Established Member of the

HuGBC

Green Talk 2021

 

A Green Talk (Zöld beszélgetés) esemény-sorozat 2012-ben indult útjára, akkor a Royal Institute of Certified Surveyors (RICS) és a HuGBC közös szervezésében havi-kéthavi rendszerességű, kb. 1,5 órás szakmai fórumként, kifejezetten a két szervezet tagsága számára.

A Green Talkot tavaly megnyitottuk más érdeklődők előtt is, hogy az innovatív, a zöld és fenntartható, egyben emberközpontú építést előrébb vivő gondolatokat, jó gyakorlatokat szélesebb körben oszthassuk meg. 2020-ban az online tér nyújtott lehetőséget a találkozókra, melyekről bővebben itt és itt olvashatnak.

2021-ben tovább szeretnénk folyatni az aktuális kérdéskörökről, követendő példákról vagy a legújabb trendekről szóló eszmecseréket, egyelőre online, később remélhetően személyesen is.

 A Green Talk lényege, hogy az előadások után a hallgatóság is bekapcsolódhat kérdésekkel, észrevételekkel, így az alkalmak második fele párbeszédbe, véleménycserébe és együttgondolkodásba vált.

Célunk, hogy találkozzunk rendszeresen, és a kapott gondolatokat tovább víve magasabb tudásszintre emelhessük tagjainkat és érdeklődő szakembereket vagy éppen a felsőoktatási hallgatókat. A rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Várjuk Önöket!

 

1. alkalom - január 28:
A KNE épületek új 12+1 pontja


Újévi meglepetésként több rendelet is megjelent, melyek épületenergetikai témájú módosításokat tartalmaztak. Amellett, hogy kitolódott a közel nulla energiaigény (KNE) kritériumainak alkalmazási határideje, több érdemi változás is történt az energetikai követelményekben.

 

2. alkalom - február 24.
Karbonmentes építési ágazat? Igen, lehetséges!

Nem halogathatjuk tovább a nettó nulla karbonkibocsátású épített környezet megvalósítását, mert ha nem cselekszünk, évtizedekre késleltetjük a klímacélok elérését. Mire várunk tehát?

Az előadások után lehetőség nyílik a gondolatcserére, hogy itthon milyen fontos lépéseket kell halaszthatatlanul megtennünk!

3. alkalom: 

Részletek hamarosan...

4. alkalom: 

Részletek hamarosan...

5. alkalom: 

Részletek hamarosan...

6. alkalom: 

Részletek hamarosan...

7. alkalom: 

Részletek hamarosan...

8. alkalom: 

Részletek hamarosan...

9. alkalom: 

Részletek hamarosan...

10. alkalom: 

Részletek hamarosan...

11. alkalom: 

Részletek hamarosan...

12. alkalom: 

Részletek hamarosan...

<< Vissza a főoldalra