Established Member of the

HuGBC

Skócia leszámolt a szénnel

Helyi idő szerint március 24-én délután 3-kor zárták be a Longannet erőművet, ezzel pedig véget ért egy korszak Skóciában.
1

Skócia csütörtökön bezárta a Longannet erőművét, és ezzel teljesen beszüntette a szén alapú elektromosság-termelést. A terv szerint 2020-ra pedig már kizárólag megújuló energiából állítanának elő elektromosságot.

Helyi idő szerint március 24-én csütörtökön délután 3-kor zárták be a Longannet erőművet, amely 2 400 megawattos kapacitásával Európa legnagyobb szénerőműve volt, amikor 1969-ben üzembe helyezték – írja a CNBC. Ezzel pedig véget ért egy korszak Skóciában.

Noha Skóciában sokáig a szén dominált az elektromosság-termelésben, most, több mint egy évszázad után először semmilyen energiát nem állítanak elő szén elégetésével – közölte Hugh Finlay, a Scottish Power energiacég igazgatója.

Az erőmű bezárását részben a karbantartási és a transzmissziós költségek megemelkedése indokolja – hangsúlyozta a Scottish Power. A spanyol Iberdrola kezében lévő cég egykoron fél tucat széntüzelésű erőművet működtetett, de ma már a gázra és a szélre épít az elektromosság termeléséhez.

A teljes cikk az investor.hu-n itt érhető el.

Choosing a best online pharmacy will ensure your health and safety

Forrás: http://investor.hu

<< Vissza a főoldalra