Established Member of the

HuGBC

Épületek és építmények 2020. évi globális állapotjelentése

Az immár ötödszörre kiadott jelentés áttekintést nyújt az épületek és az építőipar globális fejlődéséről az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás céljainak elérése felé. Részletezi a karbonkibocsátás és az energiaigény globális mozgatórugóit, valamint a nulla kibocsátású, hatékony és rugalmas épületek és építőipar támogatását szolgáló politikákat, pénzügyeket, technológiákat és megoldásokat.
1

Az épületek és építmények globális állapotjelentése (GSR) a Globális Épületek és Épületek Szövetségének (GlobalABC) referencia-dokumentuma. A kiadvány az épületszakértők globális közösségének valódi együttműködése, több mint 110 GlobalABC tag (beleértve a WorldGBC-t is) és minden régió szakértője  közreműködik az elkészítésében.

Az idei jelentés megvilágítja a COVID-19 következményeit és a 2020-as válaszok egy részét, valamint áttekintést tartalmaz a felmerülő kulcsfontosságú kérdésekről: anyagok, természetalapú megoldások, egészségügy és az ellenálló képesség tekintetében. Ezenkívül új indexet vezet be az ágazat dekarbonizációjának előrehaladásának nyomon követésére - az épületek éghajlat-nyomkövetőjét (Buildings Climate Tracker- BCT)

A globális építési ágazat teljes energiafogyasztása 2019-ben az előző évhez képest azonos szinten maradt. Az épületek üzemeltetéséből származó CO2-kibocsátás azonban az eddigi legmagasabb szintre nőtt, körülbelül 10 Gt-ra, ami a globális energiával kapcsolatos kibocsátás 28%-a. Ha az épületek megépítésével kapcsolatos kibocsátást is ide vesszük, akkor ez az arány 38%.

A jelentés az alábbi csatolmányra kattinta, angol nyelven letölthető.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra