Established Member of the

HuGBC

Új digitális könyvtár példaértékű fenntartható épületekről

World Green Building Council (WorldGBC) 2019. november 19-én tette nyilvánossá új digitális könyvtárát, mely a világ élvonalbeli fenntartható épületeinek esettanulmányait gyűjti össze. Az adatbázisban szereplő minden egyes épület kimagasló az emberi egészség szempontjából vagy karbonsemlegesen működik, és valamilyen zöld minősítéssel rendelkezik.
1

Az épületek és az építőipar a világ energiafogyasztásból 36%-ban részesedik, valamit az energiához kötődő CO2 kibocsátás 39%-ért felelnek (a kapcsolódó iparágak áramszükségletét is ide számítva).

Továbbá az emberek idejük 90%-át épületekben töltik, egyenes következménye van az egészségtelen beltéri környezetnek az emberi egészségre – pl. a nedvesség és a penész 40%-kal növeli az asztmás rohamok esélyét. Az épületüzemeltetés tehát nagyszerű terep az energia- és a karbonkibocsátás csökkentésére, a levegőminőség javítására és egészséges környezet megteremtésére az egyének és közösségek számára.

A WorldGBC felismerte a növekvő piaci igényt a fenntarthatóság területén legjobban teljesítő épületek bemutatására. Ezért jött létre a könyvtár, mely az Amerikai Green Building Council (USGBC) november 19-i atlantai konferenciáján került bemutatásra. Új projekteket folyamatosan lehet regisztrálni. A projekteket a WorldGBC és a tanácsadó testület által összeállított kritériumok szerint vizsgálják meg.

A cikk itt folytatódik.
 

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra