Established Member of the

HuGBC

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hetén, szeptember 26-október 1. között 6 napon át 20 létesítménybe juthatnak be az érdeklődők, többek között a nagyközönség előtt máskor elzárt épületekbe is.

A Green Walkon a környezettudatos építés magyar megvalósult példáit ünnepeljük. Az épületeket a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők mutatják be a látogatóknak, így a résztvevők első kézből juthatnak érdekes információkhoz.

Idén a 20 épület közül 8 új projekt csatlakozik a programhoz: a Váci Corner Offices, a XIII. kerületi passzívház Meséskert Óvoda, a CEU frissen elkészült épülete, a Roosevelt Irodaház, a Spar üzlet a MOM parkban, a szentendrei ÉMI és REC irodaház, valamint a paksi Forráspont Energiaház.

Kattints és nyerj! fotópályázat részletei

Regisztráció:

Az épületlátogatások regisztrációhoz kötöttek, a férőhelyek száma korlátozott. A részvétel ingyenes.

MÉK továbbképzési pontérték: 1 pont/épület

Kamarai pontok igénylése esetén 1.800 Ft/fő/épületlátogatás adminisztrációs díj fizetendő. A regisztrációt az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. végzi.

Amennyiben nem tart igényt kreditpont igazolásra, elegendő ha e-mailt küld az epitesztovabbkepzo@chello.hu címre, amelyben a következő személyes adatokat megadja: név, cím, telefonszám, mely programokon kíván résztvenni.

A Zöld Építés Hete programjainak főtámogatója:

   

 

Részletes program:

Szeptember 26. hétfő

09:00 - Kinnarps iroda
 Cím / Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 92.
Túravezető: Sebestyén Diána, Business Development Manager, Kinnarps Hungary Kft.
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Ha Green Walk, akkor Kinnarps, ha Kinnarps, akkor irodabútor. De vajon tudja-e, hogy a Kinnarps House volt az első intelligens irodaház Budapesten? 
A Kinnarps csapata folyamatosan dolgozik az optimális irodai működést biztosító munkakörnyezet létrehozásán. Ennek egyik nagyon fontos eleme az Önök által már bizonyára ismert Next Office TM tevékenység alapú munkavégzés koncepciója, mely ötvözi a kreativitást, a technológiai és a környezeti tényezőket. A Kinnarps irodaház (Kinnarps House) létrehozásával mindezt kiterjesztettük, így létrehozva a Total Office Koncepciót. A tervezéstől a kivitelezésen és bútorozáson át, egészen az üzemeltetésig nyújtunk optimális megoldásokat, melyeket most Ön is megtapasztalhat.

Nyerjen ötleteket és inspirációt a Kinnarps-tól!
Regisztráció erre a programra itt >>
11:00 - Nordic Light Offices
 Cím / Találkozó helye: 1133 Budapest, Süllő utca 6.
Túravezetők: Schmidt András, Király Márton
Résztvevők száma: max 15 fő
Fotózási információk:  a helyszínen egyeztetve lehet majd fotózni
Tervező: Mérték Építészeti Stúdió Kft.
Fejlesztő: SKANSKA
A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. a Nordic Light komplexumot a zöldépítési elvekkel összhangban álló, „A” kategóriás irodaépületként álmodta
meg. A Nordic Light a tervek szerint összesen 26.200 négyzetméter irodaterületet kínál, és építése két fázisban történik. A nyolcemeletes
irodaépület a legmodernebb fenntartható megoldásokat vonultatja fel, optimális minőségű belső környezetet és kiemelkedő költséghatékonyságot biztosít. A fejlesztés LEED Gold előtanúsítvánnyal rendelkezik.
 
Az előadőadás  során olyan, főleg műszaki megoldásokat szeretnének bemutatni, amelyek egyben biztonságosak, praktikusak, és növelik, növelhetik a hatékonyságot. Szeretnék a tapasztalataikat megosztani és rávilágítani arra, hogy sok kiemelt veszély könnyebben leküzdhető, mint azt eddig gondolták.
 
Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Krasz Antal, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.
Regisztráció erre a programra itt >>
13:00 - Vision Tower/Provident iroda
 
Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Váci út 31. 
Túravezetők: Radványi Gábor, okl. építészmérnök, Futureal, HuGBC alelnök, Gunther Zsolt, okl. építészmérnök, 3h építésziroda
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk:  bérlői területeken nem megengedett a fotózás
Tervező: 3h Építésziroda
Fejlesztő: Futureal
A prémiumkategóriás irodaépület Budapest központjának egyik legnépszerűbb üzleti negyedében, a Váci úti korridoron található. A területre a 3h tervezői háromszögletű, legyezőforma épületet álmodtak, amely amellett, hogy minden irányból kitűnik a környezetéből, remekül hangsúlyozza a forgalmas csomópont dinamikáját is. Ugyan a három különböző magasságú torony homlokzatában valamelyest eltér egymástól, a tetőkert, a kereskedelmi egységek, a különböző zöld építészeti megoldások, az igencsak ergonomikus és praktikus belső elrendezés, valamint a tároló- és parkolóhelyek tekintetében teljes az összhang. Az ultramodern építészeti jegyeket felvonultató, "A" osztályú irodaépületet emellett négycsöves légkondicionálás, emelt padló és álmennyezet, nyitható ablakok, BREEAM tanúsító rendszer szerinti "kiváló" minősítés, magas biztonsági szint, továbbá intelligens épületvezérlési rendszer jellemzi.
Regisztráció erre a programra itt >>
15:00 - Green House irodaház
Cím/ Találkozó helye: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.
Túravezetők: Gyenes László, Site Manager, Menyhárt Mihály, Medgyes Attila, Thermo Control FM Kft., Wildanger Ákos Senior Ingatlankezelő, Diófa Ingatlankezelő Kft, a ZÉOSZ-tól pedig Kovács Andrea mutatja be a zöldfalat
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: bérlői területeken nem megengedett a fotózás
Tervező: DPI design
Fejlesztő: Skanska
A  LEED minősítéssel rendelkező irodaépület megközelíthetősége kiváló és mégis egy kissé távolabb helyezkedik a „nyüzsgő” váci úti irodafolyosótól. A nagy fesztávú áthidaló gerendáknak köszönhetően a belső irodaterületek flexibilisen alakíthatóak. A világítás energiafogyasztása fele az átlag épületeknek. Az épület kimagasló energiahatékonyságról tett tanúbizonyságot még a nyári kánikulában is. Példamutató a szürkevíz-használat szempontjából is.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 27. kedd

10:00 - Organica Technológia, Dél-Pesti Szennyvíztisztító
 Cím / Találkozó helye:  1238 Budapest, Meddőhányó utca 1., FcsM Dél-pesti Szennyvíztisztító telep bejárata
Túravezetők: Csillik Barbara, Csuka Balázs
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: az üvegházat kívülről, illetve belülről korlátlanul lehet fotózni, a telep többi részét azonban nem
Tervező: Organica / Veolia
Fejlesztő: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
Budapest szennyvizét jelenleg 3 szennyvíztelep tisztítja (Észak-Pest, Csepel és Dél-Pest). A Dél-pesti Szennyvíztelep a 60-as években épült hagyományos eleveniszapos eljárással. A város növekedésével és a telep fejlesztésével egyre nagyobb hatásfokot kellett biztosítani a biológai medencékben, annak érdekében, hogy a hatóságilag előírt határértékeknek megfelelő minőségű víz kerüljön a Kis-Dunába. A szennyvíztelepen egy biogázüzem is működik, amely a nagyáruházakból fogadja a lejárt szavatosságú élelmiszereket. A berendezés ezekből a hulladékokból rothasztás útján állít elő biogázt. A rothasztás során keletkező csurgalékvizet szintén a biológiai medencék tisztítják; ez további kihívást jelent a technológia számára. Az Organica 2011-ben nyerte el a pályázatot a telep átalakítására. A fix filmes eljárásnak köszönhetően a meglévő medencékben a hatásfokot jelentős mértékben növelni tudták, ezzel biztosítva az elfolyó víz folyamatos megfelelő minőségét.
Regisztráció erre a programra itt >>
13:00 - Váci Corner Offices
Cím/ Találkozó helye:1138 Budapest, Váci út 144-150., Váci Corner Offices, lobbi
Túravezető: Kigyóssy Örs – Acquisition and Development Manager/HB Reavis, Erdélyi Gábor - Asset Manager/Zeus Capital Management, Gárdonyi Lóránd – Property Manager/Cushman & Wakefield 
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: a helyszínen egyeztetve lehet majd fotózni
A Váci Corner Offices a HB Reavis Csoport első magyarországi beruházása, mely Budapest legnépszerűbb irodafolyosóján, a Váci úton helyezkedik el.  A 9 szintes épület kiváló minőségben, minőségi anyagok felhasználásával épült, és 8 szinten kínál A kategóriájú, modern irodaterületeket, a bérlők igényeihez mérten kialakítva.
 
