Established Member of the

HuGBC

Nemzetközi Zöld Építés Hete 2022

2022-ben is várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete
 

A közelmúlt globális és hazai sokkjai – a covid-járvány, az ukrajnai háború, majd az energiaválság és az energiaárak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés korlátozása és az elszabaduló infláció – okán soha nem volt még aktuálisabb, hogy zöld és fenntartható épületekben éljünk, melyek a Földünkre, ránk emberekre és a gazdaságunkra nézve is jövőtudatosak. A szeptember 12-16. között megrendezett Nemzetközi Zöld Építés Hete eseményein megvalósult példákon és jó gyakorlatokon keresztül mutatjuk meg, hogyan érdemes cselekedni, hogy mindannyian fenntarthatóbb épített környezetben élhessünk.

A World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő Nemzetközi Zöld Építés Hete eseménysorozaton várunk minden szakmai és magánszemély érdeklődőt!

Miért jöjjön el ingyenes rendezvényeinkre?
 

A Green Walk zöldépület-bejárásokon több mint tíz, más alkalommal nem látogatható épület ajtaja nyílik meg. A fejlesztők, az építészek vagy az üzemeltető szakemberek által tartott vezetéseken fény derül egy-egy épület tervezésének, megvalósításának és működtetésének kulisszatitkaira, külön fókusszal a tudásmegosztásra és az átvehető jó gyakorlatokra.

WELL workshopunkon az egészséges és biztonságos épületek üzemeltetésének fortélyairól lesz szó.

Green Talk eseményünkön egy kényes téma, a zöldrefestés lesz terítéken, melynek még a látszatát is érdemes elkerülnie a valóban felelős piaci és gazdasági szereplőknek. Erre válasz az EU Taxonómia keretrendszere.

#BuildingforEveryone - Zöld épületet mindenkinek!
 

Találkozzunk ingyenes eseményeinken, hogy megoszthassuk egymással, hogyan tudunk valamennyiünk számára valóban zöld épületeket létrehozni! Az esemény évről évre remek találkozási lehetőség a fenntartható szemlélet iránt fogékony szakemberek és érdeklődők számára.

A Nemzetközi Zöld Építés Hete kapcsán egyesületünk tagjait megkértük, hogy a Hét idei szlogenje jegyében, fogalmazzák meg, hogyan járulnak hozzá, ahhoz, hogy a zöld épületek mielőbb általánosak legyenek Magyarországon.

A Nemzetközi Zöld Építés Hete hazai programjainak védnöke


Lánszki Regő Balázs
építészeti államtitkár, országos főépítész

„A tudás, amivel környezetünket élhetőbbé és fenntarthatóbbá formálhatjuk, adott. A technológia, mint az átalakítás eszköze, rendelkezésünkre áll. Amiben támogatnunk és inspirálnunk kell egymást, az az őszinte kommunikáció, a tudás megosztásának és alkalmazásának hatékonysága, közös teremtő erőnkbe vetett hit.”

 

Főtámogató

 

 


PÁL Péter
ügyvezető Re-Energy Kft. 

"A Nemzetközi Zöld Építés hetén az kerül fókuszba, ami a Re-Energy-nél az év minden napján központi téma több mint egy évtizede. Jelentős energiamegtakarítási eredményeink vannak és fontosnak tartjuk, hogy egyre több olyan épület működjön, amely a legkevesebb energia felhasználásával a legkörnyezetbarátabb módon szolgálja ki az ígényelet. Ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk a követendő zöld példák bemutatását a héten a HuGBC-vel együttműködve."

 

Ezüstfokozatú támogató

 

 

Bronzfokozatú támogató

 

 

Találkozzunk a hét programjain!

