Established Member of the

HuGBC

Nemzetközi Zöld Építés Hete 2021 - #AlkalMAXodás

5 nap - számtalan program. A World Green Building Council hálózat 70 helyi szervezete és azok 36.000 tagja világszerte szeretné megmutatni, hogyan lehet az épített környezetünk zöldebb, egészségesebb, fenntarthatóbb és reziliensebb.

A REZILIENS - erőteljes, akár sokkszerű külső hatások ellenére is sikeres és rugalmas alkalmazkodásra képes - épület hamarosan elterjedt fogalommá válik, de most még idegenül hangzik. Ezért inkább egy szójátékot választottunk az idei Nemzetközi Zöld Építés Hete szlogenjéül. AlkalMAXodás - maximális alkalmazkodás.

A legjobb megoldásokat szeretnénk megtalálni a jövőtudatos épületekért még ma, ismerje meg elképzeléseinket a reziliens épületekről!

Miért fontos az épületeink alkalMAXodása?
 

2050-re a világ épületállománya meg fog duplázódni, vagyis az építési ágazatnak több építőanyagra, energiára lesz szüksége, nekünk embereknek pedig egészségesebb, élhetőbb mesterséges környezetre.

Éppen ezért az eddigi szemléletünkről eltérően holisztikusan kell gondolkoznunk. Meg kell védenünk a természeti erőforrásokat, javítani az emberi életkörülményeket, mindezt a körforgásos gazdaság keretében.

A hazai programokon - épületbejárásokon, eszmecseréken, okoshálózati pilot projekt bemutatón - valós példákat mutattunk, hogyan lehetnek a hazai épületeink, az azokban élő közösségek alkalmazkodóbbak, gazdasági megtérülés mellett.

Találkozzunk a hét programjain!

Az eseményeket az aktuális járványügyi szabályok betartásával rendezzük meg.
MÉK továbbképzési pont csak a vidéki bejárásokért kapható.

Az esemény védnöke:

Joó István
A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó
és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztosa

 

Főtámogató

 

 

Nézze meg miért ajánlják tagjaink a Nemzetközi Zöld Építés Hetének programjait!

 

 

szeptember 20-24.
Green Walk - épületbejárások Budapesten

 

Számos olyan épületbe szervezünk ingyenes szakmai látogatást, melyek máskor nem állnak nyitva a látogatók számára. Az épületbejárások szakmai vezetéssel zajlanak, a vezető bemutatja az épület környezettudatos megoldásait, elmondja a tapasztalatokat, a résztvevők kérdéseket tehetnek fel.
2021-ben több, eddig nem látható új helyszín került be a programba.

szeptember 20-24.
Green Walk - épületbejárások vidéken

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben két vidéki helyszín is részt vesz az épületbejárások programjában. Szegedi és debreceni épületek várják az érdeklődőket szakmai vezetéssel.
A részvételért mindkét bejáráson 1 MÉK kreditpont kapható.

szeptember 20-24.
Szakmai bemutatók tagjainknál


Az épületbejárások sorát szeretnénk tovább színesíteni. Azon tagjaink, akik bemutatóteremmel rendelkeznek, szívesen látják a az érdeklődőket, hogy közvetlenül osszák meg tapasztalataikat, a kérdéseket személyesen válaszolhassák meg, aktív eszmecserét biztosítva.

szeptember 21.
WELL Reziliencia Piknik


A HuGBC WELL munkacsoportja különleges eseménnyel készül. Szabadtéri piknik keretében egy kötetlen beszélgetésre várják a WELL Building Standard iránt érdeklődőket. A téma a WELL és a reziliencia elvének kapcsolata.

szeptember 23.
Green Talk

 

Az épületek lesznek a jövő áramhálózatának akkumulátorai? A Nemzetközi Zöld Építés Hetére szerveztük a népszerű online előadás-sorozatunk következő alkalmát. A téma az okoshálózat. A CPI, a Daikin és az energo hungary szakértői saját közös pilot projektjük példáján keresztül mutatják meg az épületgépészet által elérhető energiamegtakarítási lehetőségeket. Ercsey Tamás Zsolt bevezető előadása után interaktív beszélgetésre várjuk a résztvevőket a szakértőkkel.

szeptember 22.
Akcióban a Zöld Kommandó

 

A Bánáti és Hartvig Építész Iroda interaktív beszélgetés keretében mutatja be, mit jelent náluk a fenntarthatóság. Hallgassa meg, hogy a cégen belül alakult Zöld Kommandó hogyan aktivizálja a kollégákat és vonja be őket az együtt gondolkodásba és az együttműködésbe.

<< Vissza a főoldalra