Established Member of the

HuGBC

Green Talk 2024

 

A Green Talk (Zöld beszélgetés) esemény-sorozat 2012-ben indult útjára, akkor a Royal Institute of Certified Surveyors (RICS) és a HuGBC közös szervezésében havi-kéthavi rendszerességű, kb. 1,5 órás szakmai fórumként, kifejezetten a két szervezet tagsága számára.

A Green Talkot megnyitottuk más érdeklődők előtt is, hogy az innovatív, a zöld és fenntartható, egyben emberközpontú építést előrébb vivő gondolatokat, jó gyakorlatokat szélesebb körben oszthassuk meg. 2021-ben az online tér nyújtott lehetőséget a találkozókra, melyekről bővebben itt olvashatnak.

A 2022-ben lezajlott alkalmak felvételeit itt, a 2023-ban lezajlott alkalmakat pedig itt tekintheti meg.

2024-ben is folytatjuk, a lenti témákkal készülünk.

 A Green Talk lényege, hogy az előadások után a hallgatóság is bekapcsolódhat kérdésekkel, észrevételekkel, így az alkalmak második fele párbeszédbe, véleménycserébe és együtt gondolkodásba vált.

Célunk, hogy találkozzunk rendszeresen, és a kapott gondolatokat tovább víve magasabb tudásszintre emelhessük tagjainkat és érdeklődő szakembereket vagy éppen a felsőoktatási hallgatókat. A rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Várjuk Önöket!

 

1. alkalom - január 25.
Építészeti kerülőutak. Ipari épületeink lehetséges jövője

Hogyan lehetséges a mára nagyrészt elhanyagolt, minimális karbantartással életben tartott egykori ipari épületeinket méltó módon fenntartani? Mitől marad ésszerű döntés a felújítás az elbontás és újépítés helyett? Épület és városi léptékű példákon keresztül az év első Green Talk kiadása ezeket a kérdéseket járja körül.

2. alkalom - február 29.
Energiahatékony társasházi épületfelújítás – pénzügyi és műszaki tervezhetőség

„Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban” címmel jelentetett gyakorlati kézikönyvet a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete januárban. A kiadvány egy a társasházfelújításokkal foglalkozó, három éves nemzetközi projekt, a RetrofiHUB eredménye. A februári Green Talk-on a kézikönyv kapcsán beszélgetünk a projekt tapasztaltairól és a társasházi felújítások pénzügyi lehetőségeiről.

<< Vissza a főoldalra