Established Member of the

HuGBC

A Skanska átadta a Nordic Light Trio irodaházat Budapesten

2020. szeptember 03., Hazai hír 866 Skanska Nordic Light Trio WELL LEED

A Skanska Magyarország befejezte a XIII. kerületben sikeresen működő Nordic Light irodakomplexum harmadik, egyben utolsó fázisát.  A Nordic Light Trio fejlesztése során a fenntarthatóság, a dizájn, a digitalizálás és a kényelem korszerű megoldásait alkalmazták. Az épületet úgy tervezték, hogy támogassa használóinak egészségét és jóllétét. Ez lesz a Skanska első magyarországi, WELL minősített projektje, és a Nordic Light Trio a LEED Gold tanúsítvány megszerzésére is törekszik.
3

A Nordic Light komplexum legújabb, „A” kategóriájú, hétemeletes épülete 14 000 m2-nyi bérelhető területtel, 223 parkolóhelyet biztosító mélygarázzsal és 2 400 m2-es parkosított kerttel rendelkezik. A Váci úti irodafolyosón található projekt tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető - az M3 metró, az 1-es villamos és több trolibusz megállója is kényelmes távolságban található, míg a városközpontból kerékpárral vagy 10 perces autóúttal is elérhető. A Nordic Light Trio teljesen bérbe van adva, a legnagyobb bérlő a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. A JR AMC dél-korai befektetési alap első közép-kelet-európai irodabefektetéseként vásárolta meg az ingatlant.

„Örömmel és büszkén adtuk át a Skanska Magyarország legújabb projektjét, a Nordic Light Triót. Mindig csodálatos élmény, amikor ügyfeleinkkel ugyanazon értékeket valljuk magunkénak, és szeretettel üdvözöljük új székhelyében bérlőnket, a Roche Szolgáltató (Európa) Kft-t. Együtt elkötelezettek vagyunk a környezet, az innováció, valamint munkavállalóink és partnereink egészsége és biztonsága iránt. A Nordic Light Triót, mely az első magyarországi WELL tanúsított projektünk lesz, úgy terveztük és építettük meg, hogy minőségi élményeket biztosítson mind a test, mind a lélek számára. Kerékpárosok számára kialakított szekrényes öltözők és zuhanyzók, a multifunkcionális nyilvános kert és zöld teraszok ösztönöznek fizikai aktivitásra, valamint lehetőséget nyújtanak pihenésre, illetve feltöltődésre a munkanapok során. A legkisebb részletekig mindent úgy terveztünk, hogy inspirálóan hasson az emberekre. A Skanska Magyarország csapatának kemény munkával, elkötelezettséggel és értékes együttműködéssel létrehozott kiemelkedő sikere ez” - mondta Alexandra Tomášková, a Skanska magyarországi és csehországi tevékenységéért felelős ügyvezető alelnöke.

A Paulinyi & Partners úgy tervezte a Nordic Light Triót, hogy az épület összhangban legyen a Skanska törekvésével az olyan jövőbiztos munkahelyek létrehozása iránt, amelyek elősegítik az együttműködést a világos, kényelmes, rugalmasan alakítható munkaterületeken. A projekt az emberközeli élményt helyezi előtérbe a környezetvédelmi szempontok érvényesítése mellett, és újszerű módokon hoz létre tereket ebben a forgalmas városban. A kilenc teniszpálya területével megegyező méretű parkosított kert helyet kínál az irodai dolgozóknak és a helyi közösségnek a természetben töltött időre, illetve a külső térben is lehetőséget nyújt munkavégzésre, találkozókra vagy éppen kikapcsolódásra. A Skanska madárodúkat telepített, 20 fát és több mint 1100 bokrot ültetett a zöld területekre, melyek öntözésére esővizet használnak. A Nordic Light Trio tűzfalára készített új falfestmény az erre járók számára nyújt kellemes élményt, bemutatva Budapest és a kerület jellegzetességeit. Egy kerékpárral is használható passzázst is kialakítottak, amely új, biztonságos átjárót hoz létre a Váci út és a Véső utca között. A Skanska skandináv örökségét tükröző hangulatos lobby otthonos légkörrel egészíti ki a Nordic Light Trio multifunkcionális környezetét.

A Nordic Light Trio egy következő generációs okos épület, amely új mércéket állít fel az intelligens funkciók integrációja terén. A Connected by Skanska rendszer okos megoldásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy telefonjuk segítségével mozoghassanak az épületen belül. A virtuális recepció szolgáltatás révén a vendégek is érintés nélküli léphetnek be az épületbe, a látogatók a meghívóban kapják meg a QR kódokat. A garázsban a rendszámfelismerő rendszer kényelmes és könnyű parkolási megoldást kínál. Az érintésmentes funkciók lehetővé teszik a gyakran használt felületekkel való kontaktusok elkerülését és elősegítik a potenciális járvány-kockázat kezelését.

 

<< Vissza a főoldalra