Established Member of the

HuGBC

A Green Walkon a környezettudatos építés magyar megvalósult példáit ünnepeljük. A rendezvény a Nemzetközi Zöld Építés Hete programjainak központi eleme minden év szeptember utolsó hetén.
 
Idén szeptember 21-25. között 5 napon át közel 20 épületbe hívjuk a szakmai és privát érdeklődőket, hogy a legújabb, leginnovatívabb zöldépületeket bejárhassák. A Green Walk azért unikum, mert az épületek többsége máskor a nagyközönség számára nem látogatható.

Az épület-bejárásokat a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők vezetik, így a résztvevők első kézből juthatnak információkhoz.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert a csoportok létszáma korlátozott. Egy fő maximum 5 helyszínt választhat, hogy minél többen látogatási lehetőséghez jussanak. Kérjük, csak akkor regisztráljon, ha valóban részt tud venni a bejáráson!

 

Regisztráció:

A bejárásokra a programok alatt található jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni. Egy regisztrációval ki tudja választani, hogy mely épületeket szeretné bejárni, így egyszerre többet (max. 5 helyszín) is megjelölhet.

Kattintson ide a regisztrációs űrlap eléréséhez!


Nézze meg a Nemzetközi Zöld Építés Hetének összes programját!

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hete hazai programjainak védnöke

René van Hell
a Holland Királyság nagykövete  

 

Főtámogató                       Támogató

 

Részletes program:

Szeptember 21. hétfő

10:00 - FERRUM Irodaház  Először a Green Walkon!
 Cím: 1139 Budapest Lomb utca 37-39.
Találkoz/ó helye: Irodaház főbejárat / recepció
Túravezető: Pálffy András, Havas Dávid - FITOUT, Szlovák János -ML2S - HuGBC tag
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk:  
Biztonsági előírások: Kérjük maszkot hozzon magával.
Tervező: Gereben Marián Építészek
FITOUT cégcsoport – Pálffy András, Szarka Tímea (belsőépítészet)
Fejlesztő: FITOUT cégcsoport (Lomb Invest Kft.)
Kivitelező: FITOUT cégcsoport
2019. júliusában átadásra került a FITOUT cégcsoport saját beruházásában és generálkivitelezésében megvalósult „A” kategóriás FERRUM Irodaház, amely 100 %-os bérbeadottággal rendelkezik. Az Octogon magazinban megjelent cikk jól bemutatja azt a magas minőségű kivitelezési munkát, amelyet a kiváló építészeti koncepció (Marián és Gereben Építésziroda), egy részletekre kiterjedő belsőépítészeti tervezés (FITOUT saját tervezői csapat, Pálffy András és Szarka Tímea) alapozott meg. A FERRUM Irodaháza korábbi Könnyűipari Alkatrészgyártó és Ellátó Vállalat (KAEV) üzemcsarnokának és kapcsolódó irodaterületeinek újraélesztésével, egy karakteres épületblokk ráépítése abroncsként köti össze a felújításon áteső, szabadon álló épületeket. A FERRUM Irodaház megszerezte a BREEAM In-Use Excellent minősítést is, melynek egyik fő alapja, hogy az irodaház co2 kibocsájtás mentes épület (energiatudatos VRV rendszer biztosítja az épület hűtését / fűtését). A FERRUM másik nagy eredménye a környezettudatosság szempontjából, hogy a meglévő épületek megtartásával, azok felújításával (rengeteg műszaki kihívás elé állítva a FITOUT mérnök csapatát) jött létre a fejlesztés, a teljes bontás helyett. A FERRUM Irodaház tökéletesen bemutatja a FITOUT cégcsoport alábbi mottóját: „Szeretnénk nyomot hagyni magunk után, így szemléletünket és képességeinket saját irodaház fejlesztéseinken keresztül is demonstrálni kívánjuk.”

