Established Member of the

HuGBC

A Green Walkon a környezettudatos építés magyar megvalósult példáit ünnepeljük. A rendezvény a Nemzetközi Zöld Építés Hete programjainak központi eleme minden év szeptemberében.

Idén szeptember 12-16. között 5 napon át 12 épületbe hívjuk a szakmai és privát érdeklődőket, hogy a legújabb, leginnovatívabb zöld épületeket bejárhassák. A Green Walk azért unikum, mert az épületek többsége máskor a nagyközönség számára nem látogatható.

Az épületbejárásokat a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők vezetik, így a résztvevők első kézből juthatnak információkhoz.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert a csoportok létszáma korlátozott. Egy fő maximum 5 helyszínt választhat, hogy minél többen látogatási lehetőséghez jussanak. Kérjük, csak akkor regisztráljon, ha valóban részt tud venni a bejáráson!

 

Regisztráció


A bejárásokra a programok alatt található jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni. Egy regisztrációval ki tudja választani, hogy mely épületeket szeretné bejárni, így egyszerre többet (max. 5 helyszín) is megjelölhet.
 

Kattintson ide a regisztrációs űrlap eléréséhez!


Nézze meg a Nemzetközi Zöld Építés Hetének összes programját!

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hete hazai programjainak védnöke


Lánszki Regő Balázs
építészeti államtitkár, országos főépítész

Főtámogató

 

 

Ezüstfokozatú támogató

 

 

Bronzfokozatú támogató

 

2022. szeptember 12., hétfő

10:00 - Market 6.0 Budapest
Market Zrt. székház  Cím / Találkozó helye: 1037 Budapest, Bojtár utca 51. Az épület lobbyjában.
Túravezető: Báthory Balázs vezérigazgató-helyettes Market Zrt., Szüle Péter, a LEAN Tech Mérnökiroda Kft. vezető tervezője, Katona Sándor, a Be Light Kft. operatív igazgatója és F. Kovács Attila designer-építész, belsőépítész, forma- és látványtervező
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: 

GDPR miatt a fotózás nem engedélyezett az épületben.

Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Építészet és generál tervezés: LEAN Tech Mérnökiroda Kft., Tervezési főmérnök, ügyvezető: Keszthelyi Kristóf, Felelős építész tervező: Szüle Péter Designer-építész, belsőépítész, forma- és látványtervező: F. Kovács Attila
Fejlesztő: Market Asset Management
Kivitelező: Market Építő Zrt. és Moratus Szerkezetépítő Kft.

A Market 6.0 – több mint negyedévszázados fennállásunk alatt sorban a hatodik székházunk - a Market Építő Zrt. leányvállalatainak bevonásával mindösszesen 8 hónap alatt készült el. Irodaházunk magán hordozza mindazokat az értékeket, amelyeket munkánk során is fókuszba helyezünk: a szakma iránti tiszteletet, az elhivatottságot, a professzionalizmust, a szakmai tudást és a munkatársak megbecsülését. Mindezeken túl az irodaház számos megoldásban környezettudatos szemléletet is tükröz.  Nagy hangsúlyt fektettünk az épület áram- és vízfelhasználásának csökkentésére, a fölösleges kibocsátás megelőzésére. A hűtési-fűtési és világítási rendszerünk kialakításánál energiatakarékos szempontok vezéreltek. Az épület minden szintjén szelektíven gyűjtjük a hulladékot és mindenhol rendelkezésre áll szűrt víz, ezzel is minimalizálva a műanyag palackok használatát. Külön kiemelnénk az épületet körbe ölelő vörösréz-hálót, amely nem csak a beáramló napfényt hivatott szűrni, hanem a madarakat is óvja az üvegtáblákba való berepüléstől. Székházunk tetőszerkezetén napelemeket helyeztünk el annak érdekében, hogy minél nagyobb arányú zöld energiát biztosítsunk működésünkhöz. Kollégáinkat céges kerékpár-parkkal és biciklitárolóval ösztönözzük az autóhasználat mellőzésére, továbbá elektromos autók töltését biztosító kiállásokat alakítottunk ki a székház parkolójában.

