Established Member of the

HuGBC

Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban 2. – félnapos műhelymunka a HuGBC szervezésében

Vegyen részt a RetrofitHUB energiahatékony épületfelújítás témájában szervezett ingyenes gyakorlati workshopunkon 2023. augusztus 28-án! Ezen alkalmon egy IX. kerületi, 1945 előtt épült társasházról készítünk gyakorlati műhelymunka keretében felújítási útitervet.
1

A műhelymunka célja, hogy a társasházak tulajdonosai, képviselői és kezelői elsajátítsák azokat az ismereteket és stratégiákat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sikeres energiahatékonysági felújítási projekteket indíthassanak el épületeikben.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) elkötelezett a fenntarthatóság előmozdítása és az épített környezet környezeti hatásainak csökkentése mellett. Célunk, hogy ezen a workshopon keresztül értékes betekintést, gyakorlati útmutatást és megvalósítható lépéseket nyújtsunk a résztvevőknek, amelyek végigvezetik a társasházi épületeiknek a jobb energiateljesítmény és a költségmegtakarítás érdekében történő felújításán.

A workshop főbb témái:

Szakértői előadások: A társasházi épületek energetikai korszerűsítésével és társasházi közösségekkel kapcsolatos ismereteiket és tapasztalataikat megosztó szakértők előadásai, amelyek segítenek az energiahatékonysággal kapcsolatos legújabb trendekkel, technológiákkal és legjobb gyakorlatokkal kapcsolatban.

Valós, konkrét esettanulmány: Egy 1945 előtt épült társasház gyakorlati példáján járjuk körbe a historikus környezetben levő társasházi épületeknél felmerülő kérdéseket, alkalmazható stratégiákat.

Interaktív feladatok: A műhelymunka során közös feladatok segítik az együtt gondolkodást. A résztvevők a szakértő kollégákkal tudják megosztani a tapasztalatokat, és ezáltal profitálni a hasonló kihívásokkal szembesülő szakemberek kollektív bölcsességéből.

Felújítási útiterv módszertan: A résztvevők megismerkednek egy hosszabb távú, de jól szakaszolható ütemterv – ún. felújítási útiterv – módszertanával, amely segít meghatározni a kapcsolódó műszaki feladatokat, a pénzügyi megvalósíthatóság értékelését, a szükséges közreműködők körét és a végrehajtási lépések rangsorolását. A konkrét társasház mintáján gyakorlatban kipróbálhatják a módszertan alkalmazását a szakértői csapatunk segítségével, ezáltal elsajátítják azt a tudást, amellyel azt a saját épületeikre is alkalmazni tudják.

Kapcsolatépítési lehetőség: A műhelymunkán résztvevők találkozhatnak szakemberekkel, más épületek közös képviselőivel és társasházkezelőkkel, akiknek közös az érdeklődésük az energiahatékonyság iránt.

 

Időpont: augusztus 28. hétfő 9.30-13.00.

Helyszín: FUGA - Budapesti Építészeti Központ

 

Szakértők
 

Csapó Balázs

Csapó Balázs
építész
Paragram Studio

Germán Tibor

Germán Tibor
építész, urbanista
Paragram Studio

Czabarka Mihály
társasház-felújítási stratéga, 
Projectdoctor Kft.

Dr. Szalay Zsuzsa
docens,
BME Építőanyagok és
Magasépítési Tanszék

 

Szakmai partnereink

                     

 

Támogató

 

Az esemény magyar nyelvű. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A max. létszám 20 fő. Regisztráljon még ma! 


A képzéssorozat a RetrofitHUB elnevezésű nemzetközi projekt részeként valósulmeg, a HuGBC és a horvát és a lengyel zöldépítési társszervezet együttműködésében,a Német Szövetségi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Nukleáris Biztonsági Minisztérium (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) programjának, a European Climate Initiative (EUKI) támogatásával.

 

 

Regisztráljon az alábbi űrlapon


Személyes adatok (kötelező mezők)


Ön mely terület képviselője? (kötelező mező)

Ha több is illik Önre, kérjük egyet válasszon, ami leginkább a workshopra való jelentkezésének érdeklődését fejezi ki!

közös képviselő
társasházkezelő, ingatlankezelő
lakástulajdonos
műszaki szakember (építész, mérnök, tanácsadó)
kivitelező, építési vállalkozó
építőanyag gyártó, forgalmazó, beszállító
szakmai szervezet, egyetem, kutatóközpont
kormányzat, önkormányzat
energiaszolgáltató
egyéb

Ellenőrzés (kötelező mező)

Az adatkezelési szabályzatban foglaltakat elfogadom, és nyilatkozom, hogy az itt megadott adatokat a HuGBC adatbázisában eltárolhatja.
A RetrofitHUB workshop résztvevője a regisztrációval hozzájárul, hogy a Szervező Felvételeket készítsen az eseményen, amelyeket külső és belső kommunikációjában felhasználhat.
Kifejezetten hozzájárulok, hogy a HuGBC a jövőben rendezvényekkel, képzésekkel kapcsolatos információkkal megkeressen.

Időpont: 2023. augusztus 28. - 2023. augusztus 28.
Helyszín: FUGA - Budapesti Építészeti Központ
Cím: 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

<< Vissza a főoldalra