Az épületet a BREEAM minősítés követelményeinek megfelelően álmodták meg. A bérlők környezetbarát megoldások széles körét élvezhetik, az épület kialakítása biztosítja a zéró karbon-kibocsátást, az esővíz összegyűjtését és újrahasznosítását, az elektromos autótöltő állomások elérhetőségét, emellett összesen 9 korszerű, LED világítású, a fékezési energiát visszanyerő lift szolgálja ki őket. A nyitható és nagy felületű ablakok minden irodában biztosítják megfelelő mennyiségű természetes fény bejutását. 
 
A fenntartható gondolkodás az épület falain kívül is folytatódik, az épület előtt modern köztér és metrómegálló, valamint megújult közvilágítás biztosítja a gyalogosok kényelmét. A mikrokörnyezet megújítását a vállalat több mint 50 fa ültetésével is támogatta, melyek az irodaház parkosított kertjét és a környező utcákat díszítik.
 
Regisztráció erre a programra itt >>
16:00 - Meséskert Óvoda (passzívház)
Cím/ Találkozó helye: 1134 Budapest, Kassák Lajos u.17.
Túravezető: Pólus Károly, okl. építészmérnök, HuGBC tag
Résztvevők száma: min. 10 - max. 20 fő
Fotózási információk: szabadon fotózható 
A bejárás során a tervezők bemutatják a  XIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala beruházásában megvalósult 16 csoportos passzívház óvodát, mely több szempontból is egyedülálló:

Példamutató beruházói szemléletet tükröz.
A XIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a 100 lakásos minősített passzívház megvalósításával példaértékű beruházást hozott létre a szociális lakásépítés területén. Ennek az előremutató szemléletnek a következő elemeként valósult meg a 16 csoportos passzívház óvoda Magyarországon az első "Darmstadt Passivhaus Institut" által minősített ilyen volumenű középület.

Kiemelkedő komfortot biztosít.
Az óvoda passzívházként történő megvalósításának célja a környezetvédelem és energiahatékonyság, ugyanakkor a hővisszanyerős szellőzés, a mennyezetfűtés és -hűtés, a külső árnyékolók alkalmazása a gyermekek és az itt dolgozók magas szintű komfortját biztosítja.

Funkcionális ugyanakkor innovatív építészeti megoldásokat alkalmaz.
A passzívház-tervezés bonyolult kritériumrendszere nem akadálya a kortárs építészeti formanyelv érvényesülésének, melynek alapja a racionalitás és funkcionalitás. Ezt jól tükrözi az épület alaprajzi struktúrája és belső térkapcsolatai, a homlokzatok nyílásrendszere, a belső terű közlekedők felülről történő természetes megvilágítása és a fedett-nyitott tetőn elhelyezett játszókert is.