A helyszínre a létszám betelt.

12:00 - GoBuda MallElőször a Green Walkon! Budapest
GoBuda Mall  Cím / Találkozó helye: Bécsi út felőli főbejárat előtt. Eső esetén a főbejáraton belül az aulában.
Túravezető: Pados Gábor, Töreki Szabolcs WING Zrt. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Aspectus Zrt.
Fejlesztő: Wing Zrt.
Kivitelező: Bernecker Zrt.

A felújítás által a GOBUDA Mall egy 25 ezer négyzetméter bérbe adható területtel, nagyjából 100 üzletnek helyet adó, szolgáltató funkciót is betöltő, a mai kor igényeire választ kínáló, modern bevásárlóközponttá alakult, és 2022. március 24-én megnyitott. A munkálatoknak köszönhetően az épület kívül-belül teljesen megújult és új funkciókat is kínál: a korábbi gépészeti területek egy része irodává alakult, míg a gépészeti terület feletti tetőn, a gépek áthelyezésével, egy zöld tetőteraszt, tetőkertet és játszóteret alakítanak ki a közeljövőben. Az épület sziluettjének megtartása mellett a belső terek racionalizálására, optimalizálására is sor került, így az egyes szintek megközelítése a korábbiakhoz képest jelentősen javult az újonnan beépített mozgójárdáknak és mozgólépcsőknek, valamint az új liftmagoknak és lépcsőházaknak köszönhetően. A bejárás során lehetőség lesz megtekinteni a mélygarázsban elhelyezett 18 db autótöltőt, a földszinti üzleteket és növényfalat, a panoráma liftet, az első emeletet, illetve a tetőkertet.

Az üvegezett szerkezeteket az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

A helyszínre a létszám betelt.

14:00 - HelloParks Maglód 1Először a Green Walkon! Vidék
HelloParks Maglód  Cím / Találkozó helye: 2234, Maglód, Takács Lajos út 2. HelloParks Marketing konténer a Takács Lajos út és Dóra Tivadar utca kereszteződésében (M0-ás 45-ös kijárat, Ecseri lehajtó)
Túravezető: Bencze Anna - fenntarthatóság, Móritz Tibor - üzemeltetés
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk: 

Beltérben nem megengedett a fényképezés.

Biztonsági előírások: 

Csak a gyalogosforgalomnak kijelölt úton lehetséges közlekedni telken belül.

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

A HelloParks egy újgenerációs, innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég, mely teljeskörű, ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át a létesítményfenntartásig. Cégünk a magyarországi központú Futureal-csoport tagja. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével olyan jövőbe mutató megaparkokat hozunk létre, amelyek hosszú távú értéket teremtenek partnereinknek. Fejlesztéseink során kiemelt szempont az élhető, emberközpontú és felhasználóbarát környezet kialakítása. Első megvalósult épületünkön keresztül, Maglódon szeretnénk bemutatni fenntartható tervezési megoldásainkat, és a saját üzemeltetésünkben álló épületet működés közben is, mely először szerzett BREEAM Excellent minősítést kategóriájában Magyarországon.

A helyszínre a létszám betelt.

2022. szeptember 13., kedd

10:00 - H2Offices irodakomplexum – 1. fázisElőször a Green Walkon! Budapest
H2Offices  Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Váci út 23-27. Találkozó: 1134 Budapest, Taksony utca 17-19. (Skanska építési iroda bejárat előtt)
Túravezető: Schmidt András, fenntarthatósági vezető, Skanska Ábrahám András, projekt igazgató, Skanska
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk: 

Sem video, sem hangfelvétel nem készülhet az építési területen.

Biztonsági előírások: 

Az építési  területre csak saját felelősségre léphetnek be a résztvevők. A Fejlesztő  biztosít egy munkavédelmi oktatást és egyéni munkavédelmi eszközöket, melyek viselése kötelező. Kérjük a jelentkezéssel egyidőben megküldeni a cipőméretet a munkavédelmi bakancsok előkészítéséhez.