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hetéhez társult tagunk, a ÉVOSZ Környezettudatos és Szerelt Technológiás Szakmai Tagozata (MAKÉSZ) is csatlakozott. Az ő programjaik, előadásaik a www.evosz-makesz.hu oldalon találhatók meg.

szeptember 12-16.
Green Walk - épületbejárások Budapesten

 

Számos olyan épületbe szervezünk ingyenes szakmai látogatást, melyek máskor nem állnak nyitva a látogatók számára. Az épületbejárások szakmai vezetéssel zajlanak, a vezető bemutatja az épület környezettudatos megoldásait, elmondja a tapasztalatokat, a résztvevők kérdéseket tehetnek fel.
Idén is sok új helyszínnel készülünk.

szeptember 12-16.
Green Walk - épületbejárások vidéken

 

Idén egy maglódi és egy zalaegerszegi épület várja az érdeklődőket. Szakmai vezetőink egy logisztikai csarnok és egy városi uszoda korszerű, fenntartható építészeti és üzemeltetési megoldásait mutatják be.

szeptember 12. 
RenoPont – Energetikai Otthonfelújítási Központ:
ismerje meg!

 

“Az energiatudatosság otthon kezdődik” - üzeni a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ
szlogenje, ami nem is lehetne ennél időszerűbb most, amikor sokan először szembesülnek a
megemelkedett rezsiszámláikkal. A leghatékonyabb módja az energiaköltségek lefaragásának, az
otthonfelújítás, amihez azonban nemcsak pénz, hanem eligazodás is szükséges, a jogi, műszaki,
pénzügyi információk tengerében. Jöjjön el a józsefvárosi tanácsadó irodában szervezett programunkra, és ismerje meg közelebbről a RenoPontot!


szeptember 13.
WorldGBC webinar (angol nyelvű)

 

World Green Building Council a Better Places for People projektjének angol nyelvű webináriumám megmutatjuk, milyen intézkedéseket kell tennünk az éghajlatváltozás globális hatásaival szembeni ellenálló képességünk (rezilienciánk) felgyorsítása érdekében.

Elemezzük azt is, hogyan tudunk olyan fenntartható épített környezetet létrehozni, amely biztonságos, rugalmas és képes alkalmazkodni az előttünk álló változásokhoz.

szeptember 13.
WELL Workshop


Egészséges épületmenedzsment a WELL minősítéstől az újraminősítésig. A rendezvényre elsősorban épületüzemeltetéssel és létesítménygazdálkodással foglalkozó szakembereket várunk, a workshop után épületbejárásra is lesz lehetőség, hogy a hallottakat a gyakorlatban is bemutassuk.

szeptember 14.
Green Talk - online


"Zöld vagy csak annak látszik? Greenwashing helyett EU Taxonómia" című, szeptemberi
Green Talk eseményünkön egy kényes téma, a zöldremosás (greenwashing) lesz terítéken, melynek még a látszatát is érdemes elkerülniük a valóban felelős piaci és gazdasági szereplőknek. Megmagyarázzuk, mi is az EU Taxonómia és mi a jelentősége, rámutatunk a fő követelményekre, és szó lesz a HuGBC oktatási és hitelesítési programjáról is.


HuGBC tagok a Zöld épületekért


A Nemzetközi Zöld Építés Hetén a hazai programok mellett szeretnénk megmutatni azt a széleskörű eszköztárat, változatos megoldáshalmazt, jó gyakorlatokat, melyeket a HuGBC 103 rendes, 21 társult és 1 pártoló tagjának összeadott tudása és tapasztalata képvisel.

Tagjainkat arra kértük, fogalmazzák meg a  Hét idei szlogenje - Zöld épületet mindenkinek - jegyében, hogyan járulnak hozzá ahhoz, hogy ez a cél megvalósulhasson Magyarországon.


szeptember 12-16.
Az ÉVOSZ-MAKÉSZ programjai


A Nemzetközi Zöld Építés Hetéhez társult tagunk, a ÉVOSZ Környezettudatos és Szerelt Technológiás Szakmai Tagozata (MAKÉSZ) is csatlakozott. Az ő programjaik, épületlátogatási lehetőségeik, előadásaik az alábbi linken találhatók meg.

<< Vissza a főoldalra