Established Member of the

HuGBC

Új digitális könyvtár példaértékű fenntartható épületekről

2019. december 02., WorldGBC News 111 digitális könyvtár klímasemleges épületek WorldGBC esettanulmányok

World Green Building Council (WorldGBC) 2019. november 19-én tette nyilvánossá új digitális könyvtárát, mely a világ élvonalbeli fenntartható épületeinek esettanulmányait gyűjti össze. Az adatbázisban szereplő minden egyes épület kimagasló az emberi egészség szempontjából vagy karbonsemlegesen működik, és valamilyen zöld minősítéssel rendelkezik.
1

Az épületek és az építőipar a világ energiafogyasztásból 36%-ban részesedik, valamit az energiához kötődő CO2 kibocsátás 39%-ért felelnek (a kapcsolódó iparágak áramszükségletét is ide számítva).

Továbbá az emberek idejük 90%-át épületekben töltik, egyenes következménye van az egészségtelen beltéri környezetnek az emberi egészségre – pl. a nedvesség és a penész 40%-kal növeli az asztmás rohamok esélyét. Az épületüzemeltetés tehát nagyszerű terep az energia- és a karbonkibocsátás csökkentésére, a levegőminőség javítására és egészséges környezet megteremtésére az egyének és közösségek számára.

A WorldGBC felismerte a növekvő piaci igényt a fenntarthatóság területén legjobban teljesítő épületek bemutatására. Ezért jött létre a könyvtár, mely az Amerikai Green Building Council (USGBC) november 19-i atlantai konferenciáján került bemutatásra. Új projekteket folyamatosan lehet regisztrálni. A projekteket a WorldGBC és a tanácsadó testület által összeállított kritériumok szerint vizsgálják meg.

A cikk itt folytatódik.
 

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra