Established Member of the

HuGBC

Stefano Boeri a SUPERVERDE nevű, városi környezetbarát modulokat javasolja

A milánói székhelyű építésziroda, a Stefano Boeri Architetti a zöld növényzet növelésére törekszik a városokban, ezért kifejlesztették a SUPERVERDE névre keresztelt, méretre szabható, moduláris talajblokk-sorozatot, melyet a városi terek zöldítésére terveztek.
3

A „SUPERVERDE” egységeket köz- és magánterületek beépítésére szánták, hogy erősítsék az emberek és a természet közötti kapcsolatokat. Alkalmazásuk elősegíti a biodiverzitást, csökkenti a városi hősziget-hatást és megtisztítja a talajt. Stefano Boeri építész, aki a vertikális erdő projektjéről ismert, szenvedélyének tekinti a városok zöldítését világszerte. Boeri tipikus projektjeivel ellentétben a SUPERVERDE koncepció az alkalmazkodó, vegetált építészetre összpontosít. Egy áteresztő és rugalmas felületből áll, melyet négyzetméter alapon lehet megvásárolni. Ezeket a moduláris élő talaj egységeket úgy tervezték, hogy sokféle növénynek adjanak otthont, kiterjesztve a fauna biodiverzitását.

„A SUPERVERDE, különböző tájakhoz használható, többféle kivitelben kapható, tartalmazza a növényzet megőrzéséhez szükséges összes technológiai berendezést, és támogatja a talaj tektonikus mozgásait.” magyarázta a tervező.

"A projekt fő jellemzője a sokoldalúság és az alkalmazkodóképesség bármilyen típusú városi nyílt térben, legyen az köz-, magán- vagy vegyes tulajdonú. Moduláris rendszerének köszönhetően lehetővé teszi a vízhatlan felületek demineralizálását, és akár nagy területek lefedésére is alkalmas."

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: http://inhabitat.com

<< Vissza a főoldalra