Hasznos eszköz lehet a környezettudatos nevelésben.
Az óvoda mint a gyermekek öntudatra ébredésének első közösségi helye, talán a legalkalmasabb hely a környezettudatos nevelés első magjainak elhintésére. Az épület és a jól kialakított nevelési program eszköz lehet az itt nevelkedő gyermekek és szüleik gondolkodásának formálásában.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 28. szerda

        09:00 - CEU Campus Redevelopment Project
Cím / Találkozó helye: Budapest V. ker. Nádor u. 15.
Túravezető: Zofia Pazitna, Project Officer, Campus Redevelopment
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk: szabadon fotózható
A Közép-európai Egyetem (CEU) Campus Redevelopment úttörő projektje a kontinens egyik első BREEAM minősítést szerzett felsőoktatási épületegyüttese. A koncepció megalkotásától a kivitelezésig, valamint az üzemeltetésben is fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és a környezettudatosság elve. A Közép-európai Egyetem (CEU) öt belvárosi épületének integrált modernizációs projektének első fázisa. A fejlesztésben a környezettudatos megoldások kiemelt szempontok voltak. „Very Good” BREEAM minősítési fokozat.
Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Héjj Tamás, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.
Regisztráció erre a programra itt >>
11:00 - Roosevelt 7/8 irodaház
 Cím / Találkozó helye: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8., Roosevelt 7/8 (bal) aula
Túravezető: Noéh Gábor, White Star Real Estate, HuGBC tag
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk:  bérlői területeken nem megengedett a fotózás
Lehetséges az 50%-os energia megtakarítás?
 
Lehetséges! A 2014-ben megvalósult és 2015-be már kimagasló eredményeket hozó energiahatékonysági beruházás bemutatása.
A látogatás célja nem annyira az épület bejárása, mint inkább a megtakarítás mögött működő technológia bemutatása.
 
Elsősorban energetikai és üzemeltetési területen dolgozó kollégáknak javasoljuk, de mindenkit szívesen látunk.
 
Regisztráció erre a programra itt >>
13:00 - REsidence irodaház
 
Cím / Találkozó helye: 1027 Budapest, Ganz utca 16. Residence 2. Irodaház lobby/kávézó
Túravezetők: Major Krisztina / Márta Julianna RE Project Development Kft. és Tompa Balázs,Dentsu Aegis Network Hungary kreatív igazgató 
Résztvevők száma:  min. 3 fő max. 15 fő
Fotózási információk:  irodaterületeken bizalmas dokumentáció nem fotózható
Tervező: Platinium Group Kft.
Fejlesztő: RE Project Development Kft.
Major Krisztina, a RE Project Development Kft. értékesítési vezetője röviden bemutatja a fejlesztőt és az épületet. Márta Julianna cégvezető ismerteti a telek kiválasztásának, a funkció meghatározásának, és az építészeti tervezési munka kiadásának történetét. Idén lehetőség lesz megtekinteni, a 2014-ben az Év Irodája díjat elnyerő Dentsu Aegis Network Hungary kreatív ügynökség majdnem 1700 négyzetméteres irodáját is Tompa Balázs kreatív igazgató vezetésével. A séta során az épületet körülölelő zöld kerttel és belsőépítészeti érdekességekkel is megismerkedhetnek a résztvevők.
Regisztráció erre a programra itt >>
15:00 - SPAR üzlet - MOM Park - ELMARAD
Cím/ Találkozó helye: Budapest, Alkotás u. 53, 1123 Magyarország, SPAR bejárata
Túravezető: Jean Mehrmann
Résztvevők száma: max. 10 fő
Fotózási információk:  A fotózás tilos
Full LED megoldás - koncepció bemutatása, tárlatvezetés
Az újonnan fejlesztett LED lámpatestek nemcsak hatékonyan és káros sugárzás nélkül világítják meg az eladásra kínált élelmiszert, árut, hanem megfelelő hangulatot is kölcsönöznek a helynek, segítik a tájékozódást, s nem utolsósorban kevés energiát fogyasztanak, hosszú élettartam és minimális karbantartási igény mellett.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 29. csütörtök

