Established Member of the

HuGBC

A Nemzetközi Zöld Építés Hetének minden évben elmaradhatatlan programja a Green Walk!

Ez a különleges, ingyenes lehetőség már hosszú évek óta vonzza az érdeklődőket, hiszen pár nap alatt a környezettudatos építés számos jó példája megtekinthető.

Nézze meg velünk a jövő épületeit, inspirálódjon és hallgassa meg az érdekes szakmai előadásokat, ahol tervező építészekkel, fejlesztőkkel és üzemeltetőkkel mutatjuk be Önnek a kiválasztott épületek legkülönlegesebb tulajdonságait.

Szeptember 11 és 15. között több mint 10 épület járható be idén szakmai vezetéssel. A program nyitott a szakmai közönség és a nagyközönség számára is. Egy évben csak egyszer van lehetőség ennyi környezettudatos épületet megtekinteni pár nap leforgása alatt.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert a csoportok létszáma korlátozott. Egy fő maximum 5 helyszínt választhat, hogy minél többen látogatási lehetőséghez jussanak. Kérjük, csak akkor regisztráljon, ha valóban részt tud venni a bejáráson!

 

Regisztráció


A bejárásokra a programok alatt található jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni. Egy regisztrációval ki tudja választani, hogy mely épületeket szeretné bejárni, így egyszerre többet (max. 5 helyszín) is megjelölhet.
 

Kattintson ide a regisztrációs űrlap eléréséhez!


Nézze meg a Nemzetközi Zöld Építés Hetének összes programját!

Főtámogató

 

2023. szeptember 11., hétfő

09:00 - MOL Campus - 1. csoportElőször a Green Walkon! Budapest
MOL Campus  Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest, Dombóvári út 28. (Dombóvári út felőli főbejárat)
Túravezető: Herényi Barnabás - fenntarthatósági tanácsadó Óbuda-Újlak Zrt.
Résztvevők száma: max. 14 fő
Fotózási információk: 

Fotózni kizárólag a lobbyban és a kilátóteraszon lehetséges.

Biztonsági előírások: 
Tervező: Foster + Partners / Finta és Társai Építész Stúdió Kft.
Fejlesztő: MOL Ingatlankezelő Kft.
Kivitelező: Market Építő Zrt. (HuGBC tag)

A tavaly decemberben átadott MOL Campus, a MOL-csoport új székháza a londoni Foster + Partners és a hazai Finta és Társai Építész Stúdió együttműködéséből született, hazánkban egyedülálló, 143 méter magas és 28 emeletes irodaépület. A beruházás idén sikeresen megszerezte mind a BREEAM Excellent, mind a LEED Platinum minősítéseket, fully fitted állapotra; ezzel a MOL Campus lett az első olyan magyar épület, amely ebben a két rendszerben ennyire magas szintű, kettős minősítést szerzett. A Green Walk során az Óbuda-Újlak Zrt. képviseletében Herényi Barnabás, a projekt fenntarthatósági tanácsadója mesél a beruházásról, a megvalósult fenntartható megoldásokról, és a főbb kihívásokról, amelyekkel a több, mint 5 éves átfutású projekt során szembe kellett nézni. A túra során a résztvevőknek a tetőterasztra is lesz alkalmuk fellátogatni.

A beépített alumínium szerkezeteket a Reynaers Aluminium Kft. szakembere ismerteti.

A helyszínre a létszám betelt.

11:00 - MOL Campus - 2. csoportElőször a Green Walkon! Budapest
MOL Campus  Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest, Dombóvári út 28. (Dombóvári út felőli főbejárat)
Túravezető: Herényi Barnabás - fenntarthatósági tanácsadó Óbuda-Újlak Zrt.
Résztvevők száma: max. 14 fő
Fotózási információk: 

Fotózni kizárólag a lobbyban és a kilátóteraszon lehetséges.

