Established Member of the

HuGBC

Oktatás

Környezettudatosság A-Z-ig (HuGBC képzés)

Az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló továbbképzés a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szakmai támogatásával jött létre.

A két szervezet által évek óta közösen bonyolított programsorozatot az eredetileg lefektetett elvek mentén többször frissítették. Az indulás óta eltelt időszakban a szakma érdeklődő része megismerte a témakör elvi dimenzióit, amelyről a program keretében széleskörű előadások hangzottak el. A szervezők most elérkezettnek látták az időt, hogy újragondolják a programsorozatot, és az elméleti síkról minél inkább a gyakorlati megvalósulás és a részletek irányában tereljék az előadásokat.

Az új kialakult struktúra az elmúlt időszakban hazánkban megvalósult kisebb-nagyobb, esetenként városi léptékű környezettudatos szemlélettel létrehozott új épületek és épületfelújítások tervezésének és megvalósításának tapasztalatait igyekszik az érdeklődők elé tárni, kiegészítve azt a hozzájuk tartozó elméleti és tudományos háttérrel is.

A 2014-es sorozat négy alkalmat foglal magába, az április 29-én, május 27-én, szeptember 16-án és október 14-én megtartott előadásokról bővebben
itt tájékozódhatunk.

WorldGBC kurzus

A World Green Building Council (WGBC) itthon először egy olyan nemzetközi elvárásoknak és normáknak is megfelelő oktatási programot szeretne bevezetni, mely nemzetközileg is elismert tudást ad a környezettudatos hatékony, versenyképes építés szakterületein mind gazdasági, jogi, és műszaki szakemberek számára.

Tudja mi a különbség az energia-hatékony és a környezettudatos szemlélet között?

A GBPro képzésnek köszönhetően itthon is első kézből elérhető az a nemzetközi tudás, melynek köszönhetően gazdaságilag és energetikailag a leghatékonyabb építőipari projekt születhetnek.

Az oktatási program nyitott minden olyan műszaki szakképesítéssel nem rendelkező érdeklődő számára, aki szeretne egy nemzetközileg is elismert szakmai képzésében részt venni és részletesebben is tájékozódni szeretne a fenntartható és környezettudatos építészetről vagy fejlesztésekről.

Kérjük segítse munkánkat az alábbi rövid kérdőív kitöltésével, melynek köszönhetően a hazai igényeket pontosabban kielégítő képzést szervezhetünk.

További információ >>

Minősítési tréningek

A nemzetközi zöldépület-minősítő rendszerek szerinti épületminősítések egyik alapfeltétele az, hogy akkreditált szakemberek bevonásával történjen a minősítés. A nemzetközi minősítési szervezetek akkreditált képzései eltérnek egymástól.

A HuGBC mint a világszervezet hazai tagszervezete a nemzetközi minősítési rendszerek üzemeltetőivel és kidolgozóival szoros kapcsolatot ápol és ezáltal is elősegíti a minősítői képzéseket vagy továbbképzéseket. Igény szerint Magyarországon is rendezünk minősítői képzéseket a nemzetközi minősítői szervekkel közösen, illetve a HuGBC nemzetközi zöldépület-minősítésekkel foglalkozó munkacsoportja további információval segíti az érdeklődőket.

Ezeken felül évente továbbképzések és oktatói tanfolyamok keretében tájékoztatjuk az érdeklődőket az egyes nemzetközi zöldépület-minősítési rendszerekről és azok hazai alkalmazhatóságairól.