Established Member of the

HuGBC

Green Talk április - Épületbiológia: egészség, esztétikum, fenntarthatóság

Ki ne akarna szakemberként olyan életteret vagy munkakörnyezetet teremteni, amely támogatja a használók egészségét, miközben komfortosan érzik magukat és élvezik a kellemes atmoszférát. Nem mellesleg ökológiai és társadalmi szinten is tiszteletteljes az együttélés, miközben az épület megfizethető. Ennek mikéntjét fejti ki előadónk, mellyel egy nem új keletű, viszont hazánkban kevésbé ismert tudományág foglalkozik.
1

Az épületbiológia több mint 40 éves tudományág, melynek fókuszában az ember és az épített környezet teljes körű, egymásra gyakorolt hatása áll. Három fő pillére a fenntarthatóság, az egészség és az esztétikus környezet megteremtése. Az épületbiológusok között megtalálhatóak építészek, szakági tervezők, építőmérnökök, kivitelezők, de orvosok és természetgyógyászok is, akik közösen összefogva fedik le ezt a hatalmas területet.

Regisztráljon itt!


Európa-szerte egyre több az olyan jövőbemutató projekt, amelyeknél nemcsak a környezetvédelemre,  hanem az emberi egészségre is különös figyelmet fordítanak akár az építőanyagok vagy az adott építési technológia kiválasztásánál. Családi házak mellett irodaépületek, szállodák, óvodák és iskolák is épülnek ezzel a fókusszal.

Ezeket a témákat biztosan körbejárja előadónk:

  • Mit is jelent pontosan az épületbiológia és hogyan hat a meglévő és az új épületeinkre? 
  • Hogyan egyeztethető össze a fenntarthatóság és az egészségünk védelme egy épületben? Nézzünk példákat is!
  • Hogyan mérhető egy adott épület "egészségessége"?
  • Hogyan lehet olyan életteret vagy munkaterületet kialakítani, amely épületbiológiailag is ajánlott?

 

Előadó

Bíró Péter
nemzetközi épületbiológus
ügyvezető, Naturica Group (HuGBC tag)
 

 

Időpont: 2021. április 29-én 15.00-16.00 között

 

Regisztráljon itt!
 

A webinárium magyar nyelvű. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A webinárium max. létszáma 100 fő.

 

Az előadás után 30 percben gondolatcsere, beszélgetés, kérdezési lehetőség az előadótól.

Az esemény támogatója

 

Az Allin Property Services Kft. mind a tervezési-, kivitelezési-, mind pedig a karbantartási munkáinak elvégzésekor kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra. Tevékenységük zászlóshajója a légtechnikai rendszerek, légcsatornahálózatok tisztítása, fertőtlenítése, amelyet több, mint 10 éves tapasztalattal végeznek és hangsúlyozzák, hogy ez a beltéri levegő minőségének témaköre „békeidőben”, COVID-on kívül is több figyelmet és törődést érdemelne.

Szakmai partnerünk

 

Időpont: 2021. április 29., - 2021. április 29.,
Helyszín: online

<< Vissza a főoldalra