Tervező: Arrow Architects, Studio IN-EX
Fejlesztő: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.

A szervezők fenntartják a program változásának jogét, mivel egy élő építési területen lesz a bejárás.

  • Mélygarázs szintek bejárása, gépészet és kerékpáros öltöző megtekintése.
  • 2. és 7. emelet bejárása, homlokzat ismertetése.
  • Tetőszint felderítése, a fenntarthatósági lépések, zöld megoldások ismertetése.

Tájékoztatás az alacsony karbon kibocsátású anyagok beépítéséről és az energetikai teljesítményről.

A helyszínre a létszám betelt.

12:00 - Vizafogó ParkElőször a Green Walkon! Budapest
Vizafogó Park  Cím / Találkozó helye: Budapest XIII. kerület, Párkány utca 39-41. Találkozó: a park bejárata az Esztergomi út felől, egykori vasútállomás épületénél.
Túravezető: Pólus Károly - építész, tulajdonos Archikon Építésziroda
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Archikon Építésziroda és Objekt Tájépítész Iroda
Fejlesztő: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat
Kivitelező: pavilon: Miskolczy Energiaterv Kft.

Az egykori Vizafogó vasútállomás vágányainak helyén fennmaradt, kihasználatlan zöldterület közparkként újult meg, aminek fókuszában a környezettudatos megoldások állnak. A magas panelházak és az irodaházakkal beépülő Váci út közé ékelődő parkban egy növényekkel, sétányokkal övezett tó partján pihenhetnek a környék lakói. A tó vize fölé fapallós stég nyúlik be, itt kapott helyet a több funkciót is kiszolgáló pavilonépület. A vizesblokkot és büfét magába foglaló kompakt ház, szintén tudatos döntések mentén, előregyártott favázas, cellulóz szigeteléssel kitöltött panelekből épült fel, táblás vörösfenyő homlokzatburkolatot kapott. A vízparti, vízben álló stég hangulatát követve a pavilon és a terasz fölé lábakon álló, könnyed acél árnyékolószerkezet került.

A helyszínre a létszám betelt.

14:00 - H2Offices irodakomplexum – 1. fázisElőször a Green Walkon! Budapest
H2Offices  Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Váci út 23-27. Találkozó: 1134 Budapest, Taksony utca 17-19. (Skanska építési iroda bejárat előtt)
Túravezető: Schmidt András, fenntarthatósági vezető, Skanska Ábrahám András, projekt igazgató, Skanska
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk: 

Sem video, sem hangfelvétel nem készülhet az építési területen.

Biztonsági előírások: 

Az építési területre csak saját felelősségre léphetnek be a résztvevők. A Fejlesztő biztosít egy munkavédelmi oktatást és egyéni munkavédelmi eszközöket, melyek viselése kötelező. Kérjük a jelentkezéssel egyidőben megküldeni a cipőméretet a munkavédelmi bakancsok előkészítéséhez.

A helyszínre a létszám betelt.

Tervező: Arrow Architects, Studio IN-EX
Fejlesztő: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.

A szervezők fenntartják a program változásának jogét, mivel egy élő építési területen lesz a bejárás. Mélygarázs szintek bejárása, gépészet és kerékpáros öltöző megtekintése. 2. és 7. emelet bejárása, homlokzat ismertetése. Tetőszint felderítése, a fenntarthatósági lépések, zöld megoldások ismertetése. Tájékoztatás az alacsony karbon kibocsátású anyagok beépítéséről és az energetikai teljesítményről.

A helyszínre a létszám betelt.

2022. szeptember 14., szerda

12:00 - Szervita Square BuildingElőször a Green Walkon! Budapest
Szervita Square  Cím / Találkozó helye: 1052 Budapest Szervita tér 8. (előcsarnok)
Túravezető: Gellár László - DVM (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: 

A vezetett bejárás során az épület fotózása kívülről, illetve a földszinti lobby-térben engedélyezett.

Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Fekete Antal (Finta és Társai Építész Stúdió Kft.) és Gellár László (DVM Group Kft.)
Fejlesztő: Horizon Development Ingatlanfejlesztő Kft.
Kivitelező: DVM Group Kft.

Általános ismertető az előcsarnokban, közterület/tér/homlokzat bemutatása, -1 szinti közösségi irodatér, lakásszintek, tetőterasz.

Az üvegezett szerkezeteket az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

A beléptető rendszereket az Anteus képviselője mutatja be.

A helyszínre a létszám betelt.

14:00 - Szervita Square BuildingElőször a Green Walkon! Budapest
Szervita Square  Cím / Találkozó helye: 1052 Budapest Szervita tér 8. (előcsarnok)
Túravezető: Gellár László - DVM (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: 

A vezetett bejárás során az épület fotózása kívülről, illetve a földszinti lobby-térben engedélyezett.

Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező:  Fekete Antal (Finta és Társai Építész Stúdió Kft.) és Gellár László (DVM Group Kft.)
Fejlesztő:  Horizon Development Ingatlanfejlesztő Kft.
Kivitelező: DVM Group Kft.

Általános ismertető az előcsarnokban, közterület/tér/homlokzat bemutatása, -1 szinti közösségi irodatér, lakásszintek, tetőterasz.

Az üvegezett szerkezeteket az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

A beléptető rendszereket az Anteus képviselője mutatja be.

A helyszínre a létszám betelt.

2022. szeptember 15., csütörtök

10:00 - Daikin iroda – Office Garden IV.Először a Green Walkon! Budapest
Daikin iroda  Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest, Alíz utca 3.
(Office Garden IV., 4. emelet – Daikin iroda)
Túravezető: Nyilas Mihály, senior projekt sales kolléga, a beltéri levegőminőség és légkezelők szakértője
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

Az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően. Aki bármilyen betegség tüneteit észleli magán, kérjük, ne jöjjön.

Tervező: Nanavízió
Fejlesztő: 
Kivitelező: Hansa Kft.

Nem látszik, nem hallatszik, de érezhetően komfortos – gépészeti praktikák építészeknek a Daikintól.

Egyedülálló frisslevegő szabályozás és monitorozás a Daikin irodában.

A Daikin irodájának bejárása során szeretnénk az építészeknek megmutatni, ami nem látszik és nem hallatszik, de mégis komfortos környezetet teremt és még energiahatékony is. A Daikin új irodába költözésével folyamatosan monitorozza a friss levegőt és a hibrid munkavégzés, valamint megváltozott irodahasználati szokások miatt egy olyan on-demand friss levegő szabályozást működtet, ami hatékonyan osztja el a friss és megtisztított levegőt az iroda különböző pontjain. Az új irodaház választásánál fontos szempont volt, hogy Daikin referenciaépületbe költözzön a cég, ezért is esett a választás az Office Garden IV. épületére, ahol a hűtésről-fűtésről az újrahasznosított hűtőközeggel működő Daikin Loop VRV rendszerek gondoskodnak. A látogatás során lehetőség lesz a tetőre is kimenni, és megnézni élőben ezeket a rendszereket.

A helyszínre a létszám betelt.

10:00 - Zalaegerszegi Sport- És TanuszodaElőször a Green Walkon! Vidék
Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda  Cím / Találkozó helye: Zalaegerszeg, Mártírok útja 78. (jegypénztár előtti belső előtérben)
Túravezető: Huszár Attila - építész tervező, TSPC Kft. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 12 fő
Fotózási információk: 

Fotózásra van lehetőség a létesítményben.

Biztonsági előírások: 

A létesítményben az általános biztonsági és egészségvédelmi előírások betartása kötelező. (A lapostető látogatása esetén, a tetőkijáratnál kifüggesztett biztonsági előírásokat betartása kiemelten fontos!)

Zalaegerszegen a Modern Városok Program keretében valósult meg a városi uszoda fejlesztése és bővítése, a fedett uszodában egy tízpályás, 50 méteres medence és tanmedencék várják a sportkedvelőket, megújult a kültéri medence és vizes játszótér is épült. A megye legjelentősebb uszodafejlesztése 1852 négyzetméternyi úszófelülettel, mintegy 8700 négyzetméteres, háromszintes épülettel és 268 fős lelátóval valósult meg – a tervezés és megvalósítás során is fontosak voltak a zöld megoldások és a fenntarthatósági szempontok.

 

Ismerje meg a részleteket bővebben, tagjaink jó gyakorlatai között.

 

Kamarai kreditpont egyéni elbírálás szerint az Országos Kamarától kérelmezhető.

12:00 - Alphagon IrodaházElőször a Green Walkon! Budapest
Alphagon Irodaház  Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest Dombóvári út 9.
(1117 Budapest Nádorliget utca 2. Alphagon Irodaház Lobby)
Túravezető: Dr. Reith András (HuGBC tag) - ABUD Mérnökiroda
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Mérték Stúdió
Fejlesztő: Teichmann & Compagnons (HuGBC tag)
Kivitelező: Bayer General Zrt.

A 2020 decemberében átadott, 4500 m2 bérbeadható területű irodaház a Kassán megépült hasonló karakterisztikájú zöld épület tapasztalatait használta fel és vitte tovább. Többek között a födémek alsó vasalása alá elhelyezett, rendkívül hatékony mennyezet hűtés-fűtés rendszerrel rendelkezik, amely rendkívül ergonomikus munkakörnyezetet biztosít. A fenntartható, környezettudatos építés iránt elkötelezett fejlesztő és tervező csapat által megálmodott épület a DGNB Gold mellett, már EU Taxonomy minősítéssel is rendelkezik.

A helyszínre a létszám betelt.

14:00 - Bánáti+Hartvig Építész Iroda új irodája Budapest
Bánáti és Hartvig Építész Iroda  Cím / Találkozó helye: 1116 Budapest, Fehérvári út 38.
Túravezető: Bánáti Béla (tulajdonos, építész) és Hartvig Lajos DLA (tulajdonos, építész) - Bánáti és Hartvig Építész Iroda (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: 

Fotók saját célra készíthetőek, publikálás esetén a tulajdonos hozzájárulása szükséges. Személyekről csak hozzájárulásukkal készíthetők felvételek

Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft. (HuGBC tag)
Fejlesztő: Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft. (HuGBC tag)
Kivitelező: I. ütem (shell and core): Exedra Kivitelező, Tervező Kft. II.ütem (fit-out): EB Hungary Invest Kft.

A Bánáti + Hartvig Építész Iroda új irodaépületbe költözött. Az egykori Alba Regia étterem épülete alakult át irodatérré a BH saját tervei alapján. A tervezés során kiemelt figyelem fordult a körkörösség elvére és a redesignra, mely a karbonlábnyom csökkentésére is hatással van: ami megtartható és felhasználható, az visszakerültek az épületbe. Olyan irodaépület jött létre, mely nagyban támogatja az ott dolgozók jóllétét. Köszönhető ez annak is, hogy a munkatereket transzparens felületek övezik, aktív kapcsolatot engedve az épületet körülvevő zöld parkkal. A nagy, összefüggő, felxibilis munkaterek bútorozással alakíthatók a mindennapi használatnak megfelelően. A munka mellett a kikapcsolódás is kellő teret kap közösségi zónákkal és relax szobával.

A bejárás után az érdeklődők megtekinthetik és kipróbálhatják a WELL Comfort munkaállomást, amit a HuGBC WELL munkacsoportja egy roadshow keretében mutat meg az ősz folyamán.

A helyszínre a létszám betelt.

