Established Member of the

HuGBC

Nemzetközi Zöld Építés Hete 2023

Építsd a jelent, alakítsd a jövőt! – 2023-ban az eddiginél még színesebb programokkal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között.
 

Globális átalakulásra van szükség ahhoz, hogy egészséges összhang jöjjön létre a természet és az emberiség között minden egyes szektorban. Különösen fontos az átalakulás az építésgazdaságban és az ingatlanszektorban, hiszen az épületekkel kapcsolatos kibocsátások a teljes globális szén-doixid lábnyom 37%-át teszik ki. A fenntarthatósági célok teljesítéséhez és az építési ágazat karbonmentes átalakulásához most kell konkrét, hatékony intézkedéseket tenni.

Pontosan ezért lett az „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” a szlogenje az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetének. Most kell a megfelelő építőelemeket megfognunk a működőképes, és fenntartható jövő felépítéséhez. Így elkerülhetjük rendszereink összeomlását és a klímaváltozás okozta társadalmi és gazdasági problémákat.

A World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő programsorozaton jövőbemutató gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával várjuk a szakmai érdeklődőket! A programok lehetőséget biztosítanak az innovatív gondolkodásmód, és a kreativitás fejlesztésére is!.

Tartson velünk! Katalizáljuk együtt a hazai épített környezet karbonmentessé alakítását!

 

Főtámogató

 

 


PÁL Péter
ügyvezető Re-Energy Kft. 

"Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” – de a jövőnek élhetőnek kell lennie! Mi abban hiszünk, hogy nem elég a környezet védelmére figyelni, ezt úgy kell tudnunk elérni, hogy közben a komfortérzetünk ne romoljon. Ez az igazi kihívás. Ezért lett a víziónk, hogy egyszerre növeljük partnereink elégedettségét és csökkentsük fogyasztásukat alacsony energiafelhasználású rendszerek megalkotásával és üzemeltetésével, a zöldebb jövőért.."
 

Találkozzunk a hét programjain!

 

szeptember 11-15.
Green Walk - épületbejárások Budapesten

 

Tekintse meg velünk a jövő épületeit, inspirálódjon és hallgassa meg az érdekes szakmai előadásokat, ahol tervező építészekkel, fejlesztőkkel és üzemeltetőkkel mutatjuk be Önnek a kiválasztott épületek legkülönlegesebb tulajdonságait!

 

szeptember 11-15.
Green Walk - épületbejárások vidéken

 

Idén egy gyulai bemutatóterem és egy szegedi épület várja az érdeklődőket.

 

 

 

 

szeptember 11 és 14. 
Építsd a jelent, alakítsd a jövőt WORKSHOP

 

A zöld építés hetén két workshop-ot szervezünk, amelyeken egy díjnyertes fenntarthatósági designjáték segítségével képzeljük el közösen a karbonsemleges jövőt az épített környezet kereteiben.

A műhelymunkán konkrét, cselekvésorientált javaslatok születnek arra vonatkozóan, hogy milyen típusú tevékenységeket kellene ma végrehajtani az azonosított akadályok leküzdése és a közösen elképzelt jövő felé való elmozdulás érdekében.

szeptember 13.
Green Talk - online

Green Talk eseményünkön a karbonsemleges építési termékekről és technológiákról beszélgetünk. A fa mellett a kenderrel – az új innovatív építési termékek alapanyagával – már most is lehetséges a nettó zéró karbonmérlegű épületek kivitelezése.

 

 

 

<< Vissza a főoldalra