Biztonsági előírások: 
Tervező: Foster + Partners / Finta és Társai Építész Stúdió Kft.
Fejlesztő: MOL Ingatlankezelő Kft.
Kivitelező: Market Építő Zrt. (HuGBC tag)

A tavaly decemberben átadott MOL Campus, a MOL-csoport új székháza a londoni Foster + Partners és a hazai Finta és Társai Építész Stúdió együttműködéséből született, hazánkban egyedülálló, 143 méter magas és 28 emeletes irodaépület. A beruházás idén sikeresen megszerezte mind a BREEAM Excellent, mind a LEED Platinum minősítéseket, fully fitted állapotra; ezzel a MOL Campus lett az első olyan magyar épület, amely ebben a két rendszerben ennyire magas szintű, kettős minősítést szerzett. A Green Walk során az Óbuda-Újlak Zrt. képviseletében Herényi Barnabás, a projekt fenntarthatósági tanácsadója mesél a beruházásról, a megvalósult fenntartható megoldásokról, és a főbb kihívásokról, amelyekkel a több, mint 5 éves átfutású projekt során szembe kellett nézni. A túra során a résztvevőknek lesz alkalmuk fellátogatni a tetőteraszra is.

A beépített alumínium szerkezeteket a Reynaers Aluminium Kft. szakembere ismerteti.

A helyszínre a létszám betelt.

13:00 - Alphagon Irodaház Budapest
Alphagon Irodaház  Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest Dombóvári út 9./ Alphagon Irodaház Lobby (bejárat a Nádorliget utca felől)
Túravezető: Székely László - Rustler Kft., Szarvas Gábor - ügyvezető Greenbors Kft. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 
Tervező: Mérték Stúdió
Fejlesztő: Teichmann & Compagnons (HuGBC tag)
Kivitelező: Bayer General Zrt.

A 2020 decemberében átadott, 4500 m2 bérbeadható területű irodaház a Kassán megépült hasonló épület tapasztalatait felhasználva, a födémek alsó vasalása alá elhelyezett, így rendkívül hatékony mennyezeti hűtés fűtés rendszerrel rendelkezik, amely nagyon kellemes munkakörnyezetet biztosít. A fan coilokból áramló hideg levegő problémája ebben az épületben elfelejthető.

Az épület az első EU Taxonómia minősített projekt Magyarországon. A résztvevők rövid előadást hallgathatnak meg az EU Taxonómia fontosságáról és mibenlétéről. Előadó: Szarvas Gábor - a HuGBC elnöke.

2023. szeptember 12., kedd

09:00 - Academia IrodaházElőször a Green Walkon! Budapest
Academia  Cím / Találkozó helye: 1054 Budapest, Akadémia u. 6. (Modern szárny recepció)
Túravezető: Zeley Csaba – ConvergenCE, ügyvezető igazgató; Tóth Attila – BuildExt, Stúdióvezető építész tervező; Baktay Andrea – BuildExt, Vezető belsőépítész; Kurucz Regina – okl. építészmérnök, WELL AP és Faculty (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 

Fotózás az épület közös területein (lobby, konferenciaközpont) és kívülről megengedett, a nem nyilvános területeken nem.

Biztonsági előírások: 
Tervező: BuildExt
Fejlesztő: ConvergenCE
Kivitelező: ConvergenCE

A 12 500 m2 nagyságú irodaház az utóbbi időben teljeskörű átalakításon ment keresztül, ahol mára már innovatív megoldásokkal és a lehetőségek széles választékával várja bérlőit és vendégeit. Az ACADEMIA megújulásának alkalmából a fejlesztő ConvergenCE az ott dolgozók fizikális-és mentális egészségének megőrzését és a professzionális munkakörnyezet megteremtését tűzte ki célul. Az ötletek megvalósulását pedig a BUILDEXT-tel megálmodott, a régióban egyedülálló, csúcstechnológiával felszerelt építészeti és belsőépítészeti megoldások biztosították. A komplexum mindeközben megszerezte a WiredScore-Gold tanúsítványát, hamarosan pedig az ingatlanszektor legnépszerűbb zöld minősítéseivel is büszkélkedhet, mint a BREEAM és Access4you. A fejlesztő pedig a belváros első WELL – Platinum minősítésének megszerzését is megcélozta.

A helyszínre a létszám betelt.

11:00 - Szervita Square Building Budapest
Szervita Square  Cím / Találkozó helye: 1052 Budapest Szervita tér 8. irodaház recepció
Túravezető: Nagy Orsolya, Gellár László – DVM Group (HuGBC tag), Héjj Tamás - építész tanácsadó Alukönigstahl Kft. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 
Tervező: Fekete Antal, Gellár László
Fejlesztő: Sz8 Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap
Kivitelező: DVM Construction Kft.

