Established Member of the

HuGBC

A jövő hulladékmentes, önfenntartó háza

A Sanghajban működő YANG Design által tervezett Green Concept House egy olyan futurisztikus lakóhely koncepció, amelyben a fenntartható technológiák beépülnek a lakótérbe, hogy egy hulladék nélküli, 100%-ban önfenntartó otthont hozzanak létre.
3

A terv számos olyan csúcstechnikai rendszert tartalmaz, amelyek a háztartás tartalék energiáit használják, hogy vizet, világítást és energiát biztosítsanak növények termesztésére az egész otthonban, lényegében élő üvegházzá alakítva azt. A House Vision évente megrendezett esemény, mely építészeket kér fel, hogy futurisztikus, innovatív technológiákat felvonultató lakásterveket alkossanak. Ebben az évben a Pekingi Olimpiai Parkban a Madárfészek stadion hátterében 10 házat mutattak be, amelyek közül az egyik a YANG Design hihetetlen zöld koncepcióháza volt.

A többi valós méretű otthon prototípushoz hasonlóan a Green Concept House is építészek és a technológia különféle területeire szakosodott - az energia, a járművek, a logisztika és a mesterséges intelligencia területén tevékenykedő - vezető globális cégek közötti együttműködés volt. A 150 négyzetméter alapterületű épület a futurisztikus technológia mintapéldánya, amely bio élelmiszer előállítást tesz lehetővé a házban, így 100% -ban önfenntartó.

A sok kis kerti sarok a házban lehetővé tenné a tulajdonosok számára, hogy szinte bármilyen növényt termesszenek tartalék háztartási energiával (napenergiából és szélenergiából), valamint vizet és fényt biztosítsanak a növényeknek. Az elgondolás lehetővé tenné a lakók számára, hogy a telefonjukon lévő alkalmazáson keresztül megfigyeljék otthoni kertjüket – a gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: http://inhabitat.com

<< Vissza a főoldalra