16:00 - Bánáti+Hartvig Építész Iroda új irodája Budapest
Bánáti és Hartvig Építész Iroda  Cím / Találkozó helye: 1116 Budapest, Fehérvári út 38.
Túravezető: Bánáti Béla (tulajdonos, építész) és Hartvig Lajos DLA (tulajdonos, építész) - Bánáti és Hartvig Építész Iroda (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: 

Fotók saját célra készíthetőek, publikálás esetén a tulajdonos hozzájárulása szükséges. Személyekről csak hozzájárulásukkal készíthetők felvételek

Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft. (HuGBC tag)
Fejlesztő: Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft. (HuGBC tag)
Kivitelező: I. ütem (shell and core): Exedra Kivitelező, Tervező Kft. II.ütem (fit-out): EB Hungary Invest Kft.

A Bánáti + Hartvig Építész Iroda új irodaépületbe költözött. Az egykori Alba Regia étterem épülete alakult át irodatérré a BH saját tervei alapján. A tervezés során kiemelt figyelem fordult a körkörösség elvére és a redesignra, mely a karbonlábnyom csökkentésére is hatással van: ami megtartható és felhasználható, az visszakerültek az épületbe. Olyan irodaépület jött létre, mely nagyban támogatja az ott dolgozók jóllétét. Köszönhető ez annak is, hogy a munkatereket transzparens felületek övezik, aktív kapcsolatot engedve az épületet körülvevő zöld parkkal. A nagy, összefüggő, felxibilis munkaterek bútorozással alakíthatók a mindennapi használatnak megfelelően. A munka mellett a kikapcsolódás is kellő teret kap közösségi zónákkal és relax szobával.

A bejárás után az érdeklődők megtekinthetik és kipróbálhatják a WELL Comfort munkaállomást, amit a HuGBC WELL munkacsoportja egy roadshow keretében mutat meg az ősz folyamán.

A helyszínre a létszám betelt.

2022. szeptember 16., péntek

12:00 - Magyar Zene HázaElőször a Green Walkon! Budapest
Magyar Zene Háza  Cím / Találkozó helye: Olof Palme sétány 3-5. (Magyar Zene háza főbejárat)
Túravezető: Varga Bence
Résztvevők száma: max. 40 fő
Fotózási információk: 

A nem publikus helyiségekben/területeken készült fotókat nyílvános felületen kérjük NE tegyék közzé.

Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Sou Fujimoto
Fejlesztő: Városliget Zrt.
Kivitelező: Magyar Építő Zrt.

A tervező víziója feloldja a határokat a Magyar Zene Háza és a Városliget parkja között, az épületbe belépve olyan élménye támad a látogatónak, mintha továbbra is a természetben sétálna. Ezt a fajta légiességet és transzparenciát elsősorban a hatalmas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli homlokzati üvegfalak adják, pontosan 94 darab, melyek mindegyikét egyedileg gyártották le, és amelyek egyes szakaszokon elérik a közel 12 méteres magasságot is. A ház és természet harmonikus összeolvadását pedig az álmennyezetben elhelyezett többezer, stilizált növényi levelet mintázó díszítő elem is hangsúlyozza, melyek aranyló színezete folyamatosan reagál a fényviszonyok változásaira. A ház másik ikonikus jellemzője az organikus, lebegő tetőszerkezete, melyet a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva formált meg a tervező. A tetőzetében szinte nincsenek szögletes elemek, csak kizárólag hullámzó formák; felületét közel 100 egyedi tervezésű fénykút töri át, amelyek közül több átvezeti a természetes fényt a belső terekbe, és ezzel különleges atmoszférát teremt

(Fotó: Palkó György)

A helyszínre a létszám betelt.

14:00 - Néprajzi MúzeumElőször a Green Walkon! Budapest
Néprajzi Múzeum  Cím / Találkozó helye: Dózsa György út, Néprajzi Múzeum főbejárata (Hősök tere irányából megközelíthető oldal)
Túravezető: Balogh Péter - projektvezető
Résztvevők száma: max. 40 fő
Fotózási információk: 

A nem publikus helyiségekben/területeken készült fotókat nyílvános felületen kérjük NE tegyék közzé.

Biztonsági előírások: 

A mindenkor érvényben lévő pandémiás előírások az irányadók.

