Established Member of the

HuGBC

Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban - Sokan voltak kíváncsiak a HuGBC új könyvére a FUGA-ban megrendezett bemutatón

2024. január 25., Saját hír 388

Nagyszerű hangulatban és inspiráló környezetben zajlott könyvbemutató eseményünk január 23-án este a FUGA-ban. Legújabb szakmai kiadványunkra, az „Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban” c. kézikönyvre sokan kíváncsiak voltak. A rendezvény alatt élénk beszélgetések indultak a jelenlévők között a hazai társasházak felújítására vonatkozóan.
1

A könyvbemutató eseményt Szarvas Gábor, a HuGBC elnöke nyitotta meg, ezt követően Beleznay Éva, a HuGBC vezető fenntarthatósági tanácsadója köszöntötte a jelenlévőket és mutatta be a könyv létrejöttét megalapozó, több ország együttműködésében zajló RetrofitHUB projektet.

Az esemény panelbeszélgetéssel folytatódott: Zubreczki Dávid építészeti mesemondó, szakíró beszélgetett szakértőinkkel és a szerzőkkel a könyvről és a társasházi felújításokról. A beszélgetés résztvevői voltak: Beleznay Éva (szerző, vezető fenntarthatósági szakértő, HuGBC), Erő Zoltán (Budapest főépítésze), Szalay Zsuzsa (szerző, docens, BME Építőanyagok és Magasépítési Tanszék) és Illésné-Szécsi Ilonda (szerző, energetikai szakember, Magyar Energiahatékonysági Intézet).

Azt ezt követő kötetlen hangulatú fogadáson a jelenlévők megosztották és megvitatták egymás között a felújításokkal kapcsolatos észrevételeiket és kérdéseiket. A könyvünk egyértelműen sikert aratott: a networking alatt kiderült, hogy igen magas a motivációs hajlandóság a társasházi felújítási projektek beindítására és a könyv valóban hiánypótló segítség mind a lakók, mind a közös képviselők és szakemberek számára.

A könyv már online is letölthető a HuGBC oldaláról az alábbi link alatt:

https://www.hugbc.hu/resources/docs/HuGBC_RetrofitHUB_HU_online.pdf

A beszélgetés megtekinthető a FUGA Youtube csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=MNl6Bez0L9w

<< Vissza a főoldalra