Established Member of the

HuGBC

Bemutatkozás

Küldetésünk


A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) 2009-ben alakult. Olyan, a környezet iránt elkötelezett építészekből, mérnökökből, ingatlanfejlesztőkből, építőanyag-gyártókból, ingatlan-kezelőkből, gépészekből, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés a miénk, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

Fő tevékenységeink

  • Részt veszünk a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozás szakmai kidolgozásában, valamint a környezettudatosság kellő súlyú érvényesítésében.

  •  A zöldépítés témakörében szakmai ismeretterjesztő és társadalmi szintű kommunikációt folytatunk.

  • Tagjaink tudását, tapasztalatát, innovatív gyakorlatait továbbképzéseken, konferenciákon, workshopokon adjuk át a szakmai érdeklődőknek.

  •  Hozzájárulunk a zöldminősítési rendszerek (LEED, BREEAM, DGNB) megismertetéséhez és elterjesztéséhez, a szakemberek képzéséhez.

  • Szoros kapcsolatban állunk felsőoktatási intézményekkel az új technológiák megismertetésének érdekében.

  • Elismert fejlődő tagszervezete vagyunk a nemzetközi World Green Building Councilnak, így nemzetközi tapasztalatokra is támaszkodunk. Élvonalbeli stratégiai elveket, módszertant és gyakorlatokat hozunk Magyarországra.

Amire büszkék vagyunk


Immár sok éve szakmai partnere és előadója vagyunk az Öko-logikus konferencia-sorozatnak, évente 500-600 szakembert érünk el.

Minden évben van saját szervezésű konferenciánk a legaktuálisabb témákra építve kb. 100 szakembernyi hallhatósággal, hazai és külföldi szaktekintélyek előadásával.

Saját szervezésű „Környezettudatosság A-tól Z-ig” képzéseinken olyan tudást adunk át építészeknek, mellyel képesek elmozdítani saját tevékenységüket a környezettudatos, zöld építés irányába.

Tagjaink állandó meghívottjai előadóként más szervezetek szakmai rendezvényeinek, eseményeinek.

Az építészeti szabályozás területén több mint 10 véleményt, javaslatot dolgoztunk ki.

A magyar, LEED, BREEAM, DGNB zöld minősítésekkel rendelkező épületekről nálunk található az egyetlen komplex adatbázis.

Évente kb. 20 helyszínen 500 fő részvételével szervezünk épületbejárásokat a Green Walk esemény-sorozatban 2013 óta folyamatosan.

Állandó „zöld” rovatunk van a Metszet építészeti folyóiratban és az Ecolife havi magazinban.

Havonta kb. 1400 e-mail címre küldjük ki Zöld Hírlevelünket.

 

 

<< Vissza a főoldalra