Tervező: Ferencz Marcel
Fejlesztő: Városliget Zrt.
Kivitelező: Magyar Építő Zrt., ZÁÉV Építőipari Zrt.

A Liget Budapest Projekt keretében a múzeum tervezésére nemzetközi tervpályázatot hirdettek. A nemzetközi zsűri döntésével egy magyar terv, a Ferencz Marcel vezette NAPUR Architect pályaműve lett a győztes. A földszinten az épület két, dombszerűen emelkedő épületrészre válik szét, amelyek között az ’56-os emlékmű és a körülötte lévő hatalmas tér helyezkedik el, melyek közvetlenül kapcsolatban vannak az épület belső tereivel. A múzeum két íves szárnya a „közösségi” és „múzeumszakmai” funkciók mentén vált szét. Az épület ikonikus formája mögött különleges műszaki megoldásokat is felvonultat, íves architektúráját a hidakhoz hasonlóan utófeszített szerkezet tartja.

Az épület látványos védjegye a két, egymásba fonódó domboldalt idéző, parkosított tetőkertet körülölelő üvegfüggöny, melyre egy egyedi és karakteres, közel félmillió pixelből álló, a múzeum magyar és nemzetközi gyűjteményeiből válogatott néprajzi motívumokon alapuló, raszter szerkezetű fémrács-hálót feszítettek körbe. Ez a különleges megoldás nem csak esztétikailag egyedi és formabontó, hanem műszakilag is fontos eleme a homlokzatnak, hiszen az épület árnyékolását is biztosítja, hozzájárulva az energiatakarékos működéshez.
(Fotó: Palkó György)

Az üvegezett szerkezeteket az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

A beléptető rendszereket az Anteus képviselője mutatja be.

A helyszínre a létszám betelt.

Regisztráció


Válasszon helyszínt! (kötelező mező)

A helyszínek neveire kattintva megtekintheti a részletes információkat.

2022. szeptember 12. 10:00 - Market 6.0 (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 12. 12:00 - GoBuda Mall (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 12. 14:00 - HelloParks Maglód 1 (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 13. 10:00 - H2Offices irodakomplexum – 1. fázis (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 13. 12:00 - Vizafogó Park (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 13. 14:00 - H2Offices irodakomplexum – 1. fázis (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 14. 12:00 - Szervita Square Building (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 14. 14:00 - Szervita Square Building (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 15. 10:00 - Daikin iroda – Office Garden IV. (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 15. 10:00 - Zalaegerszegi Sport- És Tanuszoda (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 15. 12:00 - Alphagon Irodaház (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 15. 14:00 - Bánáti+Hartvig Építész Iroda új irodája (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 15. 16:00 - Bánáti+Hartvig Építész Iroda új irodája (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 16. 12:00 - Magyar Zene Háza (A helyszínre a létszám betelt.)
2022. szeptember 16. 14:00 - Néprajzi Múzeum (A helyszínre a létszám betelt.)

Ön szakmai érdeklődő vagy magánszemély? (kötelező mező)

szakmai érdeklődő: építész
szakmai érdeklődő: mérnök
szakmai érdeklődő: ingatlan szakember
szakmai érdeklődő: építőipari szakember
más szakmai érdeklődő
magánszemély érdeklődő

Résztvevői adatok (kötelező mezők)


Adatkezelési hozzájárulás (kötelező mező)

Kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a HuGBC az általam megadott személyes adataimat kapcsolattartáshoz felhasználja.
Az adatkezelési szabályzatban foglaltakat elfogadom, és nyilatkozom, hogy az itt megadott adatokat a HuGBC adatbázisában eltárolhatom.
A regisztrációval hozzájárulok, hogy a szervező felvételeket készítsen az eseményen, amelyeket külső és belső kommunikációjában felhasználhat.
Kifejezetten hozzájárulok, hogy a HuGBC a jövőben rendezvényekkel, képzésekkel kapcsolatos információkkal megkeressen.

<< Vissza a főoldalra