Established Member of the

HuGBC

Ajánlja fel adója 1%-át Egyesületünknek!

Ajánlja fel adója 1%-át

Öntől 1% támogatás

Tőlünk 100% munka és elköteleződés

Az SZJA 1% felajánlásához az alábbi adatokra lesz szüksége:

Adószám: 18200061-2-42
Név: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

 

 • Ingyenes, havi rendszerességű Green Talk eszmecseréket szervezünk aktuális kérdéskörökről, követendő példákról vagy a legújabb zöld trendekről, melyeken bárki, így Ön is részt vehet.
   
 • Olyan Hasznos tudásanyagokat teszünk ingyenesen elérhetővé, melyekből Ön is könnyen és gyorsan tájékozódhat pl. a körforgásos gazdaság vagy a karbonsemlegesség témaköreiben.
   
 • Évente szervezünk ingyenes Green Walk bejárásokat szakmai vezetéssel a legújabb és leginnovatívabb zöldépületekbe. Így Ön is első kézből ismerheti meg a gyakorlatban is működő megoldásokat.
   
 • A magyar felsőoktatás és gyakorló szakemberek számára oktatási anyagokat dolgozunk ki, melyeket szinte önköltségi áron teszünk elérhetővé.
   
 • Kulcsfeladatunk, hogy befolyásoljuk és aktív kezdeményezésekkel elmozdítsuk az építésügyi szabályozást a környezettudatosság irányába, melyhez erőteljes kommunikációt kell folytatnunk az Ön támogatásával.
 • Hogyan tudja megtenni a felajánlást?

      

  A nyilatkozat leadásának határideje 2021. május 20.

  • Amennyiben a NAV készíti el az adóbevallását, akkor online és papíron is be tudja nyújtani a rendelkezést. Ha online teszi, lépjen be itt, válassza az 1+1%-os nyilatkozatot és a civil kedvezményezettnél írja be az adószámunkat vagy válassza a keresőben a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületét!
  • Ha könyvelője vagy Ön saját magának készíti el a bevallást, akkor az adóbevallás részét képező 20EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet elektronikusan vagy papír alapon.
  • Ha munkaadója gyűjti össze a nyilatkozatokat, akkor töltse le a nyilatkozatot, majd töltse ki. A borítékot írja alá keresztben és írja rá az adóazonosító jelét, melyet legkésőbb május 10-ig adjon oda a munkáltatójának.
 • Fontos információk az 1%-os felajánlásokkal kapcsolatban

      

  Miért fontos rendelkeznünk az adónk 1%-áról?

  Mert az élet úgy hozta, hogy most többet kell törődjünk a környezetünkkel. Mert részt vállalhatunk a jövőnk környezettudatos változásának alakulásában. Mert egy forintjába sem kerül. Mert Ön dönthet arról, hogy az állam mire fordítsa az adója egy részét. Mert percek alatt részese lehet a jövő pozitív alakulásának.

  Mire figyeljek a szervezet kiválasztásánal, akit támogatni szeretnék?

  Válasszon olyan szervezetet, ami átláthatóan működik. Keressen rá a szervezetre az interneten, nézze meg annak honlapját, alapelveit, ellenőrizze, hogy kint van-e az éves beszámolója!

  Meddig rendelkezhetek az 1%-al kapcsolatban?

  2021-ben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

  Bárki rendelkezhet az adója 1%-áról?

  Azok a magánszemélyek, akik az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkeztek nyilatkozhatnak az 1%-ról.

  Ha már elkészítettem az adóbevallásom, de nem renelkeztem az 1%-omról, mit tehetek?

  2021. május 20-ig van lehetősége eljuttatni a 20EGYSZA nyilatkozatot ügyfélkapun vagy postai úton, a területileg illetékes NAV-nak.

  Hány szervezetnek ajánlhatom fel a támogatást?

  Egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az adó 1%-a.

  Honnan tudom, hogy a szervezet, akit támogattam megkapta az 1%-om?

  Amennyiben rendelkezik Ügyfélkapuval, a NAV értesítést fog küldeni arról, hogy a civil szervezet megkapta az összeget.

<< Vissza a főoldalra