Established Member of the

HuGBC

ÖKO HOME Expó és Konferencia - Természetes megoldások a mai építőipari kihívásokra

Az ÖKO HOME Expó és Konferencia, immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre, melynek küldetése, a legújabb ökoépítészeti trendek és technológiák hiteles bemutatása területük legnagyobb nemzetközi szaktekintélyeinek köszönhetően.
1

Jelenleg az építőipar fokozottan hátrányos helyzetben van az alapanyaghiánynak, az elérhető termékek soha nem látott drágulásának és a szakemberhiánynak a következtében. A természetes építőanyagok, ökológiai lábnyoma mérföldkövekkel alacsonyabb a ma használt termékeknél, regionálisan rendelkezésre állnak, és az elmúlt évtizedekben végbe ment kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően teljes biztonsággal használhatóak akár családi házaknál, de középületeknél, szállodáknál, irodaházaknál. 

Az üzemi előregyártási lehetőségnek köszönhetően ma már egyaránt lehet hibrid technológiás öko falpaneleket, födémeket és tetőszerkezetet gyártani, vagy éppen 3d-és nyomtatási technológiával vályogházakat nyomtatni. 

Az ÖKO HOME konferenciára, meghívott nemzetközi szaktekintélyek több évtizedes ökoépítészeti tapasztalattal rendelkeznek, munkáik között önellátó öko városnegyedtől kezdve, iskolák, óvodák, szállodák és több tucat ökologikus családi ház is megvalósult. 

A szervezők különösen nagy hangsúlyt fektetnek a mostani konferencián az épületbiológiára, hogy hogyan hatnak épületeink az egészségünkre és fordítva, hogy milyen hatást gyakorolunk mi emberek épített környezetünkkel a környezetünkre. A nemzetközi épületbiológiai intézet vezetője Winfried Schneider német építész, megmutatja mi a konkrét szempontrendszer, melynek köszönhetően egészséges, környezetbarát életterek valósulhatnak meg. Mindezt kiegészítve az épületbiológialilag ajánlott gépészettel és az egész mérhetőségét lehetővé tévő épületbiológia méréstechnikának bemutatásával átfogó képet kapnak a résztvevők.

Egy gyakorlati workshopokon  keretében bemutatják a legújabb 3D vályogház nyomtatási technológiát. A helyszínen elkészítik egy üzemi körülmények között előregyártható, ökologikus szalmaház falpanelt is, befújásos szalma hőszigeteléssel.

A résztvevők a helyszínen 6 gyakorlati műhelymunkán is új gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

További információ és regisztráció itt.

HuGBC tagok 20% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet.

 

Időpont: 2022. augusztus 19., - 2022. augusztus 19.,
Helyszín: Környezettudatos Építők Szervezetének Oktatási központja
Cím: 8668 Tengőd, Petőfi Sándor utca 135.

<< Vissza a főoldalra