A Szervita Square Building Közép- és Kelet-Európa első és egyetlen LEED Platinum környezettudatos minősítéssel rendelkező többfunkciós (mixed-use) épülete, amely 14 500 négyzetméteren kínál prémium kiskereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest belvárosában. 2022-ben aranyérmet nyert a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán -Többfunkciós Épület és a Fenntartható Ingatlanfejlesztés kategóriákban. Program: Általános ismertető az előcsarnokban, közterület/tér/homlokzat bemutatása, -1 szinti közösségi irodatér.

Az üvegezett szerkezeteket az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

A helyszínre a létszám betelt.

13:00 - 17 lakásos passzív társasházElőször a Green Walkon! Budapest
17 lakásos passzív társasház  Cím / Találkozó helye: 1094 Budapest, Berzenczey utca 28.
Túravezető: Dr. Abou-Abdo Tamás (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 

Lakókat kérjük ne fotozzák.

Biztonsági előírások: 
Tervező: Dr. Abou-Abdo Tamás
Fejlesztő: 3A Invest Kft.
Kivitelező: Abou-Abdo Roland

Abou-Abdo Tamás és csapatának legújabb háza a IX. kerület rehabilitált részén, a Berzenczey utca egyik foghíjtelkén valósult meg. A szigorú homlokzati szerkesztés és kompakt tömegformálás jól működik a heterogén építészetű városi szövetben. A szomszédok változatos párkánymagasságai és tetőidomai közé harmonikusan illeszkedik ötletes kulisszahomlokzatával. Az anyaghasználat egyszerű, felsőbb szintjein fehér, vakolt felülettel, a földszinten kőburkolattal idézi meg az utca elején álló, ’70-es évekbeli társasház arculatát. A telek adottságai és a meglévő tapasztalataik alapján a tulajdonosok már a tervfázis elején döntöttek a lakások méretéről, a kiszolgáló mélygarázs létesítéséről és a minimális energiafelhasználásra és karbantartásra való törekvésről. Az értékteremtés volt a beruházó fő szempontja. Használhatóság, fenntarthatóság, energiahatékonyság, és még sok fel nem sorolt igény bonyolult és komplex rendszerét kellett mérlegelni ár-érték alapján, ami minden résztvevőtől többletmunkát igényelt a teljes folyamat alatt. A rezsiköltségek mérséklésének legjobb módját a passzívházminőség elérésében látták. A passzívházaknál megszokott módon a szellőztetési hőveszteség visszafogására nagy hangsúlyt fektettek. A hűtésifűtési rendszer szerkezettemperálással valósult meg, mely így hatékonyan használja ki a ház teljes hőtároló tömegét. Ez a passzívház hosszú távra lett tervezve; élhető belső terekhez társulnak az ultraalacsony rezsiköltségek, és mindez egy belvárosi közegben. Az épület a fenntarthatóság egyik jó iskolapéldája; jól átgondolt építészet és gépészet, kimagasló energiahatékonyság, hosszú életciklusra tervezés.

A helyszínre a létszám betelt.

9:00 - Naturica Group bemutatóterem Gyula Vidék
Naturica bemutatóterem  Cím / Találkozó helye: Gyula, Temesvári út 57. NATURICA irodaház II.emelet 4-es iroda
Túravezető: Bíró Péter - ügyvezető Naturica Group (HuGBC tag), nemzetközi épületbiológus
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

A bemutatóteremben 45 perces előadás keretében a résztvevők megismerkedhetnek a természetes hő-és hangszigetelésekkel, rétegrendekkel, minősített gyári vályog építőanyagokkal, festékekkel és dekoratív felületképzésekkel. Az említett anyagok megtekinthetőek, lehetőség van azonnali kérdésekre. A program második felében a regisztrálók 30 perces előadást hallgathatnak meg az épületbiológiai méréstechnikáról és a nemzetközi egészségügyi határértékekről, nemzetközi példákról (pl 4 szintes plusszenergiás könnyűszerkezetes irodaházról, óvodákról).

2023. szeptember 13., szerda

09:00 - Néprajzi Múzeum Budapest
Néprajzi Múzeum  Cím / Találkozó helye: Dózsa György út, Néprajzi Múzeum főbejárata (Hősök tere irányából megközelíthető oldal)
Túravezető: Balogh Péter - projektvezető
Résztvevők száma: max. 40 fő
Fotózási információk: 

A nem publikus helyiségekben/területeken készült fotókat nyilvános felületen kérjük NE tegyék közzé.

