Established Member of the

HuGBC

Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket Milánó zöld ikertornyai

2018. augusztus 27., Sajtómegjelenés 1702 Milánó Bosco Verticale város erősítése biodiverzitás

A Bosco Verticale (vagyis: Függőleges Erdő) a terveknek megfelelően “működik”. A 110, illetve 76 méter magas tornyokra összesen egy hektárnyi erdőt telepítettek.
2

A Bosco Verticale fái hozzájárulnak a nagyváros erdősítéséhez, a környezet regenerálódásához és a városi biodiverzitáshoz, csökkentik a légszennyezettséget és növelik a páratartalmat is. A dús növényzet megszűri a szálló port, védi a lakókat a zajszennyezéstől és hűsíti a lakásokat nyári kánikula idején, ezáltal csökkenti az energiafogyasztást is.

A Bosco Verticale megtervezésénél a legtöbb időt a fák és növények fajtáinak kiválasztása jelentette, a botanikusoknak közel két évükbe telt, amíg megtervezték a Függőleges Erdő tornyihoz leginkább illő és a nyári forró klímát is elviselő flórát. Azt is tesztelték, hogy az egyes fafajták milyen ellenállók a különböző magasságokon előforduló szélcsatornákban. A két toronyra 490 közepes és nagy növésű és több mint 250 kisebb méretű fát ültettek, emellett 5000 bokor és 11 000 évelő növény borítja a teraszokat. A növényzet telepítése amellett, hogy rendkívül látványos és hasznos, a toronyházak építésének összköltségét mindössze 5%-kal növelte.

További képek és videok itt.

Forrás: http://erdekesvilag.hu

<< Vissza a főoldalra