet), tervezés, ajánlatok kidolgozása, oktatás, termékek támogatása.

   

  További támogatók

   
   
   

Digitális kor és a minősítések. Támogató eszközök és módszerek I. Adat alapú tervezés, modellezési és AI gyakorlat a várostervezéstől az épület tervezésig, jó gyakorlatok. Szimulációk a gyakorlatban, modellezés kis léptéktől nagy léptékig. Arányok és teljesítmény. 

 • Részletes információk

  Előadók

  Bukovszki Viktor

  Szenior fenntarthatósági tanácsadó az ABUD Mérnökirodánál, illetve PhD hallgató a Müncheni Műszaki Egyetemen. Fő tevékenységi területei a kutatás-fejlesztési divízión belül a városi digitalizáció, a smart city fejlesztések, a természet-alapú megoldások, közösségi részvétel és kormányzás a környezetmenedzsmentben, illetve ezek összehangolt koordinálása. Tanulmányait Magyarországon, Hollandiában és Dániában végezte építészmérnöki, fenntartható városfejlesztési, mobilitási és meta-építészeti területeken. Rendszeresen jelennek meg tanulmányai nemzetközi szakfolyóiratokban a digitális technológiák alkalmazási lehetőségeiről fenntartható tervezés-fejlesztésben.

  Javed Iqbal

  Nemzetközi tapasztalattal rendelkező fenntarthatósági és energiahatékonysági tanácsadó, épületteljesítmény-diagnosztikai szakértő és LEED minősítő. Ismeri az ipari rendszerek működését és optimalizálását a fejlett energiamodellező eszközökön keresztül. Akkreditált LEED AP-ként több mint 54 projektben vet részt az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Indiában, beleértve az első LEED Gold Irodaházat Tanzániában. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik az energiaaudit terén, melynek segítségével lehetővé teszi a racionális döntéshozatalt a használatbavétel utáni épületteljesítmény-optimalizálási intézkedések végrehajtása során.

  Giles Bruce

  Okl. építészmérnök, aki a fenntartható környezettervezésre szakosodott. Az A-Zero Architects igazgatója. A londoni székhelyű cég az épületek olyan tervezésére és beszerzésére összpontosít, amely nem gyakorol káros hatást a környezetre. Előadásokat tart és oktat a londoni Építész Szövetségben. A Felsőoktatási Akadémia főmunkatársa, nemzetközi szinten tart előadásokat a környezettervezésről. Számos díjnyertes projektben vett részt építészként és tanácsadóként is, beleértve a RIBA Stirling-díjat nyert Saw Swee Hock LSE Hallgatói Központot és a Közép-európai Egyetemet Budapesten.

  További támogatók

   
   

Digitális kor és a minősítések. Támogató eszközök és módszerek II. Üzemeltetés az építészeti összefüggések tekintetében, energiamenedzsment, építészek szerepe a finomhangolásban. Nemzetközi és hazai példák.

 

 • Részletes információk

  Előadók

  Szollár András

  A London Imperial College Építő- és Környezetmérnök Karán és a Zürichi ETH-n diplomázott, melyet követően fenntarthatósági tanácsadóként épület- és masterplan szintű stratégiaalkotással, épületenergetikával és környezettudatos minősítő rendszerekkel foglalkozott külföldi és magyar mérnökirodákban. 2019-től épületüzemeltetési profilra váltott, melynek során főleg épületenergetikai auditokkal, épület-üzemeltetői képzésekkel és meglevő épületek környezettudatos minősítésével foglalkozik. Jelenleg egy nemzetközi start-up csapattal felhő alapú és AI tanulással kombinált távoli elérésű épületfelügyeleti szolgáltatást fejleszt. Ezzel párhuzamosan jár vissza épületenergetikai előadóként építész cégekbe és a HuGBC-n keresztül egyetemi és főiskolai képzésekre.

  Győri Gyula

  2016 óta vezeti a CPI Facility Management Kft-t. Fő területe az épületek racionális üzemeltetése, finomhangolása, hosszú távú karbantartási stratégiák tervezése, analitikus üzemeltetési szemlélettel és adatalapú elemzéssel. Az épületek fejlesztésénél, felújításánál aktívan részt vesz a műszaki tartalom összeállításában. Energetikai beruházások előkészítésével és projektvezetésével foglalkozik. Portfólió szinten az energiafelhasználás optimalizálása és a környezetre gyakorolt negatív hatás csökkentése a fő célja. Korábban 10 évig kiemelt adatközpontok villamos tervezésével, szükségenergia ellátás optimalizációjával és ezek magas üzemszintjének fenntartásával foglalkozott.