12:00 - Aereco székház  Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1139 Budapest, Fáy u. 12/A.
Túravezető: Czeilinger Ferenc - Aereco Légtechnika Kft. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max 30 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Biztonsági előírások: Kérjük maszkot hozzon magával.
Tervező: Mondy István - Mondesign Kft.
Fejlesztő: Aereco Légtechnika Kft.
Kivitelező: Térváz Kft.
A fenntarthatóság jegyében épületünket korszerű hőszigetelést biztosító falszerkezettel, tökéletesen záródó nyílászárókkal, megfelelő árnyékolással láttuk el és megújuló energiaforrás segítségével üzemeltetjük. A hatékony megoldások alkalmazása mellett, nem feledkeztünk meg a megfelelő - az épületben dolgozók komfortját biztosító - épületszellőzés kialakításáról sem. Az Aereco irodaház helyiségenként szabályozott szellőzési rendszere tökéletesen alkalmazkodik a pillanatnyi szellőzési igényekhez. Az épület okos érzékelői figyelik a páratartalmat, szén-dioxid szintet, vagy a jelenlétet, így az épületben végzett tevékenységekhez igazodva, automatikusan és észrevétlenül gondoskodnak arról, hogy mindig a szükséges minőségű és mennyiségű friss levegő legyen az épületben. Várjuk Önöket, hogy ismerjék meg irodaházunkat!

 

16:00 - Promenade Gardens 
Cím/ Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 80. (Révész utcai főbejáratnál)
Túravezető: Berecz Dániel - DVM Group (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Csak a közös területeken, kiépült bérleményi területre nem lehet befotózni.
Biztonsági előírások: Kérjük maszkot hozzon magával.
Tervező: Horizon Development Kft.
Kivitelező: DVM (HuGBC tag)

A HuGBC tagja, a DVM Group mutatja be az épületet. Az irodaházat 2018 májusban adták át, 4 tornyon és 5 emeleten át megvalósuló 25000 m2 irodaterülettel. Nevét az épülethez kapcsolódó, részben fedett gyalogos sétányról kapta. A fejlesztés során kiemelt hangsúlyt kapott a megfelelő komfort biztosítása a bérlők számára, és a környezettudatos szemlélet, ennek köszönhetően BREEAM és LEED tanúsítást szerzett az épület. 
Az épületbejárás végén szakvezetés a Daikin bemutatótermében, ahol a lakossági termékválaszték tekinthető meg.

Szeptember 22. kedd

10:00 - evosoft Székház Először a Green Walkon!
Cím: 1117, Budapest, Neumann János u 3.
Találkozó helye: Univerzum Irodaház
Túravezető: Pados Gábor projekt igazgató Wing Zrt. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: Az épületen belül nem szabad fotózni.
Biztonsági előírások: Védősisak és láthatósági mellény (biztosítjuk). Maszkot kérjük hozzon magával.
Tervező: Aspectus Architect Zrt.
Fejlesztő: Wing Zrt. (HuGBC tag)
Kivitelező: KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.
Találkozó az épület előtt. Rövid bemutatkozás, majd az épület legfelső szintjén lévő gépészeti rendszerek megtekintése. Ezt követően az 5. emeleten lévő irodaszint bejárása. Második emeleti szint megtekintése, fotózási lehetőség panoráma teraszról. Végezetül a mínusz 1. szinten az elektromos valamint a mínusz 2. szinten a gépészeti rendszerek megtekintése. A bejárás végén egy rövid beszélgetés, ahol az épülettel kapcsolatos kérdések feltehetők.Szeptember 23. szerda

10:00 - Budapest One
Cím: 1112 Budapest, Vőfély utca
Találkozó helye: Őrmezői buszpályaudvar 8E-108E busz megállójában. 
(Rossz idő esetén a 4-es metró aluljáróban)
Túravezető: Radványi Gábor főépítész, Futureal, HuGBC elnökségi tag, Cifka Fanni - tanácsadó ABUD
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Fotók saját célra készíthetőek, publikálás esetén a tulajdonos hozzájárulása szükséges.
Biztonsági előírások: Maszkot kérjük hozzon magával.
Tervező: Paulinyi Reith & Partners
Fejlesztő: Futureal (HuGBC tag)
Kivitelező: Pedrano Group
Különleges homlokzati kialakítással és egyedi szerkezeti megoldásokkal, 28 509 m2 alapterületen valósul meg a főváros “nyugati kapujának” számító Őrmezőn a Budapest ONE irodapark. A szalagként hullámzó épület szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakították ki, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. Az irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. A Budapest ONE-t energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelték fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll, emellett lehetőség van az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is.
Az épület a BREEAM minősítő rendszerben "very good" eredményt ért el. A minősítés részleteiről az ABUD Mérnökiroda szakembere tart ismertetést.