10:00 - Dorottya Udvar
Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146.
Találkozó helye: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146., Dorottya Udvar C recepció
Túravezető: Szebenyi Miklós, JLL, HuGBC tag
Résztvevők száma: min. 10 fő max. 25 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: KÖZTI
Fejlesztő: AP Sundance Kft.
A Dorottya Udvar eredetileg katonai egyenruha gyár volt, 1910-ben épült. Az ingatlant - számos funkcióváltást követően - 2002-ben irodaházzá építették át, amely hatalmas alapterületével, nagy belmagasságával és óriási ablakaival vált különlegessé az irodaházak között. Az épület 2002-ben elnyerte a „Legjobb irodaház Budapesten” díjat és 2003-ban az elsők között szerepelt a „Prix d’excellence - A világ legjobb irodaháza” pályázaton. A bejáráson a Dorottya udvar legfrissebb elismeréséről, a „BREEAM inuse International/Excellent” minősítésről is lesz szó.
Regisztráció erre a programra itt >>
14:00 - ÉMI irodaház 
Cím / Találkozó helye2000 Szentendre, Dózsa György út 26., ÉMI Szentendrei Ipari Park bejárata
Túravezető: Frey Lajos
Résztvevők száma: max.25 fő
Fotózási információk: -
Az ÉMI Nonprofit Kft. több elemű innovációs koncepció tervet dolgozott ki az ÉMI Szentendrei Ipari Park fejlesztésére, amely a hazai energiatudatos építészet fejlődésének megalapozója lehet. A fejlesztés első ütemében valósult meg a 2013. évben átadott új központi irodaépület, amely különböző ökológikus és energiatudatos épületgépészeti- és építészeti megoldásokat tartalmaz. A beruházás keretében aktív és passzív szoláris rendszerek mellett az ipari park energiaellátását biztosítani hivatott szennyvízre telepített hőszivattyús rendszer létesült, kapcsolt energiaellátást biztosító gázmotorral kiegészítve.
Regisztráció erre a programra itt >>
                                16:00 - REC irodaház (Zero Emission Conference Centre) - ELMARAD
Cím / Találkozó helye2000 Szentendre, Ady E. u. 9-11.
Túravezetők: Erdélyi Zoltán, Puppán György
Résztvevők száma: max. 41 fő
Fotózási információk: - 
Üzemeltetési tapasztalatok? Megújuló energiák és energiahatékony berendezések?
 
Csatlakozzon a Közép-és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) szentendrei központjában található konferenciaközpont Green Walk túrájához és tudjon meg részleteket a 2008 nyara óta üzemelő épületről.
 
A rekonstrukció során – a régi épület tartószerkezeteit megőrizve – új héjazat és megerősített hőszigetelés készült az energiahatékonyság maximalizálásának céljából. Az épület hűtését és fűtését 12 szondán keresztül hőszivattyúk biztosítják, míg az elektromos energiát fix napelemek szolgáltatják. Aktív időszakokban az épület a külső elektromos hálózatból is felvesz energiát, de az ezen időszakokon kívül a napelemekkel megtermelt többlet energia a hálózatba visszakerül – tehát ilyenkor mini erőműként működik az épület.
 
Az épület belső világítása, a nyílászáró rendszerek kialakítása is az energiatakarékosság jegyében került átalakításra. A korábbi vakító ablakfelületek helyett új, ügynevezett világító polcok készültek, melyek a külső fényt nem az ablakokon keresztül, hanem a plafonra vetítve juttatja be az épületbe.
 
Az úttörő technikai megoldások biztosítják a Központ energiaellátását és felhasználását, melyek összességében a zéró széndioxid kibocsátást azaz a fosszilis energiák felhasználásának nullára csökkentését célozzák meg.
 
