Established Member of the

HuGBC

Mihamarabb szabványosítani kellene az ESG értékeléseket!

Május 31-én több mint 30 résztvevővel tartotta meg a HuGBC az első Green Brunch rendezvényét, amely új formában kínált networking, valamint közös gondolkodási, együttműködési alkalmat az Egyesület tagjaink és a fenntartható épített környezet iránt érdeklődő szakembereknek.
1

A reggelivel egybekötött eszmecsere alapját – a manapság az egész építőipart foglalkoztató mozaikszó – az ESG (Environmental Social Governance) témaköre adta. Gondolatébresztő előadásként Salem Qunsol, a londoni székhelyű Verte Ltd. vezető fenntarthatósági tanácsadója hozott gyakorlatokat az Egyesült Királyságból. Ezt követően a résztvevők a következő egy órában azokról a dilemmákról és kérdésekről beszélgethettek, amelyek az ESG hazai széleskörű bevezetése és mielőbbi, követelményként megvalósuló elterjedése körül felmerülnek.

A különböző méretű vállalatoktól, eltérő szintű ESG tapasztalatokkal bíró, más-más szakterületekről érkező résztvevők öt csoportban ötleteltek, majd együtt összegezték a felvetéseket.

A szakemberek a legfontosabb kihívásoknak:

  • az ESG értékelések szabványosítását
  • a példák, minták jó gyakorlatok és valós eredmények megosztását
  • a fenntarthatóság edukációját; a jogszabályi és módszertani háttér megteremtését
  • a politikai akaratot és a kormányzati iránymutatást,
  • az ingatlantulajdonosok elköteleződését, valamint
  • az E mellett az S és a G területek erősítését látták.

A résztvevők – a visszajelzések alapján – a beszélgetés után tisztábban látják az ESG nemzetközi és hazai helyzetét, a lehetőségeket és a kihívásokat. A vezetett közös ötletbörze, a tapasztalatcsere és a jövőformáló együttgondolkodás nagy lendületet adott a cselekvés irányába, és hasznos kapcsolódásokkal gazdagította a szakembereket.

A HuGBC számára olyan irányokat is kijelölt a közös munka, amelyek mentén a saját tevékenységeit szervezni tudja az ESG területén.

Ősszel újra lesz Green Brunch az éppen legaktuálisabb témával a terítéken. A témát és az időpontot a nyár folyamán közzétesszük honlapunkon.

Addig is nézze meg az eseményen készült fotókat.

<< Vissza a főoldalra