12:00 - Etele Plaza Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1115 Budapest, Etele út 68. 
M4 Kelenföld vasútállomás, Kelenföldi oldali aluljáró kijárat az Etele téren.
Túravezetők: Radványi Gábor főépítész, Futureal, HuGBC elnökségi tag, Magyari Ábel - tanácsadó ABUD
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Fotók saját célra készíthetőek, publikálás esetén a tulajdonos hozzájárulása szükséges.
Biztonsági előírások: Maszkot kérjük hozzon magával.
Helyszíni biztonsági tájékoztató, lehetőség szerint fémbetétes munkavédelmi cipő, láthatósági mellény és sisak
Tervező: Paulinyi&Partners
Fejlesztő: Futureal
Kivitelező: Pedrano
A most épülő Etele Plaza Magyarország harmadik legnagyobb (55 000 m2-es) bevásárló és szórakoztató központja lesz, amely Újbudán (Kelenföldön), Budapest legnagyobb, jelenleg is fejlesztés alatt álló intermodális közlekedési csomópontjában valósul meg. A kivitelezés alatt álló épület bejárása során lehetőség lesz betekintést nyerni egy bevásárlóközpont fejlesztés kulisszatitkaiba, illetve megismerni egy kereskedelmi épület BREEAM minősítésének kihívásait.
A minősítés részleteiről az ABUD Mérnökiroda szakembere tart ismertetést.

14:00 - Bánáti+Hartvig Építész Iroda új irodája Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1116 Budapest, Fehrérvári út 38.
Túravezető: Bánáti Béla (tulajdonos, építész) és Hartvig Lajos DLA (tulajdonos, építész) - Bánáti és Hartvig Építész Iroda (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk:  Fotók saját célra készíthetőek, publikálás esetén a tulajdonos hozzájárulása szükséges. Személyekről csak hozzájárulásukkal készíthetők felvételek
Biztonsági előírások: Építési terület, látogatás saját felelősségre – megfelelő ruházatban. Sisak viselése ajánlott, de nem kötelező.Maszkot kérjük hozzon magával.
Tervező: Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft. (HuGBC tag)
Fejlesztő: Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft. (HuGBC tag)
Kivitelező: I. ütem (shell and core): Exedra Kivitelező, Tervező Kft.
II.ütem (fit-out):  EB Hungary Invest Kft.
A Bánáti + Hartvig Építész Iroda új irodaépületbe költözik. Az egykori Alba Regia étterem épülete alakul át irodatérré a BH saját tervei alapján. A tervezés során kiemelt figyelem fordult a körkörösség elvére és a redesignra, mely a karbonlábnyom csökkentésére is hatással van: ami megtartható és felhasználható, az visszakerül az épületbe. Olyan irodaépület jön létre, mely nagyban támogatja az ott dolgozók jóllétét. Köszönhető ez annak is, hogy a munkatereket transzparens felületek övezik, aktív kapcsolatot engedve az épületet körülvevő zöld parkkal. A nagy, összefüggő, felxibilis munkaterek bútorozással alakíthatók a mindennapi használatnak megfelelően. A munka mellett a kikapcsolódás is kellő teret kap közösségi zónákkal és relax szobával. AZ épület jelenleg kivitelezés alatt áll.

