Established Member of the

HuGBC

A világ legjobb városnegyed-fejlesztése lett a BudaPart

A FIABCI World Prix d’Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat legjobb városrész fejlesztésnek járó díját június 9-én adták át Párizsban a BudaPart projektnek. A Property Market beruházása az első városrészfejlesztés a pályázat három évtizedes történetében, amely díjat hozott Magyarországnak. Az ingatlanos Oscarnak számító Fibaci zsűrije kimagasló pontszámot adott a BudaPart környezeti kihívásokra adott válaszaira, az ökotudatosságra, amelynek részei a még idén elinduló új fejlesztések is.
1

Schrancz Mihály (HuGBC tag), a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás új elemeiről elmondta: megindul a BudaPart projekt zöldfejlesztéseinek harmadik fázisa, amelynek keretében 3 hektárral bővül a városi park területe, amely a fejlesztés végére eléri majd a 20 hektárt és ezzel az ötödik legnagyobb közpark lesz Budapesten. Eddig összesen 13,5 hektár megújítása, illetve minőségi karbantartása valósult meg a projekt keretében, amelynek eredményeként 110 darab fát és 1000 m2-nyi cserjét telepítettek. A szintén a beruházó tulajdonában lévő Lágymányosi öböl további 10 hektárral növeli a teljes természetesen felületet.

A nemzetközi megmérettetésen a pályázat egyik jelentős pontja volt a környezetvédelmi kihívás bemutatása, vagyis a Kopaszi-gátat is magában foglaló terület növény- és állatvilágának nemcsak megőrzése, hanem bővítése is feladat volt. A domborzati viszonyokat megőrizték, így ma egy rendezett, sokszínű, vízhez kapcsolódó park található a BudaParton, és a meglévőkön túl két új tájegységgel is bővül a terület. A teljes projekt egy olyan határozott zöld stratégia mellett valósul meg, amelynek egyedisége aranyérmet jelentett az idei Fiabcin.

Az irodai fejlesztéseknél is megjelennek a zöld szempontok, a fenntarthatóság, ökotudatosság, amely nélkül ma már nem érdemes fejleszteni, tervezni. Az egyik legdinamikusabban fejlődő ingatlanfejlesztő cég vezetője ide sorolta többek között az energiahatékony megoldásokat, a víztakarékos öntözést és berendezéseket, az elektromosautó- töltők telepítését, valamint az újrahasznosított tartalmú beépített anyagok magas arányát.

A lakóépületekben az intelligens megoldások, a beépített okosotthon rendszer, a mennyezeti fűtés és hűtés, az intelligens aljzatok és a távvezérelhető termosztátok is a fenntartható szemléletet tükrözik – emelte ki. Megemlítette az egészségtudatos fejlesztési irány megjelenését, amelyre jó példa a városrész déli pereme, ahol sportolásra és kikapcsolódásra alkalmas dombos területet alakítanak ki.

Schrancz Mihály kiemelte azt is, hogy a BudaPart városnegyed kialakítása során a legjobb lakókörnyezet megteremtésére összpontosítottak, a „15 perc város” elvek szerint. A területen nincs földfelszíni parkoló, hurkos utcarendszerrel elkerülhető a szükségtelen bejövő forgalom, és igyekeznek megőrizni, bővíteni a zöld részeket, a sétálóterületeket minél zöldebbé tenni. Egy nyugodt, rekreációs környezetet szeretnénk létrehozni – mondta.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Forrás: http://ingatlan.com

<< Vissza a főoldalra