Established Member of the

HuGBC

Közel nulla energiaigényű, multifunkciós tetők kidolgozását segítette egy lengyel tetőablak gyártó cég

2018. augusztus 25., Sajtómegjelenés 519 PRIME projekt KNE multifunkciós tetők

Számos holland céggel együttműködve, a közel nulla energiaigényű épületek érdekében fejlesztette ki a Fakro az előregyártott, integrált, multifunkciós energiatetőt (PRIME – Prefab Integrated Multifunctional Energy roof).
1

A projekt megszületésével elérhető cél lett, hogy a pár év múlva hatályba lépő Európai Uniós követelményszintnek is megfeleljenek az új építésű házak. Az Európai Uniós szintű épületenergetikai követelményrendszer következő lépcsőfoka lesz 2021. január elsejétől az új építésű, magáncélú épületek esetén a Közel Nulla Energiaigényű követelményszint. Annak érdekében, hogy a meglévő épületek jobb energiatanúsítványt kapjanak a szükséges felújítások során, és kövessék az új követelményszint szellemiségét, egyedi együttműködés jött létre Hollandiában.

A PRIME projekttel gyönyörű megjelenésű és egyben fenntartható energiatermelést tesznek lehetővé a következő cégek: Linex Prefab Daksystemen bv. (előregyártott tetőrendszerek), Femtogrid Energy Solutions, IBC Solar bv., TULiPPS Solar bv. és a Fakro. A PRIME projekt első tesztelési és demonstrációs objektuma sikeresen megépült a Linex Prefab Daksystemen bv. területén. A nyarat követően a TULiPPS Solar bv. is megépíti a második demóprojektet. Hamarosan elkészül az első kereskedelmi projekt is, Villa Vianen néven.

A jelenlegi és jövőbeni projektek fókuszában a következő pontok állnak:

Jó hangszigetelés ásványgyapot szigeteléssel
Egyszerű beépítés, a szabadalmaztatott összekapcsolási rendszernek köszönhetően
Esztétikus, szegély nélküli, hosszú élettartamú üveg-üveg napelemek
Kiemelkedő energiatermelés (165 kWh/m2 déli tájolásnál)
Vízszigetelő rendszer, komplett vízelvezetéssel, homlokzati csatlakoztatással
A tetőablakok tökéletes integrálása a napelemek közé

A cikk itt folytatódik.

Forrás: http://epiteszforum.hu

<< Vissza a főoldalra