16:00 - Millenáris-Széllkapu Park Először a Green Walkon!
         Cím / Találkozó helye: Budapest, Margit körút 85-87.
Kis Rókus utca és Margit körút sarkán található bejáratnál
Túravezető: Könözsi Szilvia Építész tervező, 
Majoros Csaba Tájépítész tervező - TSPC Mérnökiroda (HuGBC tag)
Résztvevők száma: 20 fő
Tervező: TSPC Mérnökiroda Kft. (HuGBC tag)
Fejlesztő: Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft.
Kivitelező: Generál kivitelező: WHB és Garage Kft, Parképítés: Parkertech Kft.
A Széllkapu Park a Millenáris Park kiterjesztésével a Margit körútig engedi a természetet a sűrű városi környezetbe. Az új közpark augusztusban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, így a Green Walk programok között egy igazán új és friss, természetközeli sétára van lehetőség.

 

Szeptember 24. csütörtök

14:00 - Irota EcoLodge  Virtuális bejárás!
       Hol: Zoom Webinárium
Túravezető: Lennard de Klerk tulajdonos, Irota EcoLodge (HuGBC tag)
Miközben a világon és különösen Európában egyre népszerűbb a környezettudatosság, talán meglepő, hogy Magyarország a mai napig csak egyetlen klímasemleges szálláshellyel büszkélkedhet. Az Irota EcoLodge célja követendő példát mutatni a hazai vendéglátóipar, a befektetők és maguk a vendégek számára is arra vonatkozóan, hogy a luxus és a fenntartható életmód remekül megférnek egymás mellett.
A bejárás 14-15.30-ig Zoom Webinárium formájában.
 

16:00 - BudaPart GATE irodaház  Először a Green Walkon!
       Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest, Dombóvári út 27.
Túravezető: Gyöngyösi Zsolt (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk:  
Biztonsági előírások: Maszkot kérjük hozzon magával.
Tervező: Stúdió’100 Építészeti Kft.
Fejlesztő: Property Market Ingatlanfejlesztő Kft.
Kivitelező: Market Építő Zrt.
A BudaPart GATE irodaház Budapest legújabb városnegyedének első irodaépülete, ami az Év irodája versenyen elnyerte az „Év Tervezett Kereskedelmi Projektje 2019” díjat, idén pedig LEED GOLD minősítésben is részersült. A 2020 februárjában átadott épületben számos innovatív és környezetbarát megoldás található, mint például az energiahatékony gépészeti rendszerek, a magas energiahatékonyságú homlokzati szerkezet, vagy a víztakarékos öntözés és berendezések. Az újgenerációs irodaháznak remek a lokációja, ahonnan pazar a kilátás a Lágymányosi-öbölre, a nagy területű zöld belső udvar pedig még erőteljesebben hozzájárul a well-being megteremtéséhez.
Az Alukönigstahl szakembere ismerteti a beépített üvegszerkezeteket.
A beléptetéshez le kell adni a résztvevők személyi igazolvány számát - kérjük regisztrációkor a telefonszám mezőben megadni!

Szeptember 25. péntek

10:00 - Balance Hall  Először a Green Walkon!

Cím: 1139 Budapest, Váci út 99.
Találkozó helye: 1139 Budapest, Lomb utca 32.

Túravezető: Gergely Ferenc - senior project manager CPI, Péteri Olga - tanácsadó ABUD
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: Fotózás csak magán célra lehetséges.
Biztonsági előírások: Maszk viselése.
Tervező: Marian Balázs
Fejlesztő: BC 99 Office Park Kft.
Kivitelező: Fitout Zrt.
A Balance Hall irodaház az ipartörténeti jelentőségű Balance Office Park legújabb épülete, amely a tradíciók tisztelete mellett a legújabb környezettudatos elvárásoknak megfelelően került megvalósításra. Az épület BREEAM Very Good minősítéssel rendelkezik. A kötelezően elvárható elemeken túl megvalósítottuk az épületben a Conscious Building rendszert. A Conscious Building rendszer CPI Hungary Kft. saját fejlesztésű rendszere, amelyet a még hatékonyabb energia felhasználás érdekében hozott létre és folyamatosan fejleszt.
 