Biztonsági előírások: 
Tervező: Ferencz Marcel
Fejlesztő: 
Kivitelező: Magyar Építő Zrt. ZÁÉV Építőipari Zrt.

A Liget Budapest Projekt keretében a múzeum tervezésére nemzetközi tervpályázatot hirdettek. A nemzetközi zsűri döntésével egy magyar terv, a Ferencz Marcel vezette NAPUR Architect pályaműve lett a győztes. A földszinten az épület két, dombszerűen emelkedő épületrészre válik szét, amelyek között az ’56-os emlékmű és a körülötte lévő hatalmas tér helyezkedik el, melyek közvetlenül kapcsolatban vannak az épület belső tereivel. A múzeum két íves szárnya a „közösségi” és „múzeumszakmai” funkciók mentén vált szét. Az épület ikonikus formája mögött különleges műszaki megoldásokat is felvonultat, íves architektúráját a hidakhoz hasonlóan utófeszített szerkezet tartja. Az épület látványos védjegye a két, egymásba fonódó domboldalt idéző, parkosított tetőkertet körülölelő üvegfüggöny, melyre egy egyedi és karakteres, közel félmillió pixelből álló, a múzeum magyar és nemzetközi gyűjteményeiből válogatott néprajzi motívumokon alapuló, raszter szerkezetű fémrács-hálót feszítettek körbe. Ez a különleges megoldás nem csak esztétikailag egyedi és formabontó, hanem műszakilag is fontos eleme a homlokzatnak, hiszen az épület árnyékolását is biztosítja, hozzájárulva az energiatakarékos működéshez.

A helyszínre a létszám betelt.

11:00 - Magyar Zene Háza Budapest
Magyar Zene Háza  Cím / Találkozó helye: Olof Palme sétány 3-5. (Magyar Zene háza főbejárat)
Túravezető: Bárány Bence - létesítményfelelős Városliget Zrt., Ürmös Eszter - fenntarthatósági tanácsadó, Óbuda-Újlak Zrt.
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 
Tervező: Sou Fujimoto
Fejlesztő: 
Kivitelező: Magyar Építő Zrt.

A tervező víziója feloldja a határokat a Magyar Zene Háza és a Városliget parkja között, az épületbe belépve olyan élménye támad a látogatónak, mintha továbbra is a természetben sétálna. Ezt a fajta légiességet és transzparenciát elsősorban a hatalmas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli homlokzati üvegfalak adják, pontosan 94 darab, melyek mindegyikét egyedileg gyártották le, és amelyek egyes szakaszokon elérik a közel 12 méteres magasságot is. A ház és természet harmonikus összeolvadását pedig az álmennyezetben elhelyezett többezer, stilizált növényi levelet mintázó díszítő elem is hangsúlyozza, melyek aranyló színezete folyamatosan reagál a fényviszonyok változásaira. A ház másik ikonikus jellemzője az organikus, lebegő tetőszerkezete, melyet a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva formált meg a tervező. A tetőzetében szinte nincsenek szögletes elemek, csak kizárólag hullámzó formák; felületét közel 100 egyedi tervezésű fénykút töri át, amelyek közül több átvezeti a természetes fényt a belső terekbe, és ezzel különleges atmoszférát teremt.

A helyszínre a létszám betelt.

14:00 - TILIA Irodaház SzegedElőször a Green Walkon! Vidék
Tilia Irodaház Szeged  Cím / Találkozó helye: 6722 Szeged, Gutenberg utca 25-27. Találkozó a Hajnóczy utca 28. felőli oldalon.
Túravezető: Németh László - Ingatlanfejlesztési üzletágvezető KÉSZ Csoport (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

Munkavédelmi sisak, láthatósági mellény - ezeket a helyszínen biztosítjuk.

Az épület egy 6500 GLA, „A kategóriás” irodaépület lesz. Egy része egy megmaradó épület, műemléki jellegű homlokzattal, mely a történelmi belvárosi környezetbe illeszkedésen túl a beépített karbont is jelentősen csökkenti. A másik része pedig egy teljesen új, modern épületrész nagy üvegfelületekkel és egyedi homlokzati megjelenéssel. Az épület BREEAM Excellent, és WELL Platina minősítési szinteket hivatott elérni. A lehető legtöbb on-site megújuló energiatermeléssel lett megtervezve, talajszondákkal, napelemekkel, illetve hőszivattyús rendszer alkalmazásával igyekszik a leghatékonyabb energetika működést biztosítani a jövőben, és az operációs karbon mértkét is jelentősen csökkenteni. Az Access4you minősítő rendszer alkalmazásával az épület teljeskörűen akadálymentes is lesz.

