Established Member of the

HuGBC

Karbonmentes épületek 2021 - mítoszok és valós lépések

A WorldGBC Advancing Net Zero projektjének friss státuszjelentése többek között mítoszokat rombol le, és beszámol az iparág eddigi lépéseiről az épített környezet dekarbonizálása érdekében.
1

A 2019-ben kezdődött globális projekt idei státuszjelentése az ágazat kulcsfontosságú nettó nulla trendjeivel és innovációival foglalkozik, ideértve: a beépített karbon kezelésének frissítése referenciaértékekkel és célokkal, a felújítási erőfeszítések növelése, jelentős nemzeti jogszabályi fejlemények, valamint építőanyag és technológiai innovációk. Ezek a pillanatképek eloszlatják a nettó nulla épületekről szóló mítoszokat, és valós példákat mutatnak be, amelyek legyőzték a vélt akadályokat.

A jelentés beszámol a Net Zero Carbon Buildings Commitment aláírók, köztük a Multiplex, a GPT Group, a Hudson Pacific Properties és a Grimshaw tevékenységeiről, valamint arról, miként teljesítik az épületportfóliójuk dekarbonizálására vonatkozó kötelezettségvállalásaikat. A kötelezettségvállalást eddig aláírók eddig 107 vállalkozás és szervezet; 28 város; 6 állam és régió. Az aláíró vállalkozások és szervezetek több mint 5,2 millió (tCO2e) portfólió-kibocsátást jelentenek.

“Az éghajlatváltozás szempontjából ebben a döntő évtizedben inspiráló látni, hogy az érdekelt felek milyen lépéseket tettek már az épített környezetben a nettó nulla elérése felé. Az Advancing Net Zero program és a benne részt vevő nemzeti zöldépítéi szervezetek (GBC-k) élen járnak a Párizsi Megállapodás céljainak eléréséhez szükséges ágazati átalakításban - mondta Cristina Gamboa, a World Green Building Council ügyvezetője.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra