Established Member of the

HuGBC

Green Talk 2022

 

A Green Talk (Zöld beszélgetés) esemény-sorozat 2012-ben indult útjára, akkor a Royal Institute of Certified Surveyors (RICS) és a HuGBC közös szervezésében havi-kéthavi rendszerességű, kb. 1,5 órás szakmai fórumként, kifejezetten a két szervezet tagsága számára.

A Green Talkot megnyitottuk más érdeklődők előtt is, hogy az innovatív, a zöld és fenntartható, egyben emberközpontú építést előrébb vivő gondolatokat, jó gyakorlatokat szélesebb körben oszthassuk meg. 2021-ben az online tér nyújtott lehetőséget a találkozókra, melyekről bővebben itt olvashatnak.

2022-ben tovább szeretnénk folyatni az aktuális kérdéskörökről, követendő példákról vagy a legújabb trendekről szóló eszmecseréket, egyelőre online, később remélhetően személyesen is.

 A Green Talk lényege, hogy az előadások után a hallgatóság is bekapcsolódhat kérdésekkel, észrevételekkel, így az alkalmak második fele párbeszédbe, véleménycserébe és együttgondolkodásba vált.

Célunk, hogy találkozzunk rendszeresen, és a kapott gondolatokat tovább víve magasabb tudásszintre emelhessük tagjainkat és érdeklődő szakembereket vagy éppen a felsőoktatási hallgatókat. A rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Várjuk Önöket!

 

1. alkalom - január 27: 
Barnamezős fejlesztések, rozsdaövezeti akcióterületek

Miként mérhető fel és kezelhető egy több évtizedes ipari múltra visszatekintő terület környezeti kockázata? Hogyan határozható meg a telekvásárlást megelőzően, hogy a bontás, szennyezettség vizsgálat és környezeti kármentesítés költségeit is figyelembe véve még mindig megtérülhet-e a beruházás? Hogyan illeszkedik a szennyezettség vizsgálat, kármentesítés a zöld minősítés keretrendszerébe? Ha Önt is foglalkoztatják ezek a kérdések, várjuk webináriumunkon!

 

2. alkalom - február 24.
Lakóépületek energiahatékonysága a megvalósítás szemszögéből

Milyen környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökkel jár az épületenergetikai felújítás? Mennyire ismertek ezek az épülettulajdonosok számára? Mik az épületfelújítók motivációi és mik akadályozzák a döntéseket? Hogyan tudjuk a szakmai eredményeket a mindennapi gyakorlatba átültetni? Milyen szerepe van az építési ágazat szakmai szereplőinek a megvalósításban? Ha Önt is foglalkoztatják ezek a kérdések, várjuk webináriumunkon!

3. alkalom - március 31.
Körforgásos építészet - jó gyakorlatok Hollandiából

Hollandia élen jár a körforgásos gazdaságra való áttérésben. De mi is ez a folyamat és hogyan valósítható meg az épített környezet esetében? Ezt vizsgálják meg a márciusi Green Talk szakértői.

 

4. alkalom: április 28.
Zöldépület-minősítések - HuGBC tagok tapasztalatai a közelmúltból

Milyen változások, újítások kerültek be az utóbbi időben az egyes rendszerek követelményei közé? Hogyan alkalmazhatók ezek a gyakorlatban? Mit takar a WELL Health and Safety Rating? Kinek érdemes alkalmaznia? HuGBC tagok vizsgálják meg ezeket a kérdéseket előadásaikban az áprilisi Green Talkon, saját projektjeik példáin keresztül.

5. alkalom: május 25.
Dekarbonizáció a logisztikai szektorban és logisztikai parkokban

A nyári szünet előtti utolsó alkalommal a logisztika és a hozzá tartozó kiszolgáló épületek kérdését vesszük nagyító alá. Milyen összefogások és jó gyakorlatok léteznek már? Mit tehetnek az építőipari cégek ezen a területen a karbonkibocsátás csökkentéséért?

6. alkalom:  
 

 

 

7. alkalom:  
 

 

8. alkalom: 
 

 

9. alkalom:  
 

 

<< Vissza a főoldalra