A helyszínen jelenleg mélyépítés és földmunka zajlik, ezért a területre bemenni minimálisan lehet.

 

Továbbképzési kreditpont kérhető.

A bejárás társszervezője a Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara.

 

2023. szeptember 14., csütörtök

09:00 - Vizafogó Park és Pavilonépület Budapest
Vizafogó Park és Pavilonépület  Cím / Találkozó helye: Budapest XIII. kerület, Párkány utca 39-41. Találkozó: a park bejárata az Esztergomi út felől, egykori vasútállomás épületénél.
Túravezető: Nagy Csaba / Pólus Károly - építészek (HuGBC tagok) , tulajdonosok Archikon Építésziroda
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 
Tervező: Archikon Építésziroda és Objekt Tájépítész Iroda
Fejlesztő: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat
Kivitelező: pavilon: Miskolczy Energiaterv Kft.

Az egykori Vizafogó vasútállomás vágányainak helyén fennmaradt, kihasználatlan zöldterület közparkként újult meg, aminek fókuszában a környezettudatos megoldások állnak. A magas panelházak és az irodaházakkal beépülő Váci út közé ékelődő parkban egy növényekkel, sétányokkal övezett tó partján pihenhetnek a környék lakói. A tó vize fölé fapallós stég nyúlik be, itt kapott helyet a több funkciót is kiszolgáló pavilonépület. A vizesblokkot és büfét magába foglaló kompakt ház, szintén tudatos döntések mentén, előregyártott favázas, cellulóz szigeteléssel kitöltött panelekből épült fel, táblás vörösfenyő homlokzatburkolatot kapott. A vízparti, vízben álló stég hangulatát követve a pavilon és a terasz fölé lábakon álló, könnyed acél árnyékolószerkezet került.

11:00 - H2Offices irodakomplexum Budapest
H2Offices irodakomplexum  Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Váci út 23-27 (lobby)
Túravezető: Ábrahám András, projekt igazgató, Skanska (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

Az irodaépületben az általános biztonsági és egészségvédelmi előírások betartását kérjük.

Tervező: Arrow Architects, Studio IN-EX
Fejlesztő: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.

A H2Offices a Skanska legújabb fejlesztése, a Váci úti irodafolyosó szívében, a Fővárosi Vízművek egykori telkén épült fel az irodakomplexum első fázisa és ehhez az örökséghez fűződő egyedülálló kapcsolatot tükrözi a név is. A Skanska környezettudatos megközelítése a hagyományos skandináv tervezési elvek épületbe való integrálásában nyilvánul meg, ami egy emberközpontú teret eredményez, zökkenőmentesen integrálva a természetet a nyüzsgő városba. A szolgáltatások közé tartozik egy nagy nyitott zöld kert vízelemmel, zöld teraszok a legfelső emeleteken, edzési lehetőség a panorámás tetőtéri futópályán, valamint számos fenntarthatósági és jólléti szolgáltatás. A multifunkcionális kert nemcsak az épület használói, hanem a szomszédos közösség tagjai számára is elérhető. A bejárás során az alábbiakra kerül sor:

- lobby, kert, tetőtéri futópálya, zöld teraszok megtekintése

- mélygarázs szintek bejárása

- gépészet és kerékpáros öltözők megtekintése

- a fenntarthatósági lépések, zöld megoldások ismertetése.

- Tájékoztatás az alacsony karbon kibocsátású anyagok beépítéséről és az energetikai teljesítményről.


A szellőzőrendszert a Rosenberg Hungária Kft. képviselője ismerteti.


A szervezők fenntartják a program változásának jogát.

A helyszínre a létszám betelt.

13:00 - H2Offices irodakomplexum - 2. csoport Budapest
H2Offices irodakomplexum  Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Váci út 23-27 (lobby)
Túravezető: Ábrahám András, projekt igazgató, Skanska (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

Az irodaépületben az általános biztonsági és egészségvédelmi előírások betartását kérjük.