Az épület koncepció tervei Olaszországban készültek az Architetture Sostenibili csapata által, a kiviteli terveket a hazai Kima Studió készítette.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 30. péntek

10:00 - Eiffel Palace
Cím/ találkozó helye: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. 
Túravezető: Hornok Edina, fenntarthatósági vezető, DVM group, HuGBC tag
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Csak a földszinti közös területen engedélyezett a fotózás
Tervező: építész: Gelesz és Lenzsér Kft., generál: DVM Design Kft.
Fejlesztő: Horizon Development
Az 1893-ban épült palota homlokzatát az eredeti formájában újították fel, míg a régi épület többi része lebontásra került, és a helyére egy korszerű, 7 szintes irodaház és 5 szintes mélygarázs épült. Az acél és öntöttvas szerkezetek a belső udvarban kiszerelés után teljes felújításon estek át, és régi fényükben kerültek vissza a helyükre az építkezés során, valamint az elegáns fő lépcsőház is megmaradt. Az újjászülető épületben számos környezettudatos megoldás található, így nem véletlen, hogy hazánkban elsőként mind a LEED, mind a BREEAM tanúsítványt megszerezte.
Regisztráció erre a programra itt >>
12:00 -  Corvin IV.
Cím / Találkozó helye: 1082 Budapest, Corvin Sétány, Futó utca- Práter utca sarok, Futó utca 31-33.
Túravezető: Radványi Gábor, okl. építészmérnök, Futureal, HuGBC alelnök, Moksony István, BREEAM minősítésről ad tájékoztatást
Résztvevők száma: min.10, max. 40 fő
Fotózási információk:  fotózni az épület egész területén tilos
Tervező: Zoboki-Demeter & Társaik Építésziroda
Fejlesztő: Futureal
A ház különleges technológiai elvárásokat teljesít az A-kategóriás irodaházakon belül is; kiemelkedően magas elektromos kapacitással, kiépített kettős betáppal, ergonomikus, előválasztóval ellátott lift rendszerrel és BREEAM-tanúsítvánnyal. A parkolási igényeket a mélygarázson kívül külön a Nokia számára épülő parkolóház biztosítja, az éttermek az épület földszintjén találhatók majd. Az új épület nem csupán az itt dolgozók munkakörnyezetéül szolgál majd, a földszinti nyitott terek a sétány gyalogosforgalma számára is átjárhatók lesznek, így az irodaház tökéletesen integrálódik a városi szövetbe. A sétányt lezáró új irodakomplexummal egyidejűleg jövőre elkészül az odavezető parkosított sétányszakasz is, Andor Anikó tájépítész tervei alapján. Ezáltal megvalósul a tervasztalon 15 évvel ezelőtt megálmodott 800 méter hosszú gyalogos kapcsolat a József körút és a Szigony utca között. 
Regisztráció erre a programra itt >>
14:00 - Groupama Aréna 
 Cím/ Találkozó helye: 1091 Budapest, Üllői út 192. Groupama Aréna Főbejárat
Túravezetők: Mitus Tamás, Kobra István
Résztvevők száma: max. 50 fő
Fotózási információk:  A sky box-okat kívülről és belülről fotózni tilos, filmezni csak külön engedéllyel lehet
Tervező: S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft.
Fejlesztő: Lagardère Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. 
2014. augusztus 10-én adták át a Groupama Arénát, amely már az első évében megnyerte a patinás Stadium Business Awards legjobb új helyszíne díjat. A Stadion a legkorszerűbb igényeknek és legváltozatosabb elvárásoknak megfelelően készült, amelyek közül az energiahatékonyság sem maradhat ki: az épületre a BREEAM Good minősítést tűzték ki célul.
 
