Established Member of the

HuGBC

Ajánlja fel adója 1%-át Egyesületünknek!

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete 2009 óta az építésgazdaság minden területét átfogó szakmai platform és közösség. A World Green Building Council nemzetközi közösség tagjaként előremutató nemzetközi gyakorlatokra és tagjaink tudására, tapasztalatára, innovatív megoldásaira építve, szemléletformáló és oktatási tevékenységeket végzünk, tudásbázist nyújtunk.

Egyesületünk több mint 115 tagot számlál.  Barta Zsombor HuGBC elnököt a Portfolio 2021-ben az év 10 legfontosabb véleményformálója közé választotta. Éves konferenciánk, a Green Future Conference a régió környezettudatos szemléletű cégeinek meghatározó találkozópontja és eseménye. Havonta több mint 1700 e-mail címre küldjük ki Zöld Hírlevelünket. 

Támogassa munkánkat,
segítse Ön is a környezettudatos építés ügyét!

Adószám: 18200061-2-42
Név: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

 

 • Ingyenes, havi rendszerességű Green Talk eszmecseréket szervezünk aktuális kérdéskörökről, követendő példákról vagy a legújabb zöld trendekről, melyeken bárki, így Ön is részt vehet.
   
 • Olyan Hasznos tudásanyagokat teszünk ingyenesen elérhetővé, melyekből Ön is könnyen és gyorsan tájékozódhat pl. a körforgásos gazdaság vagy a karbonsemlegesség témaköreiben.
   
 • Évente szervezünk ingyenes Green Walk bejárásokat szakmai vezetéssel a legújabb és leginnovatívabb zöldépületekbe. Így Ön is első kézből ismerheti meg a gyakorlatban is működő megoldásokat.
   
 • A magyar felsőoktatás és gyakorló szakemberek számára oktatási anyagokat dolgozunk ki, melyeket szinte önköltségi áron teszünk elérhetővé.
   
 • Kulcsfeladatunk, hogy befolyásoljuk és aktív kezdeményezésekkel elmozdítsuk az építésügyi szabályozást a környezettudatosság irányába, melyhez erőteljes kommunikációt kell folytatnunk az Ön támogatásával.
 • Hogyan tudja megtenni a felajánlást?

      

  A nyilatkozat leadásának határideje 2023. május 22.

  • Amennyiben a NAV készíti el az adóbevallását, akkor online és papíron is be tudja nyújtani a rendelkezést. Ha online teszi, lépjen be itt, válassza az 1+1%-os nyilatkozatot és a civil kedvezményezettnél írja be az adószámunkat vagy válassza a keresőben a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületét!
  • Ha könyvelője vagy Ön saját magának készíti el a bevallást, akkor az adóbevallás részét képező 20EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet elektronikusan vagy papír alapon.
  • Ha munkaadója gyűjti össze a nyilatkozatokat, akkor töltse le a nyilatkozatot, majd töltse ki. A borítékot írja alá keresztben és írja rá az adóazonosító jelét, melyet legkésőbb május 10-ig adjon oda a munkáltatójának.
 • Fontos információk az 1%-os felajánlásokkal kapcsolatban

      

  Miért fontos rendelkeznünk az adónk 1%-áról?

  Mert az élet úgy hozta, hogy most többet kell törődjünk a környezetünkkel. Mert részt vállalhatunk a jövőnk környezettudatos változásának alakulásában. Mert egy forintjába sem kerül. Mert Ön dönthet arról, hogy az állam mire fordítsa az adója egy részét. Mert percek alatt részese lehet a jövő pozitív alakulásának.

  Mire figyeljek a szervezet kiválasztásánal, akit támogatni szeretnék?

  Válasszon olyan szervezetet, ami átláthatóan működik. Keressen rá a szervezetre az interneten, nézze meg annak honlapját, alapelveit, ellenőrizze, hogy kint van-e az éves beszámolója!

  Meddig rendelkezhetek az 1%-kal kapcsolatban?

  2022-ben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

  Bárki rendelkezhet az adója 1%-áról?

  Azok a magánszemélyek, akik az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkeztek nyilatkozhatnak az 1%-ról.

  Ha már elkészítettem az adóbevallásom, de nem rendelkeztem az 1%-omról, mit tehetek?

  2023. május 22-ig van lehetősége eljuttatni a 20EGYSZA nyilatkozatot ügyfélkapun vagy postai úton, a területileg illetékes NAV-nak.

  Hány szervezetnek ajánlhatom fel a támogatást?

  Egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az adó 1%-a.

  Honnan tudom, hogy a szervezet, akit támogattam megkapta az 1%-om?

  Amennyiben rendelkezik Ügyfélkapuval, a NAV értesítést fog küldeni arról, hogy a civil szervezet megkapta az összeget.

<< Vissza a főoldalra