Established Member of the

HuGBC

A sorozatban beszélni fogunk a jó levegőminőség és az egészséges ivóvíz biztosításáról, a szükséges takarítási megoldásokról, a korszerű ergonómiáról és a mentális egészségről is. Tartson velünk, hogy Ön is egészséges épületben tanulhasson, élhessen, dolgozhasson. 

"Minden épület hatással van az egészségünkre."

Az épületet-tervezők, építők és üzemeltetők mindannyian egészségügyi dolgozók, hiszen munkájuk eredménye kihat az épületfelhasználók rövid és hosszútávú egészségére - vallja Boris Lushniak AIA építész, akitől a fenti idézet is származik.

Ezért fontos, hogy az egészség fogalma részévé váljon az épületek tervezésének és üzemeltetésének. Jó lenne, ha az "egész-ségre" nem úgy tekintenénk, hogy ha elromlik, akkor meg kell javítani, hanem eleve olyan lenne az épített környezet, ami egészségesen tart. Egy épület, amiben nap mint nap dolgozunk, észrevétlenül hat arra, hogy milyen levegőminőségben töltjük az időnk, mit és mennyit iszunk, mennyit mozgunk és hogyan érezzük magunkat. Jó tervezéssel csökkenthetők a magyarországi legnagyobb egészségügyi rizikófaktorok, mint az elhízás, a mozgásszegény életmód, a stresszel kapcsolatos fizikai és megbetegedések és a fertőző betegségek.

A HuGBC már 2019-ben olyan kiemelten fontosnak tartotta az egészséges épületek tervezésének, építésének és üzemeltetésének támogatását, hogy e célból munkacsoportot is szervezett. A koronavírus-járvány miatt sok épület csak részben, vagy egyáltalán nem üzemel, pedig az épületeket jellemzően folyamatos használatra tervezik. A WELL munkacsoport felismerte, hogy a részleges vagy szakaszos üzemelés egészségügyi kockázatot jelent az épületben dolgozó emberek számára.

Kiemelt témáink lesznek:

  • Mik az üzemeltető kötelező és ajánlott teendői üres épületekben? 
  • A járvány miatt részlegesen használt épületekben növelni vagy csökkenteni érdemes a légcserét?
  • Hogyan csökkenthetjük a pangó víz miatti egészségügyi kockázatokat?
  • Milyen takarítási irányelveket alkalmazzunk újranyitás előtt?
  • Hogyan segítsük a munkavállalót alkalmazkodni az új kihívásokhoz? Otthon és a munkahelyen. 
  • Hogyan lehetünk felkészültebbek egy esetleges újabb járvány esetén?

 

A webinárium-sorozat házigazdái a WELL munkacsoport tagjai, a WELL Building Standard magyarországi tanácsadói a tervezés, minősítés, kivitelezés és ingatlantanácsadás területén. Különösen örülünk, hogy az első előadás vendége Joseph Marfi (USA) LEED Fellow, WELL AP & WELL Faculty, GGP lesz, aki nemzetközi szinten jártas a fenntartható és egészséges épületek területén. A további vendégelőadók széles spektrumában vegyészmérnök, épületgépész tervező, FM szakemberek, ergonómus, pszichológus is lesz.

A WELL Building Standard épületminősítés az embert helyezi a középpontba. A WELL egy olyan keretrendszert biztosít, aminek 7+3 témakörében eleve szerepelt a jó minőségű szűrt levegő, a megfelelő takarítási irányelv, a szükséges védőoltások és a vészhelyzeti készültség. A sztenderd előnye, hogy az új megoldások könnyen beilleszthetők a már meglévő rendszerbe. A WELL nemzetközi központja, az IWBI több mint 200 nemzetközi szakértővel dolgozik jelenleg azon, hogy az épületeket rezílienssé és fertőző betegségeknek ellenállóvá tegye. 

Tesztelhetők az épületek? Igen, a WELL épületek kiemelkedő minőségét független minősítő szervezetek garantálják.

Nézze meg az egyes alkalmak programjait és regisztráljon!

 
 
A webináriumok max. létszáma 300 fő.

 

<< Vissza a főoldalra