  Pál Péter

  Épületek kivitelezésével és üzemeltetésével foglalkozó okl. gépészmérnök, 20+ év elméleti, gyakorlati és szakértői tapasztalattal.  Cégével 20 év alatt több tucat iroda és ipari épületet üzemeltetett és végezte a karbantartást. A Re-Energy Kft-vel arra szakosodott, hogy beazonosítsa a lehetséges szinergiákat, az épületekben kivitelezéskor maradt hibákat feltárja, majd azokat javítsa olyan módon, hogy jelentős energiafogyasztás csökkenést tudjon elérni, úgy, hogy közben az épületben a jó komfortérzet megmarad vagy javul. Jelentős tapasztalatára építve elismert egyetemi kutatókkal együtt dolgozta ki, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által védjegyezett különleges know-how-t – a REENWISETM – Energia megtakarítási rendszert, amely már számos multinacionális ügyfélnél bizonyított.

  További támogatók

     
   
   

Digitális kor és minősítések. Támogató eszközök és módszerek III. Zöldminősítésekkel rendelkező épületek teljesítményelemzései.

 • Részletes információk

  Előadók

  Schmidt András

  A Skanska Magyarország fenntarthatósági vezetője.

  Németh László

  Az előadást még a Futureal Csoport fenntarthatósági vezetőjeként tartottam meg. Több mint 10 irodaház BREEAM minősítését bonyolította le, és 2017 óta a WELL minősítő rendszer is napi munkája részét képezi. Mivel ingatlanfejlesztői szerepkörben a minősítő rendszerekre a teljes fejlesztési és üzemeltetési cikluson keresztül figyelni kell, ezáltal hasznos gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkezik. Az első magyarországi WELL minősítés megszerzésében vezető szerepet töltött be. 2020 óta az ESG és a karboncsökkentés területeivel is foglalkozik.

Regisztráció

Kérjük adja meg adatait, majd válassza ki, hogy mely tananyagokat szeretné megvásárolni.

A megrendelés beérkezésekor küldjük a díjbekérőt, a díj beérkezése után pedig elküldjük a linket a tananyaghoz. Az előadások nem letölthetőek.

Amennyiben MÉK továbbképzési kreditpontot szeretne jóváíratni a képzés teljesítéséért, kérjük, az Építész Továbbképző honlapján rendelje meg az adott tananyagot, ne ezen a felületen!


Általános adatok (kötelező mezők)

Megadási mód: Irányítószám(szóköz)város(vessző)(szóköz)út/utca/tér neve(szóköz)házszám(pont). Ha nem megfelelően van kitöltve, a rendszer nem engedélyezi a regisztrációt.


Árak (tananyagonként - 1 videó) (kötelező mező)

HuGBC tagoknak: 1.250 Ft + áfa (1.588 Ft)
Nem HuGBC tagoknak: 1.500 Ft + áfa (1.905 Ft)

Tananyagok (kötelező mező)

1. Bevezetés, klímaváltozás és az épített környezet szerepe a környezetterhelésben
2. Új tervezési módszerek, EU Taxonómia
3. Települési léptékek és a tervezés határtalansága, jogszabályi környezet és EU kapcsolódás
4. Zöld-kék infrastruktúra
5. TNM rendelet, életciklus szemlélet
6. Passzív rendszerek és a felhasználó
7. Aktív rendszerek és a felhasználó
8. Anyaghasználat, gépészet, villamos rendszerek
9. Adat alapú tervezés - a modellezés lehetőségei
10. Adat alapú tanulás - üzemeltetési tapasztalatok hatása a tervezésre
11. Minősített épületek teljesítmény elemzései

Ellenőrzés (kötelező mező)

Az adatkezelési szabályzatban foglaltakat elfogadom, és nyilatkozom, hogy az itt megadott adatokat a HuGBC adatbázisában eltárolhatom.
Elolvastam és elfogadom az általános szerződési feltételeket.

<< Vissza a főoldalra