A Daikin Hungary képviselője bemutatja az épületben működő  hűtő-, fűtő és szellőztető gépészeti rendszereket, melyek hozzájárulnak a fenntartható üzemeltetéshez.

12:00 - Agora Budapest Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye:  1133 Budapest, Váci út 116-118. Agora központi tér
Túravezető: Fábián Péter, Véglesi Gergely HB Reavis (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Fényképezni csak közös területen szabad, a Tower 2 lobbiban történő fotózáskor a kamerák nem szerepelhetnek a képeken
Biztonsági előírások: Maszkot kérjük hozzon magával.
Tervező: Make Architects, Finta Studio
Fejlesztő: HB Reavis (HuGBC tag)
Kivitelező: HB Reavis (HuGBC tag)
A Váci úti irodafolyosó szívében található Agora Budapest egy modern városközpont, amely a végleges befejezése után 15 teniszpályányi zöldfelülettel és tágas közösségi terekkel gazdagítja és teszi még élhetőbbé a fővárost. A projekt megvalósítója a HB Reavis nemzetközi munkakörnyezet-fejlesztő vállalat az Agora Budapest tervezése és építése során arra fókuszált, hogy a komplexum egyszerre szolgálhassa ki az üzleti vállalkozások és a helyi közösségek igényeit. Ennek eredményeként a születőben lévő új városrészben az emberek az Agora Budapest nyújtotta emberközpontú, kellemes környezetben dolgozhatnak és tölthetik el a szabadidejüket is. A városléptékű fejlesztés az ország első kereskedelmi projektjeként érdemelte ki a BREEAM Communities Interim minősítést. A fejlesztés első két épülete emellett elnyerte a BREEAM New Construction előminősítést is.
 
A bejárás során az Alukönigstahl szakembere ismerteti a beépített üvegszerkezeteket.
 


14:00 - 15 lakásos szegedi passzív társasház Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye:  Szeged, Batthyány utca 8 épület előtt
Túravezető: Abou Abdo Tamás DLA (HuGBC tag)
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: 
Biztonsági előírások: Maszkot kérjük hozzon magával.
Tervező: Abou Abdo Tamás DLA (HuGBC tag)
Fejlesztő: 3A Invest
Kivitelező: Abou Abdo Roland
Az épület a szokványos épületenergetikai és fenntarthatósági igényekhez képest emelt színvonala már a megrendelővel folytatott egyeztetés során a korai tervfázisban célként került megfogalmazásra. A fentarthatósági célok kitűzése nem marketing eszközként hanem elsődlegesen értékállósági szempontból volt fontos megfontolás. A passzívház standardnak való megfelelés eszközein kívül számos további emelt szintű követelmény került megfogalmazásra mint például tűzvédelmi, akusztikai, újrahasznosíthatósági, tartóssági és esztétikai szempontok a komfort követelményeken túl, melyek az épületbejárás során ismertetésre kerülnek. 
Az épületlátogatás a Csongrád Megyei Építész Kamara és a HuGBC közös rendezvénye. Továbbképzési kreditpont kérhető.

 

 

Regisztráció


Válasszon helyszínt! (kötelező mező)

A helyszínek neveire kattintva megtekintheti a részletes információkat.


Ön szakmai érdeklődő vagy magánszemély? (kötelező mező)

szakmai érdeklődő: építész
szakmai érdeklődő: mérnök
szakmai érdeklődő: ingatlan szakember
szakmai érdeklődő: építőipari szakember
más szakmai érdeklődő
magánszemély érdeklődő

Résztvevői adatok (kötelező mezők)


Adatkezelési hozzájárulás (kötelező mező)

Kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a HuGBC az általam megadott személyes adataimat kapcsolattartáshoz felhasználja.
Az adatkezelési szabályzatban foglaltakat elfogadom, és nyilatkozom, hogy az itt megadott adatokat a HuGBC adatbázisában eltárolhatom.
Kifejezetten hozzájárulok, hogy a HuGBC a jövőben rendezvényekkel, képzésekkel kapcsolatos információkkal megkeressen.

<< Vissza a főoldalra