Established Member of the

HuGBC

Nemzetközi Zöld Építés Hete 2020 - #ActOnClimate

Szeptember 21-25. között 5 napon át a World Green Building Council hálózat tagjai és partnereik közös összefogással hívják fel a figyelmet és szerveznek programokat annak jegyében, hogyan tudunk zöldebb, egészségesebb, fenntarthatóbb és klímabarát épített környezetet teremteni mindannyiunk számára. A hazai rendezvények védnöke René van Hell, a Holland Királyság magyarországi nagykövete.

A Nemzetközi Zöld Építés Hete a World Green Building Council kezdeményezésére jött létre, és minden évben szeptember utolsó hetében zajlik. Évente más-más témakör áll a hét fókuszában.

Idén az #ActOnClimate szlogen jegyében arra koncentrálunk, hogy üzleti vállalkozások, szervezetek megmutassák, hogy hol, mit és hogyan tesznek, mit vállalnak annak érdekében, hogy épített környezetünk 2050-re nettó nulla beépített karbonkibocsátásúvá váljon.

A Holland Nagykövetség támogatásával olyan új gyakorlatokat és új gondolkodási módszereket is hozunk holland vállalkozásoktól, amelyek követendő például szolgálhatnak a magyar építési szektorban.

A nettó nulla beépített karbonkibocsátás (továbbiakban nettó nulla) sokkal több, mint a karbonsemlegesség.

Érdekli a különbség? Kattintson a képre!

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hetén a HuGBC közel 20 példaértékű épület fizikai és online bejárásával, online ’Green Talk’ beszélgetésekkel és WELL workshoppal vár minden szakmai érdeklődőt és a nagyközönséget is.
 

#ActOnClimate
Tegyen Ön is a nettó nulla karbonkibocsátású épített környezetért!
Ossza meg velünk vállalását a Nemzetközi Zöld Építés hete alkalmából, legyen az bármilyen kis lépés is!

(Részletek alább)

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hete hazai programjainak védnöke

                                          
René van Hell    
a Holland Királyság nagykövete

 

Támogató


 

Nézze meg programjainkat!

szeptember 21-25. - #ActOnClimate


Csatlakozzon Ön is ahhoz az egyre bővülő közösséghez, amely nem csak beszél arról, hogy mit kellene tenni a karbonsemleges épített környezetért vagy a nettó nulla karbonkibocsátásért, hanem tesz is érte!

Hívunk minden tagunkat, partnerünket, minden építésgazdasági szakembert, szabályozó testületet és magánszemélyt, hogy vállalásával mutasson példát másoknak. Ossza meg velünk, valamint szűkebb és tágabb kapcsolataival az elköteleződését!

Tegye meg vállalását Ön is »

szeptember 21-25. - Green Walk (Zöld séta)

17 zöldépület bejárása szakmai vezetéssel

A Green Walkot 2013 óta rendezi meg az Egyesület. A budapesti zöld minősített irodaházak mellett a programban idén karbonsemleges szálláshely, óvoda, légtechnikai bemutató épület és passzív társasház is található.

A szakmai vezetésű séták alatt 5 napon át 17 épületbe várjuk a szakmai és privát érdeklődőket, hogy a legújabb, leginnovatívabb zöldépületeket bejárhassák. A Green Walk azért unikum, mert az épületek többsége máskor a nagyközönség számára nem látogatható. Az épület-bejárásokat a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők vezetik, így a résztvevők első kézből juthatnak információkhoz.

Látogatható épületek és regisztráció »

szeptember 24. 14.00 - Virtuális Green Walk (Zöld séta)

Magyarország a mai napig egyetlen klímasemleges szálláshellyel büszkélkedhet. A három nyaralóházból ból álló, fenntartható üdülőhelyet két holland vezető működteti Irotán, egy csereháti zsákfaluban.

A hely unikuma egy, a nyaralóházakhoz tartozó klórmentes, természetes (bio) úszómedence, ami a maga nemében szintén az első és az egyetlen az országban. A tulajdonosaok figyelemmel kísérik ökológiai lábnyomukat, évente elkészítik és publikálják a karbon-lábnyom elemzésüket.

A World Green Building Council 2030-ra tűzte ki az újépítésű épületek karbonkibocsátásának nullára csökkentését, az Irota Ecolodge ezt már 2016-ban megvalósította.

 

Részletek és regisztráció »

szeptember 23. - Green Talk: A keresztrétegelt fa az új beton?

A holland érdekeltségű Footprint cég megfizethető, energia-semleges otthonokat épít a budapesti régióban azon családok számára, akik törődnek a jövővel.

Az alapító Rudolf Nanne reméli, hogy munkájuk eredményeképpen az építtetők alaposabb információval rendelkeznek az építési alternatívák környezeti és pénzügyi előnyeiről. És ez lehetővé teszi, hogy fenntarthatóbb, reziliensebb városokban éljünk, és fejlődjenek a vidéki közösségek is.

A Green Talkon bemutatják azt az építőanyagot, amely a beton karbonsemleges alternatívája lehet a jövőben. 

A program angol nyelvű, magyar és szlovák szinkrontolmácsolással.

 

További részletek és regisztráció »

szeptember 24. - WELL Building Standard™ Workshop

A mérhető irodai well-being

Félnapos, intenzív workshopunkra várunk minden olyan ingatlan tanácsadót, aki hatékonyabb, optimálisabb, hosszú távon munkaerő megtartó és motiváló munkakörnyezetet szeretne értékesíteni a bérlőknek.

További részletek és regisztráció itt »

Időpont: 2020. szeptember 24., - 2020. szeptember 24.,
Helyszín: országos
Cím: változó

<< Vissza a főoldalra