Tervező: Arrow Architects, Studio IN-EX
Fejlesztő: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.

A H2Offices a Skanska legújabb fejlesztése, a Váci úti irodafolyosó szívében, a Fővárosi Vízművek egykori telkén épült fel az irodakomplexum első fázisa és ehhez az örökséghez fűződő egyedülálló kapcsolatot tükrözi a név is. A Skanska környezettudatos megközelítése a hagyományos skandináv tervezési elvek épületbe való integrálásában nyilvánul meg, ami egy emberközpontú teret eredményez, zökkenőmentesen integrálva a természetet a nyüzsgő városba. A szolgáltatások közé tartozik egy nagy nyitott zöld kert vízelemmel, zöld teraszok a legfelső emeleteken, edzési lehetőség a panorámás tetőtéri futópályán, valamint számos fenntarthatósági és jólléti szolgáltatás. A multifunkcionális kert nemcsak az épület használói, hanem a szomszédos közösség tagjai számára is elérhető. A bejárás során az alábbiakra kerül sor: - lobby, kert, tetőtéri futópálya, zöld teraszok megtekintése - mélygarázs szintek bejárása - gépészet és kerékpáros öltözők megtekintése - a fenntarthatósági lépések, zöld megoldások ismertetése. - Tájékoztatás az alacsony karbon kibocsátású anyagok beépítéséről és az energetikai teljesítményről. A szervezők fenntartják a program változásának jogát.
 

A szellőzőrendszert a Rosenberg Hungária Kft. képviselője ismerteti.

A helyszínre a létszám betelt.

2023. szeptember 15., péntek

09:00 - Budapesti Német Iskola Először a Green Walkon! Budapest
Budapesti Német Iskola  Cím / Találkozó helye: 1121 Budapest, Cinege út 8/c. Az iskola bejáratánál.
Túravezető: Hartvig Lajos DLA - Bánáti és Hartvig Építész Iroda (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk: 

A gyerekekről és az intézmény munkatársairól nem engedélyezett fotók készítése.

Biztonsági előírások: 
Tervező: Bánáti + Hartvig Építész Iroda
Fejlesztő: Deutsche Schule Budapest Alapítvány
Kivitelező: 

A Budapesti Német Iskola épülettömege napórát formál. A tizenkét órára beosztott óraszámlap a tizenkét osztályos képzésre utal, az idő múlása és az árnyék haladása az iskolában eltöltött éveket szimbolizálja. A formai kialakítás a többlettartalom megfogalmazása mellett a rendkívül sűrű faállománnyal rendelkező telek szintkülönbségekkel tagolt topográfiai jellegzetességeire reflektál. A tervezési folyamat során jelentős szerepet kapott a környezettudatosság. Az épület alacsony hajlásszögű tetője napelemeknek ad helyet, míg a lapostetővel ellátott felületeket extenzív zöldtető borítja. Emellett a teljes épületben működik szürkevíz-felhasználás. A tervek szerint egy kijelzőn az aktuális energiatermelést, illetve megtakarítást is követni lehet majd, erősítve a diákok környezettudatos szemléletét.

Fotó: Bujnovszky Tamás 

A helyszínre a létszám betelt.

11:00 - Liberty 2. csoportElőször a Green Walkon! Budapest
Liberty  Cím / Találkozó helye: 1094 Budapest, Könyves Kálmán krt. 34. (Könyves Kálmán körút és az Albert Flórián út sarkán található bejáratnál, a lobbyban)
Túravezető: Tornyi Barna - projektvezető, irodafejlesztések WING Zrt. (HuGBC tag), Krasz Antal - építész tanácsadó Alukönigstahl Kft. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 
Tervező: Dpi design Kft.
Fejlesztő: WING Zrt.
Kivitelező: Bernecker Zrt.

A dinamikus homlokzatú, energiahatékony, modern Liberty mind lokációjában, mind az elérhető szolgáltatásokban minőségi és fenntartható környezetet kínál. A IX. kerületi, közvetlenül a Telekom székház mellett lévő fejlesztés két ütemben épül fel. Az első ütemben a déli szárny összesen közel 10.000 négyzetméterén az 1-4. emeleten „A+” kategóriás irodaterületek kerültek átadásra 2023. nyarán, míg a földszinten és az 5-8. emeleten az ország első, újépítésű dual-branded szállodája, a háromcsillagos ibis Budapest Stadium és négycsillagos Tribe Budapest Stadium -, valamint kereskedelmi egységek együttesen kapnak helyet. Ezek várhatóan 2023. év végén kerülnek átadásra. Mindeközben zajlik az északi szárny, összesen 20.000 négyzetméternyi irodaterületének kivitelezése is, amely előre láthatólag 2024. első félévében nyitja meg kapuit. A WING vegyesfunkciós zászlóshajó-ingatlanfejlesztése egy BREEAM Excellent és Acces4you minősítést megcélzó épület, amely a fenntarthatóság jegyében épül. A Liberty egy rendhagyó filozófia mentén, kiváló szakemberek közreműködésével került megtervezésre, melynek részleteit a bejáráson megismerhetik az érdeklődők. További információk az épületről: https://wing.hu/hu/projekt/liberty

 

Az üvegezett szerkezeteket az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

13:00 - LibertyElőször a Green Walkon! Budapest
Liberty  Cím / Találkozó helye: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 34. Találkozás Könyves Kálmán körút és az Albert Flórián út sarkán található bejáratnál, a lobbyban
Túravezető: Tornyi Barna - projektvezető, irodafejlesztések WING Zrt. (HuGBC tag), Krasz Antal - építész tanácsadó Alukönigstahl Kft. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: 

Kérjük zárt, lapos talpú cipőben érkezzenek. Kobakot és láthatósági mellényt biztosítunk.

Tervező: Dpi design Kft.
Fejlesztő: WING Zrt.
Kivitelező: Bernecker Zrt.

A dinamikus homlokzatú, energiahatékony, modern Liberty mind lokációjában, mind az elérhető szolgáltatásokban minőségi és fenntartható környezetet kínál. A IX. kerületi, közvetlenül a Telekom székház mellett lévő fejlesztés két ütemben épül fel. Az első ütemben a déli szárny összesen közel 10.000 négyzetméterén az 1-4. emeleten „A+” kategóriás irodaterületek kerültek átadásra 2023. nyarán, míg a földszinten és az 5-8. emeleten az ország első, újépítésű dual-branded szállodája, a háromcsillagos ibis Budapest Stadium és négycsillagos Tribe Budapest Stadium -, valamint kereskedelmi egységek együttesen kapnak helyet. Ezek várhatóan 2023. év végén kerülnek átadásra. Mindeközben zajlik az északi szárny, összesen 20.000 négyzetméternyi irodaterületének kivitelezése is, amely előre láthatólag 2024. első félévében nyitja meg kapuit. A WING vegyesfunkciós zászlóshajó-ingatlanfejlesztése egy BREEAM Excellent és Acces4you minősítést megcélzó épület, amely a fenntarthatóság jegyében épül. A Liberty egy rendhagyó filozófia mentén, kiváló szakemberek közreműködésével került megtervezésre, melynek részleteit a bejáráson megismerhetik az érdeklődők.

További információk az épületről: https://wing.hu/hu/projekt/liberty

 

Az üvegezett szerkezeteket az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

A helyszínre a létszám betelt, 2-ik időpontot hirdetünk.

Regisztráció


Válasszon helyszínt! (kötelező mező)

A helyszínek neveire kattintva megtekintheti a részletes információkat.


Ön szakmai érdeklődő vagy magánszemély? (kötelező mező)

szakmai érdeklődő: építész
szakmai érdeklődő: mérnök
szakmai érdeklődő: ingatlan szakember
szakmai érdeklődő: építőipari szakember
más szakmai érdeklődő
magánszemély érdeklődő

Résztvevői adatok (kötelező mezők)


Adatkezelési hozzájárulás (kötelező mező)

Kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a HuGBC az általam megadott személyes adataimat kapcsolattartáshoz felhasználja.
Az adatkezelési szabályzatban foglaltakat elfogadom, és nyilatkozom, hogy az itt megadott adatokat a HuGBC adatbázisában eltárolhatom.
A regisztrációval hozzájárulok, hogy a szervező felvételeket készítsen az eseményen, amelyeket külső és belső kommunikációjában felhasználhat.
Kifejezetten hozzájárulok, hogy a HuGBC a jövőben rendezvényekkel, képzésekkel kapcsolatos információkkal megkeressen.

<< Vissza a főoldalra