Rendelkezik automatikus üzemeltetésű pályafűtési rendszerrel, Stadium Vision rendszerrel egybekötött modern eredményjelzőkkel. Az épületben a legmodernebb informatikai rendszert építették ki, 1300 végponttal üzemelő belsős hálózati LAN szolgáltatás és az egész stadionban ingyenesen elérhető Wifi hálózat biztosítja az üzembiztos online adatcserét. A modern kor meccsei számtalan informatikai eszközt igényelnek a mérkőzések elemzése, a játék tisztasága, a valós idejű, tökéletes minőségű közvetítések, a szurkolók kényelmes közlekedése, biztonsága és gyors kiszolgálása érdekében.
 
A stadiont környezetbarát szellemben tervezték, fotovoltaikus mobil lámpasor napoztatja a gyepszőnyeget, napkollektorok állítanak elő melegvizet, a stadion hasznosítja a keletkező szürkevizet, és a működés során fokozott figyelmet fordítanak a szelektív szemétgyűjtésre. A régi stadion szerkezetét megtartották, és a berendezés némely elemét más funkcióban ugyan, de újra fel tudták használni.
Regisztráció erre a programra itt >>
16:00 - Az Andrássy úti paloták metamorfózisa
Cím / Találkozó helye: Budapest VI., Andrássy út 3.
Túravezetők: Nagy Csaba és Pólus Károly okl. építészmérnökök, HuGBC tagok
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  A fotózás tilos!
Az ingatlannal kapcsolatosan sajtóanyagot nyilvánosságra hozni csak az építtető előzetes engedélyével lehet!
A bejárás az átalakítás előtt álló Andrássy út 3., volt Saxlehner palotából indul, majd az elkészült Hotel Moments Andrássy út 8. szám alatti épületének megtekintésével ér véget.
Regisztráció erre a programra itt >>

Október 1. szombat

Vidéki helyszínek:

10:00 - Paks, Forráspont energiaház - ELMARAD
 Cím: 7030, Paks, Neumann János utca, (GPS koordináták: 46.611718, 18.837545)
Túravezetők: Vidákovics Sámuel
Résztvevők száma: max. 40 fő
Fotózási információk: szabadon fotózható
Építész: Ifj. Kistelegdi István
Az Aktív Energia Egyesület egy Pakson megvalósuló passzívház technológiákat meghaladó építészeti és épületgépészeti megoldásokat felmutató központ építését és ezen megoldások népszerűsítését tűzte ki célul, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos és energia-hatékony életmódra és fenntartható életminőségre.
 
Az Energiaház bemutató központ épülete tökéletesen tudja szemléltetni a megújuló energiák korszerű használatát. Az Energiaház önmagában egy kiállító tér, hiszen az építkezésnél használt anyagok és megoldások mellett a teljes gépészeti technológia látható.

Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Tornóczky Mónika, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.

Regisztráció erre a programra itt >>
14:00 - Autonóm szalmaház, Penc
 Cím: Penc
Találkozó helye: Csak a regisztálóknak küldjük el ezt az információt. 
Túravezető: Kelemen Béla, tulajdonos
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 20 fő
Fotózási információk:  fotózni csak saját, személyes felhasználásra lehet
Biztonsági előírások: Időjárásnak megfelelő könnyű terepi öltözet ajánlott. Kullancsok is lehetnek.
Különleges kérések: Nagyobb esőzések után a ház nehezen megközelíthető. Ezt időben jelezni fogjuk.
Tervező: Ertsey Attila
Fejlesztő: Kelemen Béla
Élet rezsi nélkül – a penci autonóm ház bemutatása a gyakorlatban. A program része a szelíd technológiák bemutatása az elkészült épületen: fa, szalma, agyag használata, földtégla-préselés, tapasztás. Megismerhetjük továbbá az autonóm technikákat, azaz a napelemes szigetüzemű elektromos ellátást, az energiatárolás módjait, az egyedi vízellátást, az Országh József-féle teljes esővíz rendszer és szürke-víz kezelést, valamint a masinát: sütés-főzést, központi fűtést, melegvíz-készítést tűzhelykazánnal.
Regisztráció erre a programra itt >>

